back

Із засідання обласного оперативного штабу: інтенсивність вибухів зменшилась, проте повертатися у зону небезпеки зарано

09-10-2018 16:11

Виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Юлія Свириденко провела чергове засідання обласного оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі.

За повідомленням ДСНС, евакуйовано понад 12 тисяч осіб. Зафіксовано чотири загорання — зерносушарки та трьох приватних житлових будинків. Чутки про більш масштабні пожежі фахівці спростували.

На засіданні було проаналізовано ситуацію на дану годину та визначено потреби пунктів з прийому евакуйованих громадян.

В одному з них — Парафіївському, як поінформувала членів штабу Юлія Свириденко, побував сьогодні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Глава Уряду провів засідання, де були визначені першочергові потреби людей і ухвалені рішення, необхідні для їхнього забезпечення. Прем’єр-міністр подякував рятувальникам та місцевій владі за оперативну евакуацію та розміщення людей, наголосив, що в діях усіх служб життя і здоров’я людей мають бути пріоритетом та запевнив, що держава не залишить постраждалий район сам на сам з проблемами.

За словами представника обласного управління ДСНС, попередньо можна говорити про зниження інтенсивності вибухів. Проте до повного урегулювання ситуації ще далеко. Тому люди мають усвідомлювати: повертатися додому їм ще зарано.

— Ми розуміємо бажання людей повернутися додому, їх занепокоєння долею майна та домашніх тварин. Але це дуже великий ризик, адже вибухи тривають, та й у безпечності території мають переконатися піротехніки, — наголосила Юлія Свириденко.

Як акцентувала заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, жодної людини, пораненої внаслідок вибухів, в області немає. Відповідні служби тримають постійний зв’язок з пунктами прийому громадян, вивчають їх нагальні потреби.

Досягнуто домовленість з газопостачальними організаціями про включення опалення у приміщеннях, де перебувають евакуйовані. Проте теплий одяг, ковдри та каремати залишаються у переліку найбільш потрібних речей.

Актуальною є й проблема організації харчування потерпілих. Першу машину з двома тонами продуктів вже направлено до пунктів прийому. Не стоять осторонь і місцеві ради, депутати, просто небайдужі громадяни. Хтось організовує «польову кухню», хтось запрошує до себе евакуйованих. Чернігівські торгівельні мережі також запропонували надати допомогу продуктами харчування.

Біда на Ічнянщині не залишила байдужими й людей у інших областях. Офіційно запропонували допомогу Харківська та Миколаївська облдержадміністрації, Печерська райдержадміністрація м. Києва. Пропозиції про допомогу продовжують надходити.

Ситуація на Ічнянщині контролюється постійно, проте спрогнозувати термін її урегулювання неможливо. Тому, зазначалося на засіданні, потрібно докласти всіх зусиль для забезпечення достойних умов перебування постраждалого населення в пунктах прийому.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода