back

Писати про громади предметно та цікаво

24-09-2018 12:20

Тренінг «Як зробити свою громаду відомою в області та Україні» для представників ОТГ Чернігівщини провела громадська організація «Асоціація регіональних засобів масової інформації» 21 вересня.

Учасники вчилися писати цікаві та читабельні новини, взаємодіяти з журналістами та ЗМІ, писати прес-релізи, які б зацікавили не тільки місцеві, але й регіональні та всеукраїнські медіа.

За словами керівника та тренера проекту, голови ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» Олександра Назаренка, сайти об’єднаних територіальних громад мають не піарити посадових осіб, а виконувати головну функцію – забезпечувати відкритість діяльності органів місцевого самоврядування, комунікування посадовців та депутатів з жителями громад, надання необхідних для населення сервісів.

– Для того, щоб сайт ОТГ нарощував кількість переглядів, він має максимально відповідати запитам та інтересам жителів вашої громади і, звичайно ж, бути професійним. Наразі, на жаль, важко назвати хоча б один інтернет-ресурс ОТГ, який би відповідав усім критеріям якості, – наголосив Олександр Назаренко.

Про головні норми законодавства у сфері доступу до публічної інформації та його «підводні камені» учасникам тренінгу розповів юрист Іван Петрикей. У представників ОТГ виявилося чимало запитань до юриста з приводу проблем, які їм доводиться щоденно вирішувати у своїх громадах. Зокрема, щодо відповідальності за порушення норм законодавства.

Як формувати та просувати позитивний і привабливий для туристів імідж об'єднаних територіальних громад, створити впізнаваний бренд ОТГ – про це розповіла радник з комунікацій Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Стельмах.

Також учасникам тренінгу представили результати соціологічного дослідження «Інформаційні потреби жителів ОТГ». Вони засвідчили, що людей найбільше цікавлять проблеми благоустрою населених пунктів, робота сфери ЖКГ, залучення інвестицій, створення робочих місць і залучення коштів у громаду для будівництва та ремонту соціальних об’єктів, надання адміністративних послуг.

Що стосується пріоритетності, то жителі області цікавляться новинами про події в Україні та у своїй громаді. Серед джерел інформації на першому місці – телебачення.

Також люди прагнуть отримувати більше інформації щодо благоустрою населеного пункту, роботи сфери ЖКГ, діяльності лікарень.

Окремо учасникам тренінгу презентували умови Конкурсу журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади консультантом. Як відомо, Конкурс започатковано цього року відповідним рішенням Чернігівської обласної ради. А долучитися до нього можуть і працівники комунікаційних підрозділів ОТГ.

Довідково. Мета проекту «Децентралізація у медіа: доступно, достовірно, актуально» – сприяти висвітленню діяльності органів влади в об’єднаних територіальних громадах, а також формуванню фахового та неупередженого підходу до висвітлення проблем децентралізації у місцевих медіа. 

Проект реалізується за на виконання Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету. Тренінг відбувся за підтримки Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування.

 

За інформацією громадської організації
«Асоціація регіональних засобів масової інформації»

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода