back

Пожежа на арсеналі боєприпасів у сел. Дружба Ічнянського району

09-10-2018 07:19

На арсеналі зберігання боєприпасів у селищі Дружба Ічнянського району 9 жовтня 2018 року о 3 год. 30 хв. виникла пожежа.

Оперативно розпочато евакуацію населення з низки населених пунктів Ічнянського  та Прилуцького районів:
Ічнянський район: м. Ічня, смт Дружба, села Августівка, Безводівка, Буди, Грабів, Лучківка, Пелюхівка, Червоне, Бурімка, Безбородьків, Шиловичі, Ольшана, Нова Ольшана, Тарасівка, Гмирянка, Городня, Гужівка, Заудайка, Коршаки, Монастирище, Веприк, Сезьки, Гейці, Дзюбівка, Коломійцеве, Тишківка, Хаєнки, Воронівка, Киколи.
Прилуцький район: села Лісові Сорочинці, Стрільники, Обичів, Заудайка, Радьківка, Колісники, Левки.

Розгорнуто приймальні пункти евакуації.

У найкоротший термін вдалося евакуювати понад 12500 осіб з міста Ічня та 30 прилеглих населених пунктів, що знаходяться у 16-кілометровій зоні. З центральної районної лікарні евакуйовано 163 хворих до лікувальних закладів селища Парафіївка.

Інформації щодо загиблих та постраждалого населення внаслідок надзвичайної ситуації на території військового складу не надходило.

В 11 евакуаційних пунктах було розміщено 2277 осіб, із них 256 дітей. Станом на 13 жовтня у 2 пунктах прийому (м. Прилуки та сел. Парафіївка) залишаються 92 особи, у тому числі 1 дитина. Організовано їх життєзабезпечення, надається медична та психологічна допомога, забезпечено гаряче харчування.

В районі надзвичайної ситуації  було зосереджено сили і засоби загальною чисельністю понад тисячу осіб та 212 одиниць техніки. Станом на 13 жовтня до робіт залучені 533 особи та 133 одиниці техніки.

13 жовтня продовжувалося гасіння пожеж. Двома пожежними літаками цього дня здійснено 12 скидів води. Залучено вертоліт для гасіння окремих осередків пожеж поза межами арсеналу, доступ до яких обмежено для наземних сил (здійснено 19 скидів води).

10 жовтня в Ічні відновила роботу аптека, розгорнуто додаткову третю польову кухню. З 11 жовтня до виконання обов’язків повертаються соціальні працівники, у тому числі і в 16-кілометровій зоні. Цілодобово працюють пункти медичної допомоги. 12 жовтня до всіх населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації було відновлено подачу електроенергії та забезпечено стаціонарний телефонний зв’язок. 13 жовтня відновлено постачання газу до 5 багатоквартирних будинків та 735 абонентів у м. Ічня, а також до частини абонентів у селах Іржавець, Рожнівка, Крупичполе та Бурімка.

З метою розмінування території Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом затверджено План очищення 16-кілометрової зони від вибухонебезпечних предметів, яким визначені першочергові заходи з очищення 79 тисяч гектарів території піротехнічними підрозділами ДСНС. Роботи планується завершити до 15 грудня цього року. Територію, прилеглу до арсеналу, розбито на сектори для очищення від вибухонебезпечних предметів та визначено населені пункти, які потребують першочергового обстеження. Піротехнічними підрозділами відпрацьовано 196 заявок. Проводиться розвантаження вибухонебезпечних предметів виявлених в ході очищення території, прилеглої до арсеналу.

Для забезпечення публічного порядку та недопущення мародерства у населених пунктах, що входять до 16-кілометрової зони ураження, організовано патрулювання правоохоронними органами. Залучено 15 спільних патрулів Національної поліції та Національної гвардії.

Організовано чергування 11 пожежно-рятувальних розрахунків для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж у селищі Дружба та на адміністративній території арсеналу.

Для координації залучених сил і засобів, надання допомоги населенню у м. Ічня діє штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Оперативний штаб у Чернігові працює на базі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА за адресою вул. Гетьмана Полуботка, 70.

Телефони цілодобової гарячої лінії: 0462 676-003, 677-955.

Кабінет Міністрів України розпорядився виділити з резервного фонду державного бюджету на 2018 рік 100 млн грн на подолання наслідків надзвичайної ситуації.

Охочі допомогти з відновленням постраждалих територій та підтримати місцевих жителів можуть перерахувати кошти на розрахунковий рахунок.

Створенні спеціальні комісії для проведення обстеження збитків від пошкоджень житлових будинків, споруд, об’єктів соціальної сфери та життєзабезпечення. Місцеві органи влади вже створили резерв будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт.

Волонтерські організації, активісти, бізнес стали надійними помічниками усім відповідальним службам під час ліквідації пожежі на артскладах в Ічнянському районі. Від проведення евакуації населення до забезпечення його речами першої необхідності та психологічної й моральної підтримки — у будь-якому питанні звернення ОДА знаходили відгук.

Надійшли гуманітарні вантажі з Миколаївської, Харківської областей, Печерської РДА у м. Києві.

Організовано видачу гуманітарної допомоги населенню. Зосереджено 42 тонни харчів, 8 тонн, 800 кг побутової хімії, 500 кг засобів особистої гігієни. Чернігівською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України забезпечено доставку ковдр, постільної білизни, одноразового посуду, теплого одягу та гігієнічних наборів для населення.

Станом на 13 жовтня одним з найважливіших завдань є забезпечення зони надзвичайної ситуації будматеріалами. На цей час не вистачає запасів скла для відновлення будівель.

Контактна особа з питань координації надання гуманітарної допомоги для Чернігівської області - Ірина Даниленко (0462 66-93-21, (067) 686-18-05; [email protected]).

Ситуація на Ічнянщині контролюється постійно, проте спрогнозувати термін її урегулювання неможливо. 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода