back

На Чернігівщині триває призовна кампанія

05-10-2018 12:56

Про стан готовості до виконання планових завдань з призову громадян на строкову військову службу у жовтні-грудні цього року йшла мова на розширеному засіданні обласної призовної комісії під головуванням заступника голови Чернігівської ОДА Сергія Сергієнка.

Як повідомив посадовець, перед Чернігівською областю стоїть завдання призвати 549 осіб: 249 – до ЗСУ, 180 – до Нацгвардії, 65 – до Державної спеціальної служби транспорту, 55 – до Державної прикордонної служби. У порівнянні із весняним призовом кількість призовників має збільшитися на 67 осіб.

Як повідомив військовий комісар обласного військового комісаріату полковник Олександр Криворучко, нинішні призовники для проходження строкової служби будуть направлені до навчальних центрів, більшість до Чернігівського 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту. Жоден юнак без його бажання та згоди не потрапить у зону проведення операції об’єднаних сил.

Варто зазначити, що відправці до військових частин тепер підлягають молоді люди віком від 20 до 27 років, а не з 18, як відбувалося раніше. Проте для визначення стану здоров’я і надання відстрочки від призову ті, кому ще не виповнилося 20 років, також повинні прибувати до військових комісаріатів. Окрім того, допускається призов на строкову службу до Національної гвардії осіб, яким виповнилося 19 років, за згодою юнаків та їхніх батьків.

– Незважаючи на всі труднощі, які виникають під час призовної кампанії, поставлені завдання мають бути виконані стовідсотково. За це кожен, хто має забезпечувати призов на військову службу, несе персональну відповідальність, – наголосив Сергій Сергієнко.

На сьогодні найкраще проходить призовна кампанія у місті Новгороді-Сіверському – команда для призову сформована повністю. Непогано також спрацювали у Сновському, Носівському, Сосницькому, Куликівському, Бобровицькому районах.

До речі, 11 жовтня у Чернігові відбудеться урочиста відправка 60 призовників до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.

Читати також: Незабаром стартує осіння призовна кампанія

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода