back

Ще 13 громад Чернігівщини стали господарями землі

27-09-2018 11:13

На початку цього року Уряд України оприлюднив механізм, який у межах чинного законодавства дозволяє передати землі сільськогосподарського призначення у власність об’єднаних територіальних громад: 31 січня прийнято розпорядження Кабінету Міністрів щодо передачі таких земельних ділянок з державної власності у комунальну власність ОТГ. Передбачається, що такий крок сприятиме прискореному розвитку сільських територій.

Сьогодні голови 13 ОТГ Чернігівщини отримали документи, що засвідчують передачу земель сільськогосподарського призначення у власність їх громад. Це вже другий етап передачі — перший пройшов у червні цього року. Тоді землю отримали 11 громад області.

Читати також: Із державної власності в комунальну 11-ти ОТГ Чернігівщини передано перші 1563 земельні ділянки

Щиро вітаю усіх з цією важливою подією і сподіваюся, що раціональне використання отриманої сьогодні землі дозволить суттєво і своєчасно поповнювати місцеві бюджети та, відповідно, спрямовувати кошти на розвиток ввірених вам територій, — зазначила виконуюча обов'язки голови облдержадміністрації Юлія Свириденко.

Найбільше землі отримала сьогодні Семенівська міська рада — 11143 гектари, найменше — Талалаївська селищна рада — 1277 гектарів. Крім них, збільшили свої земельні наділи Бобровицька, Гончарівська, Городнянська, Деснянська, Ічнянська, Кіптівська, Комарівська, Корюківська, Лосинівська, Менська та Сосницька ОТГ. Загальна площа переданої землі — близько 70 тисяч гектарів.

За словами начальника Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області Надії Чіпак, завершується підготовка документів про передачу землі сільськогосподарського призначення від держави ще 13 об’єднаним громадам. І тоді вже всі створені на сьогодні ОТГ області стануть повноправними землевласниками. Надія Чіпак нагадала також присутнім, що право власності на землю наступає з моменту його державної реєстрації.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода