back

Про проблеми ринку праці — на навчальному семінарі

20-09-2018 15:47

Тенденції та виклики сучасного ринку праці, а також шляхи вирішення проблемних питань у сфері зайнятості обговорили вчора, 19 вересня, на семінарі за участі представників ОТГ, райдержадміністрацій та міських рад.

Як зазначила директор обласного центру зайнятості Лідії Падалки, з початку цього року ситуація на регіональному ринку праці демонструє певні ознаки стабілізації. Проте існують три основні проблеми, що мають суттєвий негативний вплив на ринок праці Чернігівщини та перешкоджають його динамічному розвитку. Це кризова демографічна ситуація, трудова міграція працездатного населення та дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили.

— Якщо раніше треба було шукати вільні робочі місця, то тепер актуальним для області, як і для країни в цілому, є збереження трудового потенціалу та задоволення зростаючих потреб економіки в кадрах, — наголосила Лідія Падалка і додала, що зважаючи на складну демографічну ситуацію та активізацію трудової міграції, дефіцит молодих кадрів надалі зростатиме. Тож пріоритетною є профорієнтація молоді.

Також говорили про актуальні послуги служби зайнятості та новації в її діяльності.

Основні проблеми ринку праці, на переконання Лідії Падалки, мають вирішуватися у співпраці органів влади, служби зайнятості та роботодавців. Зокрема, присутнім було запропоновано розглянути можливість фінансової підтримки бізнес-проектів жителів громад, а також передбачати кошти в бюджетах районів та громад на організацію громадських робіт для безробітних.

Важливою є й інформаційно-роз’яснювальна робота з надавачами роботи.

— Роботодавцям необхідно пояснювати, що частка молоді у демографічній структурі населення області меншає, — зазначила Лідія Падалка. — Тому не варто нехтувати працевлаштуванням людей старшого віку, осіб з інвалідністю, молодих батьків та інших категорій громадян, які потребують соціального захисту. В умовах кадрового дефіциту вони можуть бути дієвим трудовим ресурсом.

 

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода