back

До переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік будуть внесені зміни

19-09-2018 11:55

Відповідне рішення прийнято на засіданні робочої групи з планування природоохоронних заходів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області, що відбулося вчора, 18 вересня, під головуванням заступника голови обласної ради Арсена Дідура. Робоча група рекомендуватиме внести даний проект рішення на чергове пленарне засідання облради.

Серед учасників засідання — депутати обласної ради, представники профільних структурних підрозділів ОДА.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Василь Новак детально поінформував присутніх про корективи, які пропонуються включити в оновлений перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на цей рік.

Зокрема, мова йшла про необхідність реалізації проекту «Реконструкція каналізаційної насосної станції по вул. Скубана, м. Ічня, Чернігівської області», що потребує понад 2,6 мільйона гривень. Майже 30 років дана станція експлуатується без капітального ремонту. Обладнання знаходиться в аварійному стані. Це може спричинити затоплення машинного відділення, що зупинить процес відведення стоків. Ічнянська міська рада вже виготовила проектно-кошторисну документацію по проекту.

Також розглянули запит Ніжинської міської ради щодо реконструкції частини каналізаційного колектору в місті на загальну суму 600 тисяч гривень. На реалізацію проекту пропонується спрямувати кошти з інших природоохоронних заходів, де вони не можуть бути освоєні цьогоріч.

Крім того, учасники засідання говорили про проведення робіт із обробки полів пестицидами за допомогою літаків та гвинтокрилів без отримання відповідних дозволів. Наголосили, що такими діями завдається шкода приватним господарствам.

Розглядалося і питання щодо сезонного спалення пожнивних решток як на землях сільськогосподарських підприємств, так і на приватних подвір'ях, що заборонено природоохоронним законодавством.

 

 

За інформацією відділу інформаційного забезпечення та зв'язків
з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода