back

Про виконавчу роботу з підприємствами-боржниками та неплатниками аліментів — на засіданні профільних штабів

12-09-2018 11:00

З початку року понад 12 мільйонів гривень стягнуто з підприємств-боржників із заробітної плати. Про це повідомили сьогодні на засіданні профільного регіонального штабу за участі радника Міністра юстиції України Ігоря Алексєєва та виконуючої обов’язки голови облдержадміністрації Юлії Свириденко.

Наразі в органах державної виконавчої служби області перебуває 466 відповідних документів на загальну суму 3,5 мільйона гривень.

Найбільше варто стягнути з Державного підприємства "Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння", ПрАТ "ЧеЗаРа", Державного підприємства Торговий дім "Сіверщина".

Ігор Алексєєв, радник Міністра юстиції України: Чернігівщина має хорошу динаміку погашення заборгованості та не нарощує нової. На жаль, проблемні питання є на підприємствах державної власності. Шляхи їх вирішення варто шукати не лише на регіональному, а й на загальнодержавному рівні. З досвіду: для роботи в цьому напрямку важливим є напрацювання індивідуальних графіків з погашення заборгованості. Стимулює до пошуку варіантів, як віддати людям зароблене, і відкриття кримінальних проваджень.

 

 

Юлія Свириденко, в.о. голови облдержадміністрації: ОДА, у рамках відповідних робочих груп, скоординовує роботу всіх необхідних служб, установ та організацій. Варто відзначити якісні та оперативні дії виконавчих служб в області.

 

 

Читати також: У липні борги із заробітної плати ліквідували 4 підприємства Чернігівщини

Понад 22% від загальної кількості виконавчих проваджень усіх категорій складають аліменти. Для батьків, що ухиляються від необхідних виплат більш як 4 місяці, застосовують різні обмеження у правах: виїзду за межі України; керування транспортними засобами; користування зброєю, пристроями для відстрілу патронів; полювання. З останніх двох пунктів проваджень найбільше — 3941.

Залучаються злісні неплатники аліментів і до суспільно корисних робіт, у результаті яких перераховано понад 60 тисяч гривень.

Загалом, станом на 5 вересня поточного року в області на користь дітей стягнуто більше 84 мільйонів гривень. Для порівняння за минулий рік — 72 мільйони гривень.

—  Ініціатива «Чужих дітей не буває» демонструє хороші результати. Маю зазначити, що наприкінці серпня було прийнято низку інших нормативних документів, які посилюють відповідальність недобросовісних батьків. Зокрема мова йде про вилучення транспортних засобів та заборону спілкування з дитиною, — акцентував радник Міністра.

Читати також: Про посилення відповідальності неплатників аліментів та захист прав дітей – на тематичному прес-брифінгу в ОДА

Принагідно Ігор Алексєєв зазначив про необхідність активної роботи антирейдерського штабу.

Читати також: Заступник Міністра юстиції України зустрілася з аграріями Чернігівщини

Під час спілкування зі ЗМІ радник Міністра повідомив, що у рамках робочого візиту до області планує відвідати низку правоосвітніх заходів, зокрема і щодо профілактики булінгу.

Читати також: Розвернутися на 180 градусів до дитини: шляхи подолання дитячої агресії

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода