back

Юлія Свириденко: Останні роки маємо значні успіхи місцевих підприємців

10-09-2018 16:48

Наприкінці минулого тижня у Чернігові відзначили кращих серед представників бізнесу області. В урочистій церемонії нагородження переможців регіонального конкурсу Чернігівської Регіональної торгово-промислової палати «Підприємець року 2018» взяли участь в. о. голови облдержадміністрації Юлія Свириденко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Представників ділових кіл відзначили у семи номінаціях: «За високий прогрес в експорті продукції», «За високі досягнення в розвитку виробництва», «За високий внесок в інвестиційну діяльність», «За високі здобутки в розвитку послуг», «За високі досягнення в розвитку малого та середнього бізнесу», «За успішний старт підприємницької діяльності», «За високі здобутки в підприємництві, що очолюється жінками».

Саме завдяки підприємцям наша область займає перші місця в Україні за темпами розвитку експорту, темпами приросту прямих іноземних інвестицій, демонструє рекордні показники зовнішньоторговельного сальдо, перевищивши загальнодержавні показники у декілька разів, – зазначила Юлія Свириденко і додала, що місцеві підприємці також є рушійною силою суспільно-політичних змін у регіоні: – Якщо ми поглянемо на карту новостворених об’єднаних територіальних громад області, то побачимо, що ті громади, на території яких діють успішні підприємства, є найбільш спроможними.

До слова, в Чернігівській області здійснюють господарську діяльність майже 6 тисяч підприємств та понад 34 тисячі фізичних осіб-підприємців. Лише за І півріччя цього року вони сплатили до місцевих бюджетів області більше 1 мільярда гривень.

Розвитку бізнесу всебічно сприяє Чернігівська ОДА. Так, зокрема, спільно з регіональною торгово-промисловою палатою за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку реалізується Програма підтримки експорту, в рамках програми GIZ проводяться освітні візити до Німеччини для керівників і менеджерів підприємств регіону, здійснюються бізнес-місії до інших країн тощо.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода