back

На Чернігівщині обрали найкращий танковий взвод ЗСУ

10-09-2018 08:57

Претендентів на звання "найкращого танкового взводу" цьогоріч було 8. Із різних бригад по одному підрозділу, в кожному з яких 12 бійців. Бойові машини багато маневрували та стріляли з підготовлених позицій. Усе це відбулося на честь професійного свята танкістів на полігоні у Гончарівському.

Структура та зміст цьогорічних випробувань максимально наближені до тих, які були на ІІІ Міжнародних змаганнях НАТО "Сильна Європа — 2018" ("Strong Europe Tank Challenge — 2018"). Програма змагань передбачає водіння танків, виклик вогню артилерії, снайперську стрільбу з танків, танкову карусель та розвідку цілей. Також до програми змагань включено медичну евакуацію та стрільбу зі штатної зброї, а саме пістолета ПМ.

Свої танкові взводи представили на конкурсі зокрема й десантники. Вони ж і здобули першість. Їхні бригади почали укомплектовувати танками у 2014 році, і це стало українським ноу-хау, яке перейняли і друзі, і вороги. 

 На перший погляд, не зовсім клеїться десантники і танки. Але наш досвід взяла у тому числі і Російська Федерація. Уже після нас, через півроку, вони сформували 5 танкових рот у своїх повітряно-десантних дивізіях. До речі, й наші партнери – армія США – теж вийшли на те, що потрібно формувати танкові підрозділи в складі повітряно-десантних частин і підрозділів, — зауважив начальник Генштабу ЗСУ – головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко .

Усім учасникам вручили нагрудні знаки, медалі та ордени. Грошові премії отримала перша трійка.

Вітала переможців й в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації Юлія Свириденко, наголосивши, що «танкові війська завжди були, є і будуть особливою гордістю Збройних Сил України».

 

За інформацією
Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода