back

Завдання №1: Не допустити подальшого зростання заборгованості із заробітної плати в області

17-08-2018 14:05

На цьому наголосила заступник голови ОДА Наталія Романова під час засідання профільної комісії, що відбулося сьогодні.

— Ще зовсім нещодавно ми вийшли на показник 10 мільйонів гривень. Нині ж маємо — понад 17, а це 27 підприємств. Сподіваюся, цю ситуацію вдасться значно покращити за осінній сезон, адже роботи побільшає, — зазначила Наталія Романова.

До слова, до загальної цифри додалося через борг бюджетникам трьох районів. Особливо гостро проблема постала в Борзнянському районі, де працівники дитячих садків не отримали близько 400 тисяч гривень.

Така ситуація є недопустимою. До її вивчення залучимо контролюючі органи області. Наразі констатую: ні працівники дошкільних закладів, ні їх вихованці не повинні бути «заручниками», — наголосила заступник голови ОДА.

За повідомленням директора обласного Департаменту соціального захисту населення Олега Русіна, 70% боргу сконцентровано на економічно-активних підприємствах. Повільно вирішується проблема і на 5-ти об’єктах, що призупинили свою діяльність.

Окремої уваги потребують виробництва, що підпорядковані міністерствам.

— Ми щомісячно звертатимемося до профільних відомств з проханням завантажити потужності державним замовленням або переглянути структуру управління, — акцентувала Наталія Романова.

Окремий пункт порядку денного — погашення заборгованості зі сплати суб’єктами господарювання єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За словами заступника начальника Головного управління ДФС в області Олега Шуби, борг з ЄСВ складає понад 73 мільйони гривень.

— Кожне підприємство є повноцінним суб’єктом ринкових відносин. Воно обов’язково має забезпечувати реалізацію соціальних гарантій громадян. Про це також була розмова під час вчорашнього візиту до області заступника Міністра соціальної політики України Наталії Федорович. Ми маємо зробити все можливе, аби ця проблема була мінімізована в найкоротші терміни, — підсумувала заступник голови ОДА.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода