back

«Ой, ударю ж зразу у струни живії: прокиньтесь, вставайте, старії й малії!»

10-08-2018 10:40

Іван Франко називав його «одним з корифеїв нашої літератури», а Тарас Шевченко нерідко звертався до нього не інакше як «милий друже мій великий».

199-ту річницю від дня народження поета, прозаїка, публіциста, історика, перекладача, філософа, щирого українця — Пантелеймона Куліша — відзначили вчора, 9 серпня, в історико-меморіальному музеї-заповіднику «Ганнина Пустинь», що на хуторі Мотронівка Борзнянського району.

Крім патріотів рідної землі та поціновувачів української культури, вшанували пам'ять митця заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, голова Постійної комісії з питань бюджету та фінансів обласної ради Анатолій Хавило, представники місцевих органів влади, громадськість.

Почалися урочистості із заупокійної литії, яку відправив секретар Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату протоієрей Роман Кіник.

Вшановуючи пам'ять Пантелеймона Куліша, згадали й іншого славетного земляка, українського державного діяча Івана Плюща. Саме завдяки його зусиллям і допомозі впродовж багатьох років створювалась «Ганнина Пустинь».

Під час святкування на хуторі Мотронівка відбулося мистецьке свято за участі академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, аматорських колективів Борзнянського району.

Крім того, гості оглянули виставки майстрів декоративно-прикладного мистецтва, туристичну експозицію та фотостенди з історії становлення і розвитку музею-заповідника.

Учасники заходу відзначили, що у Мотронівці відчувається колорит та дух українського села. Недарма на гостину до Пантелеймона та Ганни їдуть люди звідусіль.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода