back

У Чернігові навчають, як покращити систему надання адмінпослуг

09-08-2018 13:17

Як удосконалити надання адміністративних послуг в ОТГ або ж організувати процес «з нуля», в тому числі створити Центр надання адміністративних послуг, — відповіді на ці та супутні питання зможуть отримати учасники сьогоднішнього тренінгу для представників громад, що проходить у Чернігівському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Варто зазначити, що на Чернігівщині функціонує 30 ЦНАПів, 10 з яких — в ОТГ. За підсумками першого півріччя цього року наша область займає шосте місце по кількості надання адмінпослуг через центри за один робочий день (у середньому понад 1,4 тисячі суб’єктів звернення). Крім того, чернігівський ЦНАП на 10-й позиції серед обласних за переліком послуг, які можна отримати.

— ЦНАП — це своєрідне обличчя влади, оцінка якої залежить від якості та оперативності надання громадянам комплексу послуг. Органи місцевого самоврядування мають робити все необхідне, щоб послуги в громадах ставали максимально наближеними до людей, — звернулася до присутніх заступник директора Департаменту економічного розвитку ОДА Світлана Полторацька і додала, що допомогу у створенні та модернізації ЦНАПів громади можуть отримати, зокрема, від Програми «U-LEAD з Європою».

До речі, цьогоріч таку допомогу отримають 115 ОТГ з 22 областей України. У тому числі й 6 ОТГ Чернігівської області: Бобровицька, Вертіївська, Іванівська, Коропська, Куликівська, Михайло-Коцюбинськa.

Читати також: У шести ОТГ Чернігівщини створять сучасні ЦНАПи

Під час тренінгу учасники мають дізнатися про новації законодавства у сфері державної реєстрації нерухомості, роль центрів надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань, особливості надання паспортних послуг тощо. Також запланований ознайомчий візит до ЦНАПу Чернігівської міської ради.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода