back

Обласна служба зайнятості організувала прес-тур на виробництво

23-07-2018 12:32

 

Цьогоріч у селищі Михайло-Коцюбинське в Чернігівському районі запрацював переробний комплекс, на якому виготовляють пластівці із зернових культур та продуктів на їх основі торгової марки «Добродія». Днями обласна служба зайнятості організувала на це підприємство прес-тур.

Як повідомив керівник підприємства Андрій Ломейко, завод випускатиме мільйон кілограмів пластівців на місяць. Технології, що застосовуються, не допускають використання штучних наповнювачів, дозволяють зменшити термічну обробку сировини, що максимально зберігає вітаміни та мікроелементи; у рецептури входять лише високоякісні злаки, льон, насіння, горіхи і сушені фрукти. У компанії запроваджено контроль якості продукції на всіх етапах технологічного процесу – від поля до полиць супермаркетів. Підприємство має амбітні плани – бути кращими не лише в Україні, а й у Європі.

Як зазначила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка, відкриття такого сучасного заводу – важлива подія для регіону, оскільки йдеться про створення нових робочих місць, офіційне працевлаштування та дотримання соціальних гарантій. Служба зайнятості співпрацює з підприємством у напрямку підбору кадрів від початку його створення.

До речі, надсучасне виробництво повністю автоматизоване, тому планова кількість робочих місць становить близько сотні осіб. У поточному році роботодавцем заявлено 24 вакансії, більшість з яких укомплектована за сприяння служби зайнятості.

На сьогодні підприємству потрібні апаратник оброблення зерна, оператор котельні, вагар, менеджер з управління персоналом, водій автотранспортних засобів. Режим роботи – позмінний, підприємство забезпечує розвозку працівників власним транспортом до Чернігова та сіл Чернігівського району.

Під час прес-туру йшлося й про тенденції сучасного ринку праці. Як повідомила Лідія Падалка, станом на 1 липня цього року в області налічувалось 11,4 тисячі безробітних (на 6% менше минулорічного показника). На кожне вільне робоче місце претендувало 7 осіб (проти 11 торік). Зокрема, у Чернігові на кожну вакансію – черга з 3 осіб, у Чернігівському районі – з чотирьох.

Однією з найгостріших проблем ринку праці сьогодні є брак кваліфікованих робітничих кадрів. Адже 40% безробітних, які перебувають на обліку в службі зайнятості, мають вищу або неповну вищу освіту і лише чверть – професійно-технічну, натомість роботодавці потребують робочих рук. Кваліфіковані ж робітники воліють працевлаштуватися у столиці, де заробітна плата майже вдвічі вища, а останнім часом нерідко «шукають щастя» за кордоном. Виїжджати їх змушує низька якість вільних робочих місць. Більшість вакансій, які подаються роботодавцями до служби зайнятості, з мінімальним розміром заробітної плати або наближеним до нього і лише 4% вільних робочих місць в регіоні пропонують заробітну плату, більшу за середню по області.

Отож, на думку керівника обласного центру зайнятості, роботодавцям, щоб втримати кадри і тим самим зменшити відтік професіоналів, необхідно працювати легально та платити гідну зарплатню. А для служби зайнятості вони залишаються клієнтами № 1 та мають можливість скористатися цілою низкою безкоштовних послуг. Окрім підбору кадрів, це допомога в організації робіт тимчасового характеру, фінансова підтримка створення нових робочих місць, професійна підготовка необхідних спеціалістів, у тому числі в Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості – сучасних комплексах з потужною навчально-виробничою базою європейського рівня, створених в 11 областях України.

На сучасному етапі служба зайнятості реформується, покращує свої сервіси, освоює та пропонує нові технології підбору кадрів. Відтак максимально спрощено комунікацію роботодавців зі службою зайнятості – створено електронний кабінет роботодавця, який дає змогу оперативно інформувати про поточну та перспективну потребу в кадрах електронними засобами. Роботодавець також має можливість, не гаючи часу на відвідування центру зайнятості, скористатися банком резюме безробітних.

 

 

За інформацією Чернігівського
обласного центру зайнятості

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода