back

Наслідки стихії у Чернігові сягнули регіональних масштабів

20-07-2018 16:55

Такий висновок обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої провів заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко сьогодні, 20 липня.

Як відомо, 30 червня через інтенсивні опади в Чернігові були підтоплені 110 домогосподарств та закладів на 40 вулицях. Внаслідок негоди в аварійний стан прийшов двоповерховий житловий будинок по вулиці Текстильників, 23. Частково зруйнована стіна шестиквартирного одноповерхового житлового будинку по вулиці Толстого, 7.

Крім того, ремонту та відновлення потребує частина мережі вуличного освітлення і системи водовідведення. Чимало коштів потрібно на інші роботи з ліквідації наслідків негоди.

Місто не може самостійно подолати наслідки стихійного лиха, тому звернулося за допомогою до обласної влади. Загальна сума збитків – більше 58 мільйонів гривень – перевищує критерії надзвичайної ситуації місцевого рівня. Тому комісія прийняла рішення – надати наслідкам негоди регіонального статусу.

Читати також: Завершений підрахунок збитків, завданих Чернігову надзвичайною ситуацією 30 червня

Тепер матеріали щодо визнання стихійного явища, що сталося у Чернігові, надзвичайною ситуацією регіонального рівня має розглянути експертна комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У разі прийняття позитивного рішення – депутатський корпус обласної ради вирішуватиме, чи виділяти місту кошти на подолання наслідків великої зливи.

А поки заступник голови ОДА доручив Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації оперативно підготувати та подати всі необхідні матеріали експертній комісії.

– Сьогодні необхідно якомога швидше привести зруйновані та пошкоджені під час негоди обєкти життєдіяльності Чернігова в належний стан. І в цьому питанні ми маємо діяти спільно. Тому прошу всі задіяні служби організувати відповідну роботу та допомогти міській владі в ліквідації наслідків надзвичайної ситуації,підсумував Сергій Сергієнко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода