back

Уряд підтримує розвиток Чернігівщини

16-07-2018 14:14

Цього року Уряд виділив понад 6 мільярдів гривень на реалізацію в регіонах соціально-економічних проектів та інвестиційних програм, що сприятимуть розвитку територій. Зокрема, 4,05 мільярда гривень виділені з ДФРР, ще 2,11 мільярда регіони отримають через субвенцію з бюджету.

Ці кошти будуть спрямовані на будівництво та ремонт різних об’єктів, у яких зацікавлені мешканці конкретного міста, села, ОТГ: дитячих садочків, шкіл, медичних закладів, а також їх оснащення сучасним обладнанням. Виділені кошти і на будівництво та ремонт доріг, мереж водопостачання й вуличного освітлення, щоб забезпечити комфортні умови для життя людей.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман:

Ми підвищуємо відповідальність місцевих органів влади. Із 3,5 мільярда до 6 мільярдів зріс Державний фонд регіонального розвиту. Додатково ми виділили цього року з бюджету ще понад 2 мільярди гривень, які будуть спрямовані на будівництво та ремонт об’єктів, потрібних мешканцям міст, сіл та селищ. Будуть модернізовані тисячі нових об'єктів – доріг, шкіл, стадіонів, поліклінік, котелень. Ми будемо допомагати територіям модернізувати інфраструктуру.

У Чернігівській області виділені Урядом кошти будуть використані на будівництво, ремонт та утеплення понад двох десятків садочків, шкіл, спортивних об’єктів та об’єктів культури. Зокрема, виділені кошти на:

ремонт школи у селищі Ріпки – 5,3 мільйона гривень,

будівництво школи № 5 на 520 місць у місті Носівка – 5,8 мільйона,

будівництво прибудови музичної школи № 1 імені С. В. Вільконського в Чернігові – 6,4 мільйона,

будівництво дитячого садку-ясел у першому мікрорайоні житлового району «Масани» в Чернігові – 7,5 мільйона,

будівництво гімназії в Прилуках – 6,5 мільйона,

реконструкцію школи з улаштуванням санвузлів і душових кабін у селі Курінь Бахмацького району – 1 мільйон,

реконструкцію Корюківської ЗОШ I-III ст. № 1 у місті Корюківка – 1 мільйон,

реконструкцію басейну з утепленням зовнішніх стін Ніжинської гімназії № 16 міста Ніжина – 2,7 мільйона,

реконструкцію стадіону спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» у Чернігові – 20 мільйонів,

ремонт будинку культури в селі Івківці Прилуцького району – 1,4 мільйона гривень.

Також будуть проведені ремонти в медичних закладах області та закуплено для них дороговартісне обладнання. Зокрема, передбачені кошти на:

реконструкцію Обласного центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження» в Чернігові – 1,3 мільйона гривень,

ремонт Чернігівської обласної дитячої лікарні – 1,9 мільйона,

реконструкцію терапевтичного корпусу комунально-лікувального профілактичного закладу «Чернігівська обласна лікарня» – 4,6 мільйона,

забезпечення бригад екстреної медичної допомоги Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф засобами радіозв’язку та створення телеметричного кардіологічного комплексу – 7,7 мільйона гривень.

Окрім того, виділено 2,8 мільйона гривень на реконструкцію зеленої зони біля перехрестя вул. Шевченка та вул. Рокосовського в місті Чернігові.

 

З переліком об’єктів можна ознайомитись за посиланнями:

Про інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2018 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку

Деякі питання розподілу у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій

 

Наразі це не повний перелік об’єктів. Область чекає на затвердження ще ряду проектів, які фінансуватимуться цьогоріч за рахунок коштів ДФРР та субвенції з держбюджету.

 

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю
Секретаріату Кабінету Міністрів України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода