back

Левко Лук’яненко: життя, що стало взірцем патріотизму

10-07-2018 15:49

Політичного та громадського діяча, колишнього політв’язня, Героя України, одного з авторів акту «Про Незалежність України» Левка Лук’яненка ховають сьогодні на Байковому кладовищі в Києві.

Тисячі громадян, серед яких і перші особи країни, прийшли попрощатися із видатним українцем, віддати шану його незламному духу, бунтарській натурі та самовідданості в захисті суверенітету України.

У церемонії прощання з видатним земляком також взяли участь представники Чернігівської області, серед яких заступник голови ОДА Сергій Сергієнко та голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Левко Лук’яненко був родом із села Хрипівка на Чернігівщині, у Чернігові провів кілька років дорослого життя. Пізніше часто відвідував область, тримав тісний зв’язок з патріотично налаштованими громадськими організаціями та представниками владних структур, виступав перед молоддю, аби навчити її відстоювати українство.

У 2014 році Левку Григоровичу було присвоєно звання «Почесний громадянин Чернігівської області».

24 серпня цього року, в День незалежності України, видатному політичному і громадському діячу мало б виповнитися 90 років.

У 20 років я дав обітницю неба – здобути Україні волю, – у цих словах життєва позиція Левка Лук’яненка, який був непримиренним до ворогів, що намагалися позбавити свободи його Батьківщину.

Як гідно вшанувати пам’ять свого славетного земляка, уже розмірковують представники влади та громадськості Чернігівщини.

Чернігівська ОДА сумує з приводу втрати справжнього патріота України та висловлює щирі співчуття його родині.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода