back

Доходи місцевих бюджетів в результаті децентралізації зросли майже на чверть — дані моніторингу Мінрегіону

19-06-2018 09:35

За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, перспективні плани формування територій громад, затверджені урядом, покривають 76% території країни. Черговий щомісячний моніторинг процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування демонструє, у чому лідирують, а у чому відстають регіони, як розподіляються і використовуються кошти державної підтримки, що відбувається у секторах медицини, освіти, молодіжної та соціальної політики, адміністративних послуг тощо.

У загальному рейтингу областей щодо формування ОТГ Чернігівщина посідає шосту сходинку.

Лідерство у формуванні об’єднаних громад утримує Житомирщина. Найкраще співпрацюють громади Полтавщини та Вінниччини. Найбільше старост обрано на Хмельниччині. Найшвидше подали проекти на кошти інфраструктурної субвенції громади Закарпаття, Донеччини та Харківщини. Перспективними планами на 100% вже покрита територія Кіровоградської та Рівненської областей. На розгляді центральних органів виконавчої влади — зміни щодо перспективного плану Чернігівської області.

Як засвідчують дані моніторингу, в Україні суттєво зростають як власні доходи та видатки місцевих бюджетів, так і суми державної підтримки, передбаченої на розвиток територіальних громад та розбудову їх інфраструктури.

Так, протягом січня-травня 2018 р. доходи місцевих бюджетів зросли до 89,7 мільярда гривень. Приріст надходжень до відповідного періоду минулого року — 24,1% або 17,39 мільярда гривень. Зростання місцевих бюджетів порівняно з аналогічним періодом минулого року відбулося у всіх регіонах України.

Також за цей період зросли і доходи місцевих бюджетів 665 ОТГ, які склали 7,43 мільярда гривень. Їх приріст – 64,8% або 2,92 мільярда гривень. Із розрахунку на 1 жителя середній показник власних доходів 665 ОТГ збільшився до 1322,1 гривні з 802,2 гривні (+519,9 гривні).

Детальніше з моніторингом процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування можна ознайомитись на сайті Мінрегіонбуду.

 

За інформацією Міністерства регіонального розвитку,
будівництва та житлово-комунального господарства України.

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода