back

Вшанування пам’яті загиблих Героїв: «Єдина родина України» на сторожі

08-06-2018 16:54

Сміттєві баки та біотуалети, розміщені біля «Стіни народної пам’яті» на Михайлівській площі Києва, викликали обурення у громадськості. Особливо у родин бійців, які загинули  під час військових дій на сході України.

Відреагували миттєво: з цього приводу голова ГО «Єдина родина Чернігівщини» Микола Шанський ініціював проведення акції під будівлею Київської міської держадміністрації. Тож учора, 7 червня, тут зібралися родини загиблих воїнів з 15 областей, волонтери, просто небайдужі громадяни. Ті, хто не змогли приїхати, записали відеозвернення.

Про що говорили з представниками влади Києва — розповіли сьогодні під час прес-брифінгу в Чернігівській ОДА представники «Єдиної родини Чернігівщини»: Микола та Раїса Шанські, Олена Бєлєванцева.

Учасники акції направили до Київської МДА звернення. Зокрема, запропонували заборонити проведення розважальних заходів на Михайлівській площі. Детальніше у прямій мові Миколи Шанського:

 

 

Свою підтримку родинам висловила голова Чернігівської міської спілки матерів військовослужбовців, загиблих в Афганістані, Світлана Шаповал, яка не з чужих слів знає про страшні наслідки війни.

До речі, «Стіна народної пам’яті», розміщена на стіні Михайлівського Золотоверхого Собору, — те місце в Україні, де зібрані світлини всіх загиблих в Донецькій та Луганській областях, а також Героїв Небесної Сотні. Її відкрили 29 серпня 2015 року на перші роковини Іловайської трагедії.

Матері з усієї України, які втратили у війні своїх синів, сподіваються, що їх почують та на достойному рівні вшановуватимуть пам’ять Героїв. Прикладом, зі слів Миколи Шанського, може слугувати Чернігівщина, де представники громадськості та органів влади спільно виявляють шану до захисників цілісності та суверенітету нашої держави й поширюють ідеї патріотизму та національної гідності.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода