back

У Чернігові майбутні медики пройшли спеціальне тренування

08-06-2018 12:48

У Чернігівському базовому медичному коледжі вчора, 7 червня, рятували, а точніше навчалися рятувати постраждалих при надзвичайній ситуації з наданням долікарської медичної допомоги. Тут відбулося спеціальне об’єктове тренування за участі студентів, викладачів коледжу, а також співробітників Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Майбутнім медикам необхідно оволодівати навичками оперативного реагування на будь-яку надзвичайну ситуацію, в якій є постраждалі. Тож такі навчання проходять не вперше. Кожного року — за оригінальним сценарієм.

За легендою, в одному з корпусів виникла надзвичайна ситуація, що спричинила загрозу життю всіх, хто там перебував. Першими, хто почав евакуювати постраждалих та надавати їм долікарську медичну допомогу, були члени студентського спеціалізованого загону екстреної допомоги.

— Для участі в роботі загону ми відібрали найкращих студентів, які вже встигли продемонструвати необхідні навички під час теоретичних занять. А тепер для них відкривається широке поле діяльності, де вони вже застосовують отримані знання на практиці, – зазначила т. в. о. директора коледжу Вікторія Рибальченко.

Студенти поділилися своїми враженнями. Потрапляти в подібні ситуації ніхто не хоче. Втім, деякі після закінчення коледжу вирішили працювати в медичному рятувальному підрозділі.

Також під час тренування пройшло і пленарне засідання, на якому презентували студентський проект щодо поняття надзвичайної ситуації та провели навчання з протипожежної безпеки. Головна ж увага приділялася медичним аспектам рятування людей: алгоритмам здійснення іммобілізації, зупинці артеріальної кровотечі, проведення серцево-легеневої реанімації тощо.

 

 

За інформацією прес-служби Управління охорони здоров’я
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода