back

Чернігівські журналісти одержали нагороди та долучилися до благодійності

08-06-2018 09:10

Вчора, 7 червня, у Чернігові в урочистій, але невимушеній обстановці відбулося вручення нагород переможцям конкурсу журналістських робіт «МедіаЧе».

Цей конкурс три роки тому започаткували обласна організація Національної спілки журналістів України, Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України», ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

З року в рік кількість робіт, поданих на конкурс, збільшується. Цьогоріч у запропонованих організаторами чотирьох номінаціях їх було 43. З-поміж них обрано десять фіналістів. Організатори конкурсу сподіваються, що, відзначаючи творчі здобутки медійників, вони привертають увагу спільноти до актуальних тем сьогодення та стимулюють зростання професійного рівня журналістів.

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч, який взяв участь у церемонії нагородження, зазначив, що спілкування з працівниками ЗМІ сприймає як невід’ємну (хоч і не завжди приємну) частину своєї роботи, спокійно ставиться до критики на свою адресу, проте волів би бачити у ній більше конструктиву та об’єктивності.

Немає жодного журналіста, якому б я відмовив у спілкуванні, і жодної суспільно значимої теми, яку б я не готовий був обговорити, — підсумував свою промову голова облдержадміністрації та перейшов до найприємнішого моменту заходу — вручення дипломів та грошових винагород переможцям конкурсу.

У номінації «Реформи на Чернігівщині» найкращою з представлених було визнано роботу кореспондента творчого об’єднання «Бюро новин» філії ПАТ «НСТУ» «Чернігівська регіональна дирекція» Лілії Мельник «Чернігівці почали обирати сімейного лікаря».

Голова обласної організації НСЖУ та ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» Олександр Назаренко вручив нагороду переможцю в номінації «Чернігівщина патріотична» — журналістці Інтернет-порталу «Чeline» Яні Титенок за фільм «Моя війна», що розповідає про долі учасників російсько-української війни на сході України.

Життєва історія дефлімпійця Олексія Коломійця, розказана журналісткою філії ПАТ «НСТУ» «Чернігівська регіональна дирекція» Іриною Довгошеєю, одержала заслужену перемогу в номінації «Молодь Чернігівщини». Свій диплом та премію переможниця отримала з рук голови Профспілки працівників мас-медіа м. Чернігова Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» Владислава Савенка.

А от жодна з робіт, представлених у номінації «Децентралізація на Чернігівщині», не була визнана журі достойною найвищої нагороди. Проте й тут не обійшлося без відзнак — заохочувальну премію та диплом відповідальний секретар обласної організації НСЖУ Ольга Чернякова вручила кореспондентці творчого об’єднання «Бюро новин» філії ПАТ «НСТУ» «Чернігівська регіональна дирекція» Олександрі Денисенко за телесюжет «Макіївська ОТГ. Як розвивається одна з найменших громад України».

У ході онлайн-голосування найбільше голосів користувачів інтернету було віддано розповіді про загиблого в АТО захисника України Олександра Найдьона «Про що нагадала світлина 14-річної давності». Нагороду отримала її автор — редактор районної газети «Новини Городнянщини» Світлана Томаш.

Дипломи фіналістів конкурсу «МедіаЧе» також одержали журналісти Сєргєй Карась, Сергій Ковальов, Андрій Кулік, Ольга Конопацька-Плєхова, Віра Курико, Андрій Тіток, Марія Пучинець. Тут же було вручено й відзнаки Національної спілки журналістів України та Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Активно долучилися чернігівські медійники до доброї справи, ініційованої Ольгою Черняковою та фотокореспондентом Віктором Кошмалом — на благодійній виставці «Чернігівські журналісти в об’єктиві Віктора Кошмала» купували чудові власні портрети та світлини колег. Зібрані таким чином три з половиною тисячі гривень буде передано журналістам, які потрапили у складні життєві обставини. До речі, одну з фоторобіт придбав і голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

Підсумки чергового медіа-року підбито. Розпочався новий етап роботи з новими викликами, здобутками та інформаційними приводами. Організатори «МедіаЧе» висловили сподівання, що конкурс триватиме, удосконалюватиметься і набуватиме все більшої популярності й авторитету у журналістському середовищі.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода