back

У Чернігові відбувся екологічний фестиваль

07-06-2018 11:44

Цього тижня, у Всесвітній день навколишнього природного середовища, в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» відбувся екологічний фестиваль «Життя в стилі ЕКО».

У заході взяли участь понад 500 учнів з пришкільних таборів загальноосвітніх шкіл Чернігова та області, а також люди, небайдужі до проблем довкілля.

Розпочався фестиваль з «Чистих ігор» – прибирання парку в ігровій формі з використанням методу сортування та роздільного збирання. До прибирання долучилися молодь та учні пришкільних таборів разом з учителями і вихователями. Формат «Чистих ігор» поширений у багатьох країнах світу, адже така форма роботи сприяє формуванню екологічної культури у дітей.

Традиційно на фестивалі висадили Дерево миру. Цього року це японська сакура, або ж вишня дрібнопильчата. Деревце поповнило колекцію екзотичних рослин агробіостанції обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

Також усі бажаючі мали змогу долучитися до майстер-класів, екологічного квесту, спортивної естафети, насолодитися виступами творчих колективів та скуштувати куліш і фіточай.

Крім того, відбулося нагородження дипломами та цінними призами переможців конкурсу «Одна планета – одне майбутнє».

Організатором свята виступив Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації за підтримки інших структурних підрозділів ОДА.

 

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку,
екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода