back

Лінійний прискорювач в обласному онкодиспансері радіаційно безпечний

06-06-2018 10:00

Наприкінці минулого місяця в обласному онкологічному диспансері проведені дозиметричні вимірювання на предмет цілісності й надійності від рентгенівського та іншого іонізуючого випромінювання лінійного прискорювача і комп’ютерного томографа. Нове променеве обладнання розміщене в новозбудованому корпусі радіологічного відділення онкодиспансеру.

Вимірювання здійснювали експерти науково-виробничого підприємства «АНАЛІТТЕХЦЕНТР», у складі якого атестована лабораторія на багато видів діяльності, в тому числі й на проведення дозиметричних вимірювань.

За словами директора «АНАЛІТТЕХЦЕНТРУ» Віктора Тисленка, упродовж проведення робіт перевищень норм, передбачених законодавством, не виявлено.

— Зауважень з радіаційної безпеки на предмет захисту навколишнього середовища немає. Все збудовано на підставі розрахунку захисту, що проходив експертизу в Державній інспекції ядерного регулювання України та одержав позитивний висновок. Це доказ того, що все виконано згідно з нормативами, — наголосив фахівець.

 

 

За інформацією прес-служби Управління охорони здоров’я
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода