07-11-2019 09:09

Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проекту внесення змін до обласної Програми паспортизації об’єктів культурної спадщини містобудування та архітектури, садово-паркового мистецтва Чернігівської області на 2013-2020 роки

Управлінням містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації на виконання вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини» від 8 червня 2000 р. № 1805-ІІІ та Постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1760 «Про затвердження Порядку визначення категорій пам’яток для занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України» була розроблена обласна Програма паспортизації об’єктів культурної спадщини містобудування та архітектури, садово-паркового мистецтва Чернігівської області на 2013-2020 роки (далі – Програма), яку затверждено рішенням Чернігівської обласної ради одинадцятої сесії шостого скликання від 21.12.2012 року.

Метою програми є: забезпечення об’єктів культурної спадщини національного та місцевого значення (містобудування та архітектури, садово-паркового мистецтва області) обліковою документацією – паспортами та охоронними дошками; занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України; удосконалення ведення обліку об’єктів культурної спадщини.

Реалізація заходів Програми забезпечить виконання державної політики у сфері охорони культурної спадщини, сприяєтиме занесенню пам'яток архітектури та містобудування області до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, а також сприятиме виконанню вимог міжнародних конвенцій про охорону культурної спадщини щодо доступності інформації про об’єкти культурної спадщини з метою подальшого розвитку міжнародного туризму в області.

Паспортизація об’єктів культурної спадщини та виготовлення охоронних дощок дозволить розширити обсяг даних про об’єкти, запровадити електронну форму збереження інформації про них.

Електронні консультації з громадськістю щодо проекту, напрямів діяльності та заходів Програми триватимуть з 07.11.2019 по 22.11.2019 включно.

Зауваження та пропозиції до проекту внесення змін до Програми прийматимуться Управлінням містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації до 22.11.2019 за адресою: м. Чернігів, вул. Єлецька, 11, т/ф. 67-55-06, е-mail: [email protected] з поміткою «Пропозиції до проекту внесення змін до обласної Програми паспортизації об’єктів культурної спадщини містобудування та архітектури, садово-паркового мистецтва Чернігівської області на 2013-2020 роки».

Контактна особа: Роман Клименко, начальник відділу територіального планування та охорони пам’яток архітектури Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації, т/ф 67-55-06.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Пояснювальна записка

Проєкт обласної програми паспортизації об’єктів культурної спадщини містобудування та архітектури, садово-паркового мистецтва Чернігівської області на 2013-2020 роки

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Додаток 4

ГО Активне Суспільство України