back

Як чернігівці провели День Європи

21-05-2018 16:56

Цьогоріч День Європи чернігівці разом з усіма українцями відзначали 19 травня, у третю суботу місяця.

Низка заходів відбулася в Обласному молодіжному центрі. Зокрема фінальний етап міського фестивалю шкільних євроклубів, гуртків з правознавства та активів учнівського самоврядування «Україна-Європа: права людини».

Конкурсна програма фестивалю тривала з січня до травня цього року в трьох номінаціях: «Права і обов’язки європейців» — брейн-ринг серед знавців права європейських країн; «Захист прав людини в Україні і країнах ЄС та виконання обов’язків їх громадянами» — конкурс відеороликів соціальної реклами; «Закони України та країн ЄС» — конкурс інформаційних буклетів.

В Обласному молодіжному центрі також діяли виставки робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва, презентації бібліотек тощо. Тут відбулося відбіркове прослуховування конкурсантів Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона Рута» в жанрі «автентичний фольклор».

Справжнім подарунком для відвідувачів Центру стала концертна програма за участю аматорських та професійних колективів Чернігівщини.

До речі, до Міжнародного дня музеїв та Дня Європи чернігівські музеї провели акцію «Ніч у музеї»: діяли безкоштовні виставки, майстер-класи, екскурсії.

Серед проведених тематичних заходів — дискусія на тему «Студенти Чернігівщини – майбутнє об'єднаних громад чи потенціал європейських роботодавців?», що відбулася у регіональному Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Як сучасні люди можуть впливати на розвиток громад, залучати інвестиції, змінювати простір довкола себе; як громаді у свою чергу зацікавити молодь, аби вона хотіла там жити і працювати — відповісти на ці та багато інших питань намагалися учасники дискусії. Вони, зокрема, вважають, що об’єднаним територіальним громадам варто переглянути підхід до інформування про свою діяльність, успіхи, вакансії, тощо. Потрібна соціальна реклама або проекти, які залучатимуть молодь до активної співпраці з громадами.

 

 

За інформацією Обласного молодіжного центру
та Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода