back

Регіональна комісія визначила проекти ДФРР, які погоджуватиме з Мінрегіоном

21-05-2018 16:47

Члени регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР, сьогодні, 21 травня, визначилися з проектами, які спрямують на розгляд Міжвідомчої комісії. Засідання провела перший заступник голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко. Участь у заході також взяв заступник голови ОДА Сергій Сергієнко.

Раніше Мінрегіон погодив для Чернігівщини 8 проектів на загальну суму 53,1 мільйона гривень. Крім того, область доопрацювала ще 7 проектів, до яких комісія Мінрегіону висловила певні зауваження. Тож є сподівання на їх затвердження на найближчому засіданні Міжвідомчої комісії. Головна вимога – це повинні бути проекти регіонального розвитку, до того ж має бути врахований комплексний підхід до вимог теплоенергоефективності будівель.

Сьогодні члени регіональної комісії визначилися з проектами, які будуть подані на розгляд Мінрегіону на суму ще близько 42,5 мільйона гривень.

При цьому врахували встановлені бюджетним законодавством вимоги: не менше ніж по 10% має бути передбачено на спортивні об’єкти, заходи з енергоефективності медичних закладів, а також закладів освіти. Крім того, колегіально вирішили, що на проекти, подані за напрямом «Проекти добровільно об’єднаних територіальних громад» буде виділено близько 10% від загальної суми, зважаючи на те, що області передбачена субвенція на розвиток інфраструктури ОТГ обсягом 143,4 мільйона гривень.

Члени комісії проголосували за 9 проектів, які керівники області захищатимуть на комісії Мінрегіону. Таким чином загальний перелік проектів, які передбачаються до реалізації у 2018 році, поповнили три нові: енергоефективна реновація дошкільного навчального закладу «Сонечко» (капітальний ремонт) у м. Мена, реконструкція будівлі променевої терапії (радіологія) Чернігівського обласного онкологічного диспансеру в м. Чернігові, реконструкція Корюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 з енергоефективними заходами та створенням нового освітнього простору в м. Корюківка.

Нагадаємо, що Чернігівська область з Державного фонду регіонального розвитку минулого року отримала 112,553 мільйона гривень, з яких були освоєні 111,75 мільйона (99,3%). Область ввійшла до п’ятірки лідерів.

За ці кошти реалізовувались 40 інфраструктурних проектів. 34 з них були повністю завершені – кращий показник в Україні.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода