back

Чернігівському базовому медичному коледжу – 150

18-05-2018 15:11

Урочисте зібрання з нагоди ювілейної дати відбулося сьогодні, 18 травня, в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка.

У заході взяли участь керівництво області та міста, працівники, абітурієнти та випускники коледжу, представники медичної сфери області, громадськість.

З вітальним словом до присутніх звернувся директор Чернігівського базового медичного коледжу Микола Самойленко.

– За час існування нашим навчальним закладом здійснено понад 200 випусків молодших медичних спеціалістів: медсестер, фельдшерів, акушерок, зубних лікарів, зубних техніків, санітарних фельдшерів. Значна частина з них закінчила медичні вузи – стала лікарями, визначними особистостями в галузі медицини, медичної освіти і науки, зазначив Микола Самойленко.

– Фах медика завжди був і залишатиметься повсякденно необхідним та соціально важливим для суспільства. Адже кожен із нас розуміє, що охорона здоров’я і самопочуття людини забезпечується професійністю, компетентністю, чуйністю та душевною чистотою «людей у білих халатах». І ваш навчальний заклад має провідну роль у підготовці молодших медичних спеціалістів, формуванні медичної еліти Чернігівщини і країни, – зазначила заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова.

Крім того, учасників заходу привітали перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш, начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький та інші.

За багаторічну сумлінну працю і вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів колектив медколеджу нагороджений Грамотою Верховної Ради України.

Кращі викладачі і працівники навчального закладу отримали відзнаки облдержадміністрації та обласної ради, Чернігівської міської ради, управлінь охорони здоров’я, а також освіти і науки ОДА.

Чернігівський базовий медичний коледж має необхідний потенціал та матеріально-технічну базу для підготовки кваліфікованих спеціалістів.

Навчальні заняття проводяться в кабінетах і лабораторіях чотирьох навчальних корпусів та навчальних кімнатах медичних закладів міста. У коледжі є гуртожиток, бібліотека, заклад оснащений персональними комп’ютерами. Навчає студентів потужний викладацький склад, більшість якого – спеціалісти вищих кваліфікаційних категорій.

Студенти Чернігівського базового медичного коледжу неодноразово займали призові місця у Всеукраїнському конкурсі «Ескулап».

Напередодні свята на Червоній площі до уваги учасників заходу і жителів міста були представлені сучасні реанімобілі лікувально-профілактичного закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Його працівники провели показові навчання з надання першої невідкладної медичної допомоги (серцево-легенева реанімація, зупинка кровотечі, фіксація переломів тощо).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода