back

Реформа Укрпошти: як не погіршити якість надання послуг жителям області

18-05-2018 14:43

Уже в червні на Чернігівщині має стартувати пілотний проект з реформування об’єктів поштового зв’язку ПАТ «Укрпошта». Тож сьогодні, 18 травня, в ОДА вкотре зібралася профільна робоча група під керівництвом першого заступника голови ОДА Юлії Свириденко, аби з’ясувати, наскільки Чернігівська дирекція Укрпошти врахувала зауваження і пропозиції, попередньо висловлені керівництвом області та представниками органів влади на місцях. Участь у заході взяв заступник голови облради Арсен Дідур.

Як відомо, перспектива впровадження проекту «Сільське відділення» викликала широкий резонанс, у тому числі незадоволення й непорозуміння.

Реформа є невідворотною – це факт. Але для того, щоб вона пройшла максимально безболісно для жителів області, в першу чергу, сільської місцевості, мають бути знайдені компроміси у розв’язанні проблемних питань між Укрпоштою та громадами.

Тож було вирішено: проект на території області впроваджуватиметься поетапно. Перші території, на яких відпрацьовуватимуться перетворення, – Чернігівський, Куликівський та Ріпкинський райони. Наразі керівництво Чернігівської дирекції проводить тут роз’яснювальну роботу, відпрацьовує майбутні маршрути роботи пересувного відділення, визначається, де залишать стаціонарні відділення, в яких населених пунктах працюватимуть листоноші.

Директор регіональної дирекції Олена Дорошенко переконує, що відкрита до діалогу, до обговорення всіх больових точок.

Свою позицію щодо реформи висловили керівники трьох зазначених районів та ОТГ, що розташовані на цих територіях. Думки різні – від несприйняття до повної підтримки. Посадовців хвилює, чи будуть зручними для людей графіки роботи пересувного відділення для оперативного отримання пенсій та інших виплат, вчасної оплати комунальних платежів. Вони озвучили перестороги щодо зменшення кількості передплат друкованих видань через їх невчасну доставку тощо.

Проте всі зійшлися в одному: проект впроваджуватиметься. Головне – всі позиції мають бути узгоджені безпосередньо з громадами. Домовилися, що Укрпошта найближчим часом підпише з РДА, райрадами та ОТГ відповідні меморандуми про реалізацію проекту.

Реформа пошти на території області має проходити так, щоб не погіршилась якість, доступність та своєчасність надання послуг поштового зв’язку жителям області. Для цього має бути предметний, конструктивний діалог представників Укрпошти з місцевою владою та жителями громад, – переконана Юлія Свириденко.

Читати також: Юлія Свириденко: Ми не проти реформ, головне, щоб вони не погіршували життя людей у громадах

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода