back

Товариство Червоного Хреста відзначило 100-річний ювілей

17-05-2018 09:24

100-річчя утворення Товариства Червоного Хреста України відзначили учора, 16 травня, на урочистому засіданні в Чернігівській обласній раді.

Громадська фундація Товариство Червоного Хреста надає всебічну допомогу та підтримку найбільш незахищеним верствам населення, спрямовуючи на це програми та численні благодійні проекти. Має особливий мандат, володіючи гуманітарною ініціативою як повноважний член Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Привітали членів і ветеранів організації з ювілеєм та вручили почесні відзнаки кращим її представникам перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук і заступник голови ОДА Наталія Романова. Долучилися до заходу голова Гомельської обласної організації Білоруського Товариства Червоного Хреста та депутат Гомельської обласної ради Алла Смоляк.

Також в урочистостях взяли участь голови місцевих організацій Товариства Червоного Хреста області, члени загону швидкого реагування, волонтери.

Було презентовано пам'ятну монету номіналом в 5 гривень «100 років Товариству Червоного Хреста України». Монета присвячена ювілейній даті утворення Товариства Червоного Хреста, яке засноване з ініціативи Маріїнської громади сестер милосердя Червоного Хреста міста Києва. З тих пір Товариство розвиває волонтерський рух, поширює знання про міжнародне гуманітарне право, вчить населення навичкам надання першої медичної допомоги.

Чернігівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України об'єднує людей, чиї серця відкриті для співчуття і горя ближнього. Девізом їхньої праці є прості, але такі необхідні слова: «Творімо милосердя разом!».

Організатори свята висловили вдячність тим, хто підтримує в цій діяльності і творить милосердя разом з Товариством, зокрема всім медичним працівникам Чернігівщини, підприємцям, меценатам, волонтерам та небайдужим громадянам.

 

 

За інформацією Чернігівської обласної ради

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода