back

Поблизу Чернігова урочисто відкрито новітній виробничий комплекс

17-05-2018 07:54

Учора, 16 травня, у селищі Михайло-Коцюбинське Чернігівського району відбулося урочисте відкриття заводу з виготовлення пластівців із зернових культур і продуктів на їх основі Потужність виробництва – 1 мільйон кілограмів готової продукції на місяць.

На новому заводі торгової марки «Добродія» агропромислової компанії «Agricom Group» проходять усі етапи виробництва пластівців із зернових і зернобобових культур: очищення, лущення, шліфування, гідротермічна обробка, нарізка, плющення та фасування в різні види упаковки.

«Ще у 2014 році було ухвалене рішення стати не просто аграрною компанією, а почати виробництво продукції з високою доданою вартістю, щоб бути ближчим до українського споживача і пропонувати здорові, корисні продукти, вирощені на нашій землі», – розповів Петро Мельник, виконавчий директор «Agricom Group».

У компанії також розповіли, що вартість реалізації проекту склала 10,5 мільйона доларів США, з них 40% – власних коштів, а 60% – залучено у вигляді кредитів. Надсучасне виробництво повністю автоматизовано, тому планова кількість робочих місць становить близько 100 осіб. Завод побудований у відповідності до найновіших екологічних вимог: окрім безвідходного виробництва, на комплексі застосована система очищення повітря, яка має найсучасніші європейські стандарти і не забруднює довкілля.

«Завод відповідає найсучаснішим європейським нормам, задовольняє всі вимоги споживачів по якості, безпечності та екологічності. Відкриття такого сучасного заводу – подія не лише для регіону, а для України», – підкреслив Петро Мельник.

«Рівно рік тому, в ході ІІ-го форуму інвестицій та експорту Чернігівщини, було підписано меморандум про співпрацю між Чернігівська ОДА і товариством «Добродія», ТМ агропромислової компанії «Agricom Group», – задекларовано наміри всебічного партнерства з метою створення в регіоні нового виробничого комплексу. І вже сьогодні, у день проведення ІІІ-го щорічного форуму, презентовано результат – у селищі Михайло-Коцюбинське поблизу Чернігова відбулося урочисте відкриття заводу з виробництва пластівців із зернових культур і продуктів на їх основі, – відзначив з цього приводу голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. – Один рік, 10,5 мільйона доларів США інвестицій, 100 робочих місць, 1000 тонн готової продукції на місяць – усе це можливо і втілюється! Сьогодні, зараз, в Україні, на Чернігівщині!».

На проектну потужність заводу 1 мільйон кілограм на місяць у компанії планують вийти до кінця цього року. Як зазначила керівник напрямку переробки й розробки нових продуктів ТМ «Добродія» Ірина Брославцева, виробничий комплекс ТМ «Добродія» у Михайло-Коцюбинському є безвідходним. «Унікальність заводу полягає у використанні останніх розробок світового лідера-виробника обладнання – компанії «Buhler». Завод повністю автоматизований, що виключає людський фактор у виробництві. Мінімізація негативного впливу на довкілля впроваджена на підприємстві шляхом переходу на альтернативні джерела енергії. У котельні використовується лушпиння вівса і відходи третьої категорії з зерноочисних машин. Відходи направляються в біокотельню, і в результаті спалювання отримують технологічну і побутову пару, яку використовують як під час виробництва, так і для обігріву приміщень», – повідомила Ірина Брославцева.

У лютому 2018 року підприємство отримало сертифікат відповідності згідно з вимогами схеми сертифікації «FSSC 22000» на систему якості та безпечності харчової продукції. Сертифікат гарантує її безпечність шляхом контролю кожного етапу технологічного процесу, зберігання продукції, одержання сировини для її виробництва.

Читайте також: Як Чернігівщині залучити інвестиції: предметна розмова представників влади та бізнесу

«Зацікавлювати інвесторів укладати кошти в місцеві виробництва готової продукції, створювати якомога більше кінцевого продукту з високою доданою вартістю безпосередньо на Чернігівщині – це пріоритетне і втілюване завдання для влади регіону», – висловив узагальнююче переконання голова облдержадміністрації Валерій Куліч.

Довідково: «Agricom Group» – українська компанія, яка спеціалізується на розробці, виробництві й дистрибуції продуктів харчування із зернових культур і об'єднує сільськогосподарські, переробні й торгові підприємства. Ключовими бізнес-напрямками діяльності є власне виробництво зернових пластівців потужністю 1 мільйон кілограмів у місяць – переробний комплекс торгової марки «Добродія»; торгівля продуктами харчування під власними торговими марками – торговий дім «Добродія Фудз»; зберігання зернових і олійних культур – зернові комплекси потужністю зберігання 65 тисяч тонн; рослинництво у трьох областях на загальній площі сільгоспугідь 40 тисяч гектарів.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода