back

На Чернігівщині більше сотні людей подали заявки на отримання дотації за вирощування молодняка ВРХ

15-05-2018 15:17

Одним із інструментів державної підтримки розвитку тваринництва цьогоріч є надання фізичним особам спеціальної бюджетної дотацій за утримання молодняка великої рогатої худоби (ВРХ) – до двох з половиною тисяч гривень за вирощування теляти до року.

Зазначені кошти виплачуються на безповоротній основі фізичним особам за утримання до тринадцятимісячного віку ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка ВРХ, який народився у господарствах фізичних осіб.

Документи на отримання дотації приймаються за місцем розташування господарств – сільськими, селищними, міськими радами. Місцеві ради направляють відповідну інформацію Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації. Розподіл бюджетних коштів між розпорядниками нижчого рівня затверджується Міністерством аграрної політики та продовольства України на підставі отриманих з регіонів заявок.

Термін подачі документів поділений на три періоди: перший – до 1 травня, другий – до 1 вересня, третій – до 1 грудня.

Так, на 1 травня цього року на Чернігівщині 101 фізична особа подала заявки на отримання вищевказаної бюджетної дотації за вирощування в особистих господарствах 134 голів молодняка ВРХ. Сума нарахованої дотації склала понад 181 тисячу гривень.

 

За інформацією Департаменту агропромислового
розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода