back

Про гроші для ОТГ: як написати якісний проект для співфінансування з ДФРР та правильно розподілити субвенцію

25-04-2018 11:12

Представники об’єднаних територіальних громад області вчора детально ознайомилися з цьогорічною процедурою написання проектів, що матимуть можливість співфінансуватися з Держаного фонду регіонального розвитку, а також обговорили особливості використання субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ.

Тематичний семінар провели представники Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації та Центру місцевого самоврядування та програми U-LEAD з Європою.

Подібні навчання одночасно пройшли по всіх обласних центрах України – такою була ініціатива Міністерства регіонального розвитку, яке прагне вплинути на терміни та якість підготовки проектів, отже – на спроможність ОТГ діяти ефективно за умов що змінюються. 

Зокрема мова йшла про порядок підготовки, подання, впровадження проектів, що фінансуються з коштів ДФРР. Обговорили і процедуру роботи регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору проектів.

Читати також: Триває підготовка проектів, що реалізовуватимуться за кошти ДФРР

Окремий пункт діалогу — особливості внесення змін до програм (планів) соціально-економічного розвитку, а також регіональні особливості реалізації ініціатив за кошти державної інфраструктурної субвенції.

Програмою заходу була передбачена й Всеукраїнська відео-конференція з представниками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

В обговоренні взяла участь перший заступник голови ОДА Юлія Свириденко.

Чернігівщина отримала відповідь на питання щодо можливостей фінансування розробки містобудівної документації, а також висловила свою думку про особливості підготовки проектів зокрема енергоефективного напряму.

Основна рекомендація Міністерства — комплексний підхід до ініціатив та врахування особливостей сітки опорних закладів освіти та медицини.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода