back

Рівень води на водоймах Чернігівщини продовжує підвищуватися

20-04-2018 14:37

На великих річках області поширюється весняна повінь.

За даними УкрГідрометцентру, найближчими днями добова інтенсивність підвищення рівня води складатиме 4-10 сантиметрів на Верхньому Дніпрі, Десні, Сеймі з подальшим затопленням заплав та обтопленням територій і об'єктів. Це може призвести до порушення транспортного сполучення у Городнянському, Ріпкинському та Новгород-Сіверському районах.

На Дніпрі біля сіл Неданчичі та Дніпровське, Десні біля міста Новгород-Сіверський та села Морівськ, Снові біля міста Сновськ вода на заплаві. Зокрема, на Десні біля Новгорода-Сіверського, за прогнозами синоптиків, починається формування піку весняної повені: в найближчі 2-3 доби очікується проходження максимальних рівнів води. Наразі найвищий рівень води на Десні біля села Розльоти — 631 сантиметр над нулем посту.

Станом на 20 квітня на Десні біля Чернігова зафіксовано рівень води з відміткою 556 сантиметрів. Підвищення за добу склало один сантиметр.

Варто зазначити, що рівнем виходу води з Десни на заплави без шкоди житловим будівлям вважається 680 сантиметрів над нулем посту.

Більш детально з інформацією стосовно проходження водопілля на Чернігівщині можна ознайомитися на сайті Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

 

За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту
та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації,
Управління ДСНС України в Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода