back

Валерій Куліч: Бритіш Американ Тобакко – успішний бізнес, що сприяє економічному розвитку Чернігівщини

19-04-2018 13:23

Компанія Бритіш Американ Тобакко Україна відзначила 25 річницю своєї діяльності. В урочистостях, які відбулися в Києві вчора, 18 квітня, взяв участь і голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч.

Очільник області відзначив, що підприємство, яке потужно працює в місті Прилуки, – один з найбільших платників податків в області, створює гарний інвестиційний клімат та сприятливі умови для залучення іноземного капіталу в економіку Чернігівщини.

До речі, Бритіш Американ Тобакко Україна – перше підприємство з іноземними інвестиціями (Велика Британія) у тютюновій галузі України, засноване у 1993 році на базі Прилуцької тютюнової фабрики. На сьогодні за показниками діяльності займає лідируючі позиції серед 42 підприємств групи British American Tobacco.

Продукція ПрАТ «А/Т Тютюнова компанія «В.А.Т-Прилуки» посідає одне з провідних місць в експорті товарів області, експортується до Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови, Азербайджану та Сінгапуру. Минулого року підприємство експортувало товарів на суму близько 44 мільйонів доларів США – 7% загальнообласного експорту.

Компанія – один з найбільших інвесторів та працедавців Чернігівської області. Тут працює близько тисячі осіб, з яких половина – у місті Прилуки.

Обсяг прямих іноземних інвестицій в компанію становить сягає 370 мільйонів доларів США. Усього ж за 25 років в модернізацію фабрики та розвиток компанії інвестовано понад 500 мільйонів. Це дало змогу осучаснити обладнання, збудувати на місці старих виробничих потужностей нове високомеханізоване підприємство, яке вийшло на якісно новий рівень продукції і забезпечило динамічний розвиток бізнесу.

Підприємство є вагомим та надійним платником податків і зборів – як до державної скарбниці, так і до місцевих бюджетів. Протягом лише 2017-го року до місцевих бюджетів Чернігівської області надійшло 21,5 мільйона, а у січні-квітні цього року – 7 мільйонів гривень.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода