back

В області напрацьовують механізми погашення боргів із заробітної плати

17-04-2018 10:17

Про шляхи погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах та подальшу взаємодію державних органів у цьому напрямку говорили учасники розширеного засідання регіонального штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби Чернігівської області відповідних рішень. Захід відбувся вчора, 16 квітня, за участю керівництва управління юстиції в області, представників міських відділів ДВС, керівників підприємств-боржників, арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів).

За словами начальника Головного територіального управління юстиції в області Олега Трейтяка, на початок року борги із зарплати по найбільш економічно активним підприємствам Чернігівщини складали 9 мільйонів гривень, на сьогодні — 4,6 мільйона гривень (9 підприємств-боржників). Цьогоріч найбільше боргу погашено ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» — 3,2 мільйона гривень.

Найбільша заборгованість із заробітної плати залишається у ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», ПАТ «Готель «Градецький», ТОВ «Новгород-Сіверський м'ясокомбінат», ДП ТД «Сіверщина», ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» та інших.

Говорили і про заборгованість на підприємствах-банкрутах. Відносно об’єктів, щодо яких реалізовуються судові процедури санації, фактична виплата боргів із зарплати залежить від господарської діяльності підприємств та часткової реалізації майна, не задіяного у виробництві.

Свою думку щодо причин невиплати заборгованості із зарплати висловили також керівники підприємств та арбітражні керуючі.

Як зазначають учасники штабу, з боржниками ведеться постійна робота та напрацьовуються механізми погашення заборгованості.

 

 

За інформацією Головного територіального
 управління юстиції у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода