back

У бібліотеці Короленка презентували книгу «Вклоняємось доземно українському солдату»

10-04-2018 17:00

Ми бʼємось за те, чому нема ціни
в усьому світі, — за Батьківщину!

Олександр Довженко

Днями в обласній універсальній науковій бібліотеці імені В.Г. Короленка відбулася презентація четвертого видання книги Центрального друкованого органу Міністерства оборони України «Народна армія» «Вклоняємось доземно українському солдату». Понад 30 її примірників отримали в подарунок бібліотеки міста й області.

«Війна на Донбасі розділила життя багатьох українців на «до» і «після». Але ми продовжуємо дихати, боротися, любити завдяки тому, що наші самовіддані солдати щоденно виборюють право держави на існування. Героїчні подвиги українських воїнів у цій жахливій війні назавжди залишаться в пам'яті народу. І ось уже вийшла у світ четверта книга про захисників Вітчизни, справжніх патріотів, які боронять незалежність і цілісність України на Сході держави. У книзі зібрано 59 історій, за кожною — справжній герой, який самовіддано любить і служить Батьківщині», — наголосила завідувач відділу документів із гуманітарних наук ОУНБ імені В. Г. Короленка Валентина Куценко.

До заходу долучилися заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, військовослужбовці Збройних Сил України, ветерани АТО, батьки загиблих Героїв, громадськість.

Наталія Романова, зокрема, зазначила, що шлях українців до створення власної держави — довгий і тернистий. Вже четвертий рік тисячі Героїв зі зброєю в руках відстоюють незалежність України. Увесь світ захоплюється мужністю, патріотизмом і силою духу наших воїнів.

Вадим Мисник, полковник, начальник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України в місті Чернігові: «Це та книга, типографська фарба якої пахне кровʼю і просякнута потом від щоденної роботи простих і водночас великих, мужніх, сміливих чоловіків. Це жива історія, яку будуть вивчати багато поколінь українців».

Гості бібліотеки ділилися враженнями від прочитаної книги, Герої АТО — власними спогадами.

Також присутні ознайомилися з книжково-документальними виставками: «Такими синами славен народ», «Мир необхідно здобувати: чернігівські сторінки АТО».

 

 

За інформацією Чернігівської обласної
універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода