back

Два навчальні заклади області стали учасниками проекту Zero Waste School

10-04-2018 10:38

 

Учнівські колективи Прилуцької спеціалізованої школи № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій та Ріпкинської гімназії імені Софії Русової перемогли у відбірковому етапі конкурсу в рамках проекту Zero Waste School. Таким чином, вони ввійшли до числа 50 кращих команд (із 1680 претендентів) і представлятимуть Чернігівську область на всеукраїнському рівні.

Мета проекту Zero Waste School – навчити школярів та вчителів впроваджувати культуру сортування відходів у своїй школі, громаді, а згодом і у світі.

Команди візьмуть участь у тренінгу Active Citizens, під час якого навчаться взаємодіяти у місцевих громадах, вести перемовини, опанують варіанти вирішення складних ситуацій. На практичному семінарі із управління проектами команди складуть план реалізації власного проекту, навчаться прогнозувати ризики, комунікувати із громадськими організаціями та медіа. Запрошені тренери нададуть рекомендації щодо вирішення труднощів, які траплятимуться на шляху втілення проектів. Професійним досвідом поділяться лідери зі сфери екології.

Після закінчення першої частини проекту учасники проведуть дводенний тренінг для учнів, батьків та вчителів своїх шкіл, під час якого навчатимуть їх правильно сортувати сміття (папір, метал, пластик тощо).

У вересні 2018 року школи-учасниці проекту організують Zero Waste Day для місцевої громади.

 

За інформацією Управління освіти
і науки Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода