back

Голова Чернігівської ОДА: «Лідерство нікому не здамо, тому що це – перспектива розвитку нашого регіону»

07-04-2018 09:30

По завершенні розширеної урядової наради з питань децентралізації та регіонального розвитку, учасниками якої в четвер, 5 квітня, у Вінниці були, зокрема, керівники органів місцевого самоврядування Чернігівщини, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч резюмував озвучене та звернувся до ще не об’єднаних громад Чернігівщини.

«По зведених показниках динаміки економічного розвитку ми в лідерах, у демографії поки що не наздоганяємо. По об’єднаних територіальних громадах входимо в шістку лідерів, – окреслив ситуацію Валерій Куліч. – Ми – третя область в Україні, яка прийняла повний перспективний план об’єднання громад – у цих позиціях ми лідируємо. І тут лідерство нікому не здамо, тому що це – перспектива розвитку нашого регіону. По перспективному плану, в нас має бути 55 громад. Але їх може бути і більше, число може змінитися у добровільний період їх формування».

Читайте також: Прем’єр-міністр назвав нові пріоритети реформи децентралізації

«Головне, що було підкреслено і Президентом України, і Прем’єр-міністром, це те, що децентралізація буде мати чіткі кінцеві терміни, і «білих» плям в Україні не буде», – наголосив голова Чернігівської ОДА.

Читайте також: Місцева влада має розділити з центром спільну відповідальність за майбутнє країни - Президент

«Тому, принагідно, хочу звернутися до всіх громад, хто думає – чи об’єднуватися, чи не об’єднуватися – ви маєте ще шанс приймати самостійно добровільне рішення, як об’єднатися. Якщо ви не вийдете на таке рішення, то, відповідно, за вас ситуацію буде законодавчо врегульована. «Білих» плям в Україні не буде – це сьогодні чітко підкреслено Президентом України», – сказав Валерій Куліч.

Читайте також: Глава держави: Оновлення законодавства щодо децентралізації усуває перешкоди для розвитку територіальних громад



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода