back

Кіптівська ОТГ долучилася до проекту «Рука допомоги»

06-04-2018 10:20

Аби допомогти вимушеним переселенцям та членам малозабезпечених сімей знайти гідну роботу або заснувати власний бізнес, Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку реалізовує пілотний проект «Рука допомоги». Він стартував 1 грудня 2016 року в Полтавській, Львівській та Харківській областях.

Враховуючи позитивні напрацювання, Уряд продовжив строк дії проекту до 31 грудня цього року, долучивши до нього ще три регіони: Чернігівщину, Житомирщину та Донеччину.

У Чернігівській області учасником стала Кіптівська сільська об’єднана територіальна громада.

Днями жителі громади разом з керівництвом ОТГ та старостами взяли участь у розширеному засіданні з представниками служби зайнятості, Департаменту соціального захисту населення ОДА та профільного управління Козелецької райдержадміністрації.

Говорили про умови участі в проекті, перелік потрібних для цього документів. Учасниками, зокрема, можуть бути непрацюючі працездатні громадяни з малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщені особи. Їм пропонуються безвідсотковий кредит на закупівлю обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу, допомога в працевлаштуванні, зокрема, на нові робочі місця, участь в оплачуваних громадських роботах.

Заступник директора обласного центру зайнятості Сергій Роговець закликав місцевих жителів не упустити можливість змінити своє життя на краще, визначитися з формою участі в пілотному проекті та повернутися до активної трудової діяльності.

— Жителям громади випав унікальний шанс започаткувати власну справу та своїм прикладом змотивувати інших покращувати матеріальне становище своїх родин, — зазначає Кіптівський голова Володимир Кучма.

 

За інформацією Чернігівського обласного
центру зайнятості та Кіптівської ОТГ

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода