back

Про теорію та практику подальшого поступу децентралізації в масштабі держави та регіонів

05-04-2018 12:33

У Вінниці, за участі Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, проходить розширена урядова нарада з питань децентралізації та регіонального розвитку.  Запрошені й посли іноземних держав - партнерів України.

До обговорення також долучилася делегація з Чернігівщини, зокрема голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, представники об’єднаних територіальних громад, відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

— Треба домогтися якісної роботи на місцях. У нас має бути стратегічне бачення того, як розвивати територію під звітом і контролем громадян. Ми маємо 4 роки, як була запроваджена реформа децентралізації. Нам є про що сказати, — акцентував вчора у ході засідання уряду Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, анонсуючи сьогоднішнє обговорення.

У своєму вступному слові на відкритті наради Президент України Петро Порошенко зауважив: «Політика децентралізації виявилася дієвою протиотрутою від федералізації, яку штучно намагалася прищепити нам Росія».

Упродовж дня в межах панельних дискусій розглядатимуться здобутки децентралізації в Україні та завдання виконавчої влади і громад з реалізації цієї реформи на перспективу, а також питання економічного розвитку регіонів як пріоритет нинішнього етапу децентралізації.

Серед практичних аспектів впровадження реформи учасники наради зосередять увагу на децентралізації у сфері освіти та охорони здоров'я, а також на питаннях сталого розвитку громад. Про проблеми розвитку та кращі практики поінформують представники виконавчої влади з різних регіонів та очільники громад.

Трансляція наради — за посиланням.

За інформацією всеукраїнських видань

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода