back

Хід водопілля в області — під постійним контролем

04-04-2018 16:56

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко на борту гелікоптера спецавіазагону ДСНС України здійснив обліт території Чернігівщини. Особливу увагу під час моніторингу ситуації було приділено Придніпров’ю (Любеч, Радуль), а також територіям біля річок Десна, Білоус та Стрижень у м. Чернігові та Чернігівському районі.

Розтавання снігового масиву на Ріпкинщині практично завершене, звідси великої води вже не чекаємо, — прокоментував Сергій Сергієнко. — Проте руйнування льодового покриву на Дніпрі ще триває, що загрожує суттєвими коливаннями рівня води. Відповідні служби постійно тримають ситуацію у полі свого зору і готові будь-якої хвилини прийти на допомогу населенню у випадку значного підвищення рівня води.

За словами заступника голови облдержадміністрації, у Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА створено відповідний матеріальний резерв, а в підрозділах МЧС підготовлені до оперативного використання додаткові плавзасоби, помпи, насоси, інші засоби для швидкого усунення й мінімізації наслідків повені.

З неменшою увагою спостерігають за змінами в природі й у Семенівському, Новгород-Сіверському, Сосницькому, Козелецькому районах області. Десна та її притоки, що протікають цими територіями у разі великого водопілля можуть підтопити або й відрізати від дорожнього сполучення низку сіл у названих районах.

За даними Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА середні та великі річки області в найближчі 5-8 діб звільняться від льодового покриву — на них продовжиться подальший розвиток весняної повені 2018 року.

Зважаючи на різке потепління, проходження на території області весняної повені залишається під контролем. І вже на найближчу п’ятницю намічено черговий обліт можливих проблемних ділянок.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода