back

За неналежно оформлених працівників на три підприємства Чернігівщини накладено фінансові санкції

03-04-2018 16:55

Нові підходи в реалізації повноважень Держпраці, передбачені Порядком здійснення державного контролю за додержанням відповідного законодавства, доводять свою ефективність у вирішенні проблеми нелегальної праці.

Так, у січні цього року фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області проінспектували товариство з обмеженою відповідальністю, що спеціалізується на виробництві сільськогосподарської продукції. У результаті в суб’єкта господарювання виявлено чотирьох працівників, які у певний період часу виконували роботи без укладання трудового договору, ведення табелю обліку робочого часу, без оформлення відповідного наказу та без повідомлення про прийняття на роботу.

Також у січні під час інспекційного відвідування одного з підприємств легкої промисловості виявлено ще чотирьох працівників без належного оформлення трудових відносин: робота виконувалася на підставі цивільно-правових договорів, які мали ознаки трудових, що суперечить вимогам частини 3 статті 24 КЗпП України.

У березні 2017 року в ході проведення інспекційного відвідування одного з суб’єктів господарювання області інспектори праці виявили 11 працівників, оформлених з ознаками такого ж самого порушення.

За результатами проведених контрольних заходів керівникам підприємств видано приписи на усунення виявлених порушень, матеріали направлено до правоохоронних органів для відповідного реагування, накладені фінансові санкції згідно з абзацом 2 частини 2 статті 265 КЗпП України. Три підприємства-порушники мають сплатити штрафні санкції на загальну суму більше двох мільйонів гривень.

Управління Держпраці у Чернігівській області наголошує: лише офіційно працевлаштований громадянин має право на гідні і безпечні умови праці, регулярну виплату заробітної плати не нижче мінімальної, страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, безробіття та нещасного випадку на виробництві, офіційні відпустки.

 

За інформацією Управління Державної служби
України з питань праці у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода