back

Як заповнювати декларації — вчили держслужбовців

15-03-2018 16:57

Цього року надати звіт про свої статки мусять 46 000 працівників Чернігівщини. Серед них керівники управлінь і відділів виконкомів, секретарі міських рад, міські голови міст районного значення, сільські та селищні голови, депутати всіх місцевих рад, усі поліцейські та інші категорії е-декларантів. З метою надання допомоги всім вищевказаним категоріям посад для здійснення електронного декларування, 15 березня у Чернігівській обласній державній адміністрації експерти ГО «Антикорупційний штаб» провели відкриту презентацію інтерактивного інструменту чат-бот «Держслужбовець Тарас», який покликаний спростити процес заповнення електронних декларацій та зменшити кількість помилок в процесі звітування для суб’єктів декларування.

Голова правління ГО «Антикорупційний штаб» Галина Янченко зазначила, що чат-бот є сучасним та інноваційним методом у боротьбі з корупцією. Він здатен підвищити довіру населення до державної служби та допоможе державним службовцям вчасно та правильно заповнити декларації.

Учасники презентації мали можливість отримати відповіді на запитання, які виникли у них.

Аналогічна презентація проведена в Головному управлінні національної поліції в Чернігівській області.

Довідково: Чат-бот «Держслужбовець Тарас» розроблений громадською організацією «Антикорупційний штаб» за сприяння Антикорупційної ініціативи ЄС (EU Anti-Corruption Initiative). Він надає покрокову інструкцію по заповненню електронних декларацій в форматі листування у Facebook Messenger (http://m.me/d.tarasbot) або Telegram (https://t.me/d_tarasbot), а також цілу низку супутніх порад, які стануть в нагоді при заповненні декларації.

Інструмент буде корисним усім декларантам, яких на сьогодні нараховується понад 1 мільйон осіб в Україні, в тому числі державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування, депутатам Верховної Ради та місцевих рад, працівникам правоохоронних органів, окремим працівникам державних та комунальних підприємств, кандидатам на державну службу та багатьом іншим категоріям осіб, які підпадають під електронне декларування.

Як чат-бот, «Держслужбовець Тарас» має ряд суттєвих переваг:

- працює для вас 24/7 без перерви та вихідних;

- може надавати тисячі консультацій одночасно, тож вам не доведеться «чекати на лінії»;

- надає покрокову інструкцію по заповненню е-декларацій розділ за розділом, а разом з цим цілу низку супутніх консультацій, наприклад щодо отримання ЕЦП, визначення точного доходу за попередній рік, перевірки списку ваших реєстрацію компаній та організацій для точного заповнення е-декларації, тощо.

 

 

За інформацією громадської
організації «Антикорупційний штаб»

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода