back

Яку підтримку вразливі верстви населення отримали в органах соцзахисту області у 2017 році

15-03-2018 10:10

Про підсумки роботи органів соціального захисту населення області у 2017 році та пріоритетні завдання на поточний рік говорили днями на розширеному засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

До заходу долучилася заступник голови ОДА Наталія Романова. Враховуючи значне навантаження на працівників органів соціального захисту населення, посадовець наголосила на необхідності виважено підходити до формування штатної чисельності цих органів на місцях, щоб не допустити виникнення соціальної напруги.

Про успіхи та проблеми соціальних служб доповів директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін. Він акцентував на першочергових завданнях – насамперед, соціальному захисті вразливих категорій населення, недопущенні зниження соціальних стандартів і гарантій. А це – посилення адресності різних видів пільг та соціальних виплат для громадян, сприяння працевлаштуванню безробітних, поліпшення якості життя працюючого населення, призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, забезпечення соціального захисту та реабілітації учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, а також вимушених переселенців.

 

Довідково. В області у 2017 році на створені нові робочі місця працевлаштовані 7245 осіб. Співвідношення кількості створених та ліквідованих робочих місць — 174,5 % (упродовж року ліквідовано 4151 робоче місце).

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника становила 5636 гривень, що у 1,8 разу перевищує мінімальну (3200 гривень) та на 40,8% середній розмір за відповідний період 2016 року. Показник середньої зарплати по Україні — 7104 гривень з темпом зростання 37,1%.

Покращилася ситуація з погашенням боргів із виплати заробітної плати. Загальна сума заборгованості по підприємствах-боржниках у 2017 році зменшилась на 3,7 мільйона гривень і на 1 січня 2018 року становила 10 мільйонів. Сума боргу найманим працівникам 10 діючих економічно активних підприємств — 6 мільйонів.

У 2017 році в органах соцзахисту державні соціальні допомоги отримували 60,3 тисячі осіб. На це спрямовано майже 1,2 мільярда гривень.

Житлові субсидії надавалися 271,2 тисячі сімей. Сума коштів з державного бюджету — майже 2,5 мільярда гривень, що на 77,2% більше у порівнянні з 2016 роком.

667 осіб з інвалідністю та ветеранів війни скористалися путівками на санаторно-курортне лікування. Особам з інвалідністю, у тому числі дітям, видано майже 19,7 тисячі одиниць технічних та інших засобів реабілітації.

У 2017 році грошова компенсація для придбання житла для сімей загиблих учасників АТО, осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників АТО та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, виплачена 21 родині на загальну суму 13,5 мільйона гривень. 22 із 33 учасників АТО повністю забезпечені необхідними засобами реабілітації. 309 бійців АТО пройшли курс оздоровлення.

На виплату допомог та компенсацій, надання пільг постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи з держбюджету використано 51,9 мільйона гривень.

Установами соціального обслуговування області надано послуги 45,4 тисячі одиноким громадянам похилого віку та особам з інвалідністю (87,4 % від потребуючих допомоги).

 

 

За матеріалами Департаменту соціального захисту
населення Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода