back

18-06-2012 10:29

29.12.2011

Як повідомлялося раніше, в Корюківському районі з успіхом вперше проведено Всеукраїнський спортивно – масовий захід «Олімпійське лелеченя», в якому взяли участь Корюківська гімназія, Корюківські ЗОШ I – III ст.№1 та № 4, Савинківська ЗОШ I –III ст. У першому, внутрішкільному етапі заходу взяли участь 16 шкільних команд, а у фіналі районного етапу - 3 кращі з них.

Напередодні Новогонні року навчальні заклади, які брали участь у проведенні заходу, отримали набори спортивного інвентарю від Національного олімпійського комітету України. Цілком заслужено найбільший приз отримала Корюківська гімназія, команда якої перемогла у фіналі та буде представляти район у обласному етапі. Ще три навчальні заклади отримали заохочувальні призи.

Вручила подарунки юним олімпійцям начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Я.М. Павленко, яка під час привітання висловила побажання, щоб у Новому році всі навчальні заклади району потоваришували з «Олімпійським лелеченям»



28.12.2011

ІІ етап Всеукраїнського спортивно – масового заходу «Олімпійське лелеченя» в Семенівському районі Чернігівської області проводився в грудні 2011 року на базі ЗОШ І – ІІІ ступенів №3 м. Семенівки. У змаганнях прийняло участь 3 команди по 12 учнів з 2 загальноосвітніх шкіл та гімназії №2. Змагання складись з 3 етапів: олімпійська вікторина, презентація команд – учасниць, олімпійські конкурси.

Під час проведення заходу на місцях проводились урочисті збори за участю представника відділу освіти, представника райдержадміністрації, представників педагогічних колективів та дитячо – юнацької спортивної школи, учнів.

На кожному етапі змагань були визначені команди – переможці.

За результатами ІІ туру Всеукраїнського спортивно – масового заходу було визначено переможця – загальноосвітню школу №1 м. Семенівки. Всі команди були нагороджені грамотами, а команда – переможниця – грамотою, кубком і м’ячами від обласного осередку НОК України.





28.12.2011

Серед лауреатів конкурсу НОК України – представники Чернігівщини!

Традиційний Всеукраїнський конкурс спортивної фотографії, який вже чотири роки поспіль проводить Національний олімпійський комітет, отримав своїх переможців.

Журі у складі голови Комісії НОК «Засоби масової інформації та пропаганда олімпійського руху» Олега Волкова, відомих спортивних фотографів України Миколи Бочека та Павла Кубанова, а також представника Комісії атлетів НОК, призерки Олімпійських ігор Олени Говорової визначили переможців у шести номінаціях:

«Перші дитячі досягнення»;

«Змагальне напруження»;

«Спортивна сім’я»;

«Від масовості до професійної майстерності»;

«Жінка в спорті»;

«Тренер».

Переможцями конкурсу стали:

- Анатолій Білоножко (м. Миколаїв)

- Микола Бочкарьов (м. Київ)

- Андрій Дудуш (м. Донецьк)

- Василь Кияшко (м. Чернівці)

- Віктор Кошмал (м. Чернігів)

- Наталія Кузьменко (м. Київ)

- Сергій Куранов (м. Кремінна)

- Вадим Лісний (м. Луганськ)

- Костянтин Сергієнко (м. Ірпінь)

- Анна Ткачова (м. Луганськ)

- Віктор Флентін (м. Хмельницький)

- Валерій Шайгородський (м. Чернігів)

Всі роботи будуть опубліковані у найближчому номері журналу «Олімпійська арена».





26/12/2011

26 грудня 2011 року в залі облдержадміністрації під головуванням голови обласного осередку НОК України, члена НОК України, голови облдержадміністрації Хоменка В.М була проведена IV Асамблея обласного осередку НОК України.

В Асамблеї взяв участь віце-президент НОК України Борзов В.П.

На розгляд IV-ої Асамблеї були винесені питання: звіт про діяльність обласного осередку за період з жовтня 2010 року по грудень 2011 року, звіт ревізійної комісії та питання про затвердження поточного кошторису фактичних грошових доходів і витрат обласного осередку за 2011 рік та план бюджету на 2012 рік.

Протягом останнього часу спортсмени області виступали на чемпіонатах світу та Європи, де завоювали медалі, чим прославили область та Україну, тому в урочистій обстановці керівництво обласного осередку привітало та вручило подарунки бронзовій призерці чемпіонату світу з важкої атлетики Ользі Коробці, чемпіонці світу з боротьби сумо Аліні Бойковій, чемпіонці Європи з боротьби дзюдо серед молоді Марії Буйок та багато іншим. Грамотами та подарунками від обласного осередку НОК України були нагороджені переможці та призери щорічного обласного конкурсу серед районних та міських осередків на кращу постановку роботи щодо розвитку олімпійського руху в області в 2011 році: Борзнянський, Козелецький, Корюківський районні осередки і Чернігівський, Прилуцький та Ніжинський міські осередки.

У звіті голови обласного осередку Хоменка В.М. відзначалося, що обласним осередком значно збільшилася кількість проведених заходів під олімпійськими гаслами, постійно підвищується рівень проведення традиційних заходів, спрямованих на розбудову олімпійського руху, під постійним контролем і увагою керівництва обласного осередку знаходяться питання щодо зміцнення матеріально-спортивної бази області, ведеться другий етап робіт по капітальному ремонту об’єктів державного підприємства «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів» (стадіон ім. Ю.О. Гагаріна), виділено земельні ділянки та здійснено конкретні організаційні кроки щодо будівництва в м.Чернігові льодового палацу та спортивного комплексу з критим плавальним басейном у м.Прилуки, керівництвом обласного осередку підтримано ініціативу представників громадськості і бізнесу та разом з ними активно опрацьовується питання щодо будівництва в наступному році в м.Чернігові критого футбольного манежу та Будинку здоров’я і спорту.

Для гарантованого фінансового забезпечення олімпійської програми в умовах обмежених можливостей обласного бюджету керівництвом обласного осередку залучено потужних спонсорів, зокрема, компанію «САН Інбев Україна», якою на підтримку олімпійців виділено 350 тис.грн. Плідна співпрацює осередок з Чернігівська кондитерська фабрика "Стріла", підприємствами "Чернігівське хімволокно", "Чексіл" "Домобудівник" "Ясен", "Нивки", Чернігівський молокозавод , МакДональдз та рекламною компанією "Голд Фьюче".

З вітальним словом виступив віце-президент НОК України Борзов В. П., який відзначив медалістів Олімпійських ігор.

В обговоренні питань взяли участь начальник обласного управління фізичного виховання і спорту комітету фізичного виховання та спорту міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Скрипченко А. Ф. та начальник відділу з питань молоді і спорту Борзнянської райдержадміністрації Іващенко С. М., які вносили багато конструктивних пропозицій. Виступаючі підкреслили, що Чернігівський обласний осередок за звітний період зробив великий крок вперед. І хоч багато чого зроблено, багато чого ще належить зробити. Спільними зусиллями з партнерами, спонсорами, федераціями, ФСТ буде досягнено ще більших успіхів.





















26.12.2011

На Борзнянщині Чернігівської області вшанували спортивну еліту району.
До вітань залучився і обласний осередок НОК України

Борзнянський район за підсумками щорічного конкурсу Чернігівського обласного осередку НОК України серед районних осередків на кращу постановку роботи щодо розвитку олімпійського руху в Чернігівській області у 2011 році виборов перше місце.

В районному будинку культури відбулося традиційне районне спортивне свято – вшанування кращих команд, колективів фізкультури, тренерів, спортсменів, ветеранів спорту за підсумками сезону 2011 року.

Фізкультурний актив вітали перші керівники району та міста, віце-президент Чернігівської обласної федерації футболу Анатолій Свистун. Дуже тепло переповнений зал вітав свою знамениту землячку, Заслуженого майстра спорту з біатлону Ніну Лемеш.

Більше двох годин почергово на сцену піднімалися кращі із кращих за підсумками року. Медалі, грамоти, кубки, призи і безліч теплих слів-привітань на адресу спортсменів лунало в цей день. Спортсменів вітали і місцеві аматори сцени. Святково, урочисто і по-домашньому тепло пройшло свято.



21.12.2011

Напередодні свята Святого Миколая в Чернігівській палац дітей та юнацтва завітали олімпійці. За підтримки обласного осередку НОК України, міського центру « Спорт для всіх » тренерським колективом палацу було проведено свято-зустріч вихованців палацу – юних гімнасток, боксерів, кікбоксерів з олімпійцями Чернігівщини.

На свято прийшли заслужений майстер спорту України з біатлону Ніна Лемеш, майстер спорту міжнародного класу з дзюдо Луїза Гайнутдінова та майстер спорту міжнародного класу з біатлону Вячеслав Деркач, які розповіли про свої спортивні досягнення та про те, як розпочинали свої спортивні кар’єри. Юні вихованці палацу з великою відповідальністю виступили перед видатними спортсменами та глядачами, яких в залі зібралося немало. Серед молодого підростаючого покоління пройшли змагання. Свої вміння, спритність і характер показували в естафетах три команди – «Чемпіон», «Десна» і «Ковбой». І хоча перемогла команда «Десна» - вихованці секції спортивної гімнастики, нагороди отримали всі учасники. Учасники естафет – грамоти та солодощі, колектив бібліотеки палацу – набір книг від НОК України, активні учасники показових виступів – літературу та щоденники від обласного осередку НОК України.



20.12.2011

За підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» разом з міським центром «Спорт для всіх» 17 грудня 2011 на базі Чернігівської ЗОШ №35 провів відкриті обласні змагання серед дітей-вихованців дитячих спеціалізованих закладів під гаслом " Веселі олімпійські старти", що були присвячені Дню святого Миколая.

У заході взяли участь 60 учасників - шість команд з міста Чернігова та області: "Смайлики" – ЗОШ № 35 м. Чернігів, "Василиски" – ЗОШ м. Городня, "Блискавка" – ЗОШ № 21 м. Чернігова, "Ракета" – ЗОШ № 21 м. Чернігова, "Світлячок" – ЗОШкола-інтернат м. Чернігова та "Фортуна" – ЗОШкола-інтернат м. Городня. Команди змагалися у спортивних естафетах та вікторині.

Приємно відзначити, що загальнокомандне перше місце здобули господарі змагань - учні ЗОШ №35. Команда "Василиски" ЗОШ м. Городні впевнено посіли друге місце. А трійку призерів замкнула команда "Блискавка".

Всі учасники отримали пам`ятні подарунки від обласного осередку НОК України, солодощі – від обласного центру "Спорт для всіх", а переможці та призери – кубок, медалі та грамоти від міського центру "Спорт для всіх".організаторів змагань.



05/12/2011

Чернігівським обласним осередком НОК України спільно з районним осередком 29 листопада 2011 року в смт. Михайло-Коцюбинське Чернігівського району у спортивній залі місцевої гімназії було проведено другий етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя».

Учасників змагань привітали начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Олександр Чаус, заслужені майстри спорту з біатлону Ніна Лемеш та Оксана Хвостенко, заступник директора з виховної роботи Михайло-Коцюбинської гімназії Микола Шпак. На спортивному святі була присутня Лідія Шпак , яка більше 40 років пропрацювала в гімназії вчителем фізичного виховання.

В змаганнях прийняли участь чотири команди: команда Михайло-Коцюбинської гімназії «Невгамонні», команда Гончарівської гімназії «Гончарівські козаки», команда Халявинської ЗОШ I-III ст. «Капітошка» та команда Седнівської ЗОШ I-III ст.. «Седнівське лелеченя».

Учасники заходу змагалися в презентації команд, комбінованій естафеті, у вікторині, рухливій грі та виконанні вправ (стрибки через лаву та скакалку, киданні набивного м`яча та метанні малого м`яча). Для суддів було дуже важко визначити переможця у презентації команд, красиві та змістовні емблеми, чітке виконання девізу кожною командою вимусило суддів поставити всім командам однакову кількість балів. У виконанні вправ серед дівчат та хлопців лідерство захватила команда «Капітошка», але впевнена перемога «Невгамонних» вирівняла шанси двох команд на перемогу. У вікторині «Знавець олімпійського спорту» впевнену перемогу здобула команда «Седнівські лелеченята». І тільки рухлива гра визначила переможця змагань. Перше місце у змаганнях зайняла команда «Невгамонні», яка і буде брати участь в обласному етапі. На другому місці – команда «Капітошка », на третьому – «Седнівське лелеченя», на четвертому – «Гончарівські козаки».

Зібралося дуже багато вболівальників, які гаряче підтримували учасників змагань. Захід видався дуже цікавим і видовищним.

Змагання пройшли на високому організаційному рівні і виявились цікавими та захоплюючими для дітей. Тому була радість по закінченню змагань для всіх учасників отримати пам’ятні подарунки та нагороди від обласного осередку НОК України.

30.11.2011

На Менщині Чернігівської області визначився переможець
районного туру Всеукраїнського спортивно-масового заходу
«Олімпійське лелеченя».

24 листопада на базі Менської районної гімназії відділом у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з відділом освіти райдержадміністрації проведено районний етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед учнів 5-6 класів «Олімпійське лелеченя. Даний Захід пройшов за підтримки обласного осередку Національного олімпійського комітету України.

Участь у змаганнях взяли команди із трьох загальноосвітніх навчальних закладів: Менської районної гімназії – команда «Бемс», Менської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Шевченка – команда «Посмішка» та Макошинської ЗОШ І-ІІІ ст.- команда «Квач».

Урочистим парадом відкриття розпочався Захід. Крокуючи кожний крок учасники з емблемою на футболці та капітани з емблемою в руках пройшли перед організаторами та почесними гостями: заслуженим майстром спорту України з біатлону, куратором даного проекту в Чернігівській області Ніною Лемеш, начальником відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Віктором Миколайовичем Ємцем та заступником директора обласного центру «Спорт для всіх» Ігорем Валентиновичем Саченко.

Змагалися команди у чотирьох видах програми. Найяскравішими та найоригінальнішими у презентації була команда «Квач». В комбінованій естафеті перемогу виборола команда «Бемс», яка на дві секунди випередила команду «Квач». У спортивній вікторині найбільше правильних відповідей дала знову команда «Бемс» І остаточно підтвердила своє лідерство в рухливій грі «Перестрілка» знову ж команда Менської районної гімназії. Переможний кубок та право представляти Менський район на третьому обласному турі Всеукраїнського заходу «Олімпійське лелеченя» за результатами змагань здобула команда учнів Менської районної гімназії. Срібні медалі поїхали до Макошинської ЗОШ І-ІІІ ст., а бронзовими призерами – стали учні Менської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Шевченка.

Всі команди були нагороджені дипломами Чернігівського обласного осередку Національного олімпійського комітету України та районного відділу у справах сім’ї, молоді та спорту , особисто кожен учасник отримав медаль та вимпел з олімпійською символікою від Н.П.Лемеш, солодкі подарунки від начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації В.М.Ємця,а головне - автографи відомої біатлоністки та масу позитивних емоцій від змагань і цікавого спілкування.

23.11.2011

Відбувся щорічний конкурс
"Вчимося жити на землі: Запобігти. Врятувати. Допомогти"
присвячений чемпіонату "Євро-2012" з футболу

23 листопада 2011 року в приміщенні Чернігівської обласної бібліотеки для дітей ім. М.Островського вже вдев`яте поспіль був проведений щорічний конкурс "Вчимося жити на землі: Запобігти. Врятувати. Допомогти", який на цей раз був присвячений чемпіонату "Євро-2012" з футболу, що відбудеться в Україні. Захід пройшов під егідою Національного олімпійського комітету України.

На святковому відкритті конкурсантів вітали заступник директора обласної бібліотеки для дітей Веросоцька Віра Михайлівна, директор Чернігівського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Пиріжок Дмитро Олександрович, заслужений майстер спорту України з біатлону Ніна Лемеш, завідувач навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області Кожухар Олег Анатолійович, методист науково-методичного центру відділу освіти Чернігівської міської ради Ольчедаєвська Віра Михайлівна, почесний голова обласної федерації футболу, почесний працівник фіз.культури та спорту Польовий Валерій Іванович.

Сам конкурс проводився з 14 жовтня по 23 листопада. Основними завданнями та метою конкурсу були продовження популяризації знань про те, як жити в гармонії з природою, допомогти дітям зрозуміти важливість і необхідність здорового способу життя з дитинства; дізнатися про можливості і суперможливості людського організму на прикладах відомих спортсменів, побачити своє місце у підготовці до «Євро – 2012».

Конкурс проводився у два тури. В першому турі прийняло участь 47 учнів з 24 шкіл м. Чернігова. Конкурсантам треба було написати творчу роботу про шлях улюбленої зірки футболу (будь – якої країни, будь – якого часу) до всесвітнього визнання через здоровий спосіб життя, можливості людського організму як взірець для наслідування в повсякденному житті, навести приклади фізичних та розумових надможливостей людського організму як досягнення волі, духу (книга рекордів України), скласти пам’ятку футбольним уболівальникам «Євро – 2012 скликає друзів». Всі творчі роботи написані у вигляді есе, повідомлень, репортажів. Малюнки і фото та інші творчі доробки оцінювалися додатковими балами (роботи оцінювалися за 12 бальною системою). Всі надіслані дитячі роботи перевірялися працівниками бібліотеки, співробітниками міського центру «Спорт для всіх», тренерською радою СДЮШОР з футболу «Десна», провідними спортсменами області, методистами науково-методичного центру управління освіти Чернігівської міської ради.Таким чином до фіналу потрапили 12 учнів зі своїми творчими роботами.

Завдання ІІ туру (фіналу) - творчі самопрезентації фіналістів конкурсу «Я і Євро - 2012» (до 2 хв., не більше 6 слайдів, відповідний слоган ), проведення веселої фізкультпаузу «Роби з нами, роби як ми, роби краще за нас» (до 1 хв. кожному учаснику).

Кожна робота вразила своєю насиченістю, інформативністю, широким підходом до висвітлення теми, а в фізкультпаузах всі учасники приймали активну участь. Незважаючи на професіоналізм, журі було надзвичайно важко визначити переможця. За результатами двох турів перемогу виборов учень 19 школи Борщ Владислав, друге місце – учень школи № 23 Кирієнко Євген, третє місце – учениця школи № 2 Шумна Аліна. Всі учасники конкурсу були нагороджені сувенірною атрибутикою НОК України, призери отримали медалі, а чемпіон – медаль і головний приз – футбольний м’яч з підписами зірок українського і світового футболу О. Блохіна, А. Баля, А.Раца, В. Гусева, О.Кузнецова. Головний організатор заходу – обласна бібліотека була нагороджена книгами від НОК України.



21.11.2011

Обласний осередок НОК України презентув програму діяльності на 2012 рік.

18- 20 листопадав Києві завершився дводенний семінар Національного олімпійського комітету, в якому взяли участь керівники регіональних відділень та структурних підрозділів НОК. Основна мета семінару – підвищення ефективності та результативності роботи олімпійських осередків.

Відкриваючи форум президент НОК Сергій Бубка наголосив на важливості розвитку олімпійського руху в регіонах. Головний олімпієць країни підкреслив, що бачить великі резерви і можливості для покращення цієї роботи.

Відповідальний секретар Чернігівського обласного осередку НОК України М.Г.Лазаренко разом зі стипендіатом НОК України Ніною Лемеш звітували про виконану роботу за 2011 рік. Обласним осередком були успішно організовані та проведені Всеукраїнські спортивно-масові заходи «Олімпійський День», «Олімпійський урок та Олімпійський тиждень», в яких прийняло участь близько ста тисяч жителів Чернігівщини. Успішно стартував новий проект «Олімпійське лелеченя», 96 учнів 5-6 класів області позмагалися за право представляти нашу область на Всеукраїнському турі в ДОЦ «Артек». ЧОО НОК України у співпраці з відділом з питань фізичної культури та спорту, з обласними організаціями ФСТ «Спартак», «Динамо», «Колос», з ОЦ «Інваспорт» та ОЦ «Спорт для всіх» постійно протягом року брав участь в усіх спортивно-масових заходах області. Головою облдержадміністрації, головою обласного осередку НОК України Хоменком В.М. за спортивні досягнення та пропаганду олімпійського руху провідним спортсменам, тренерам, організаторам та активістам галузі було вручено грамоти, подяки, спортивний інвентар, стипендії та грошові винагороди. На протязі року було проведено зустрічі з видатними спортсменами, ветеранами спорту, конкурси та вікторини в загально-освітних школах та багато іншої роботи.

Після успішного захисту проведеної роботи Відповідальний секретар Чернігівського обласного осередку НОК України М.Г.Лазаренко презентував план роботи обласного осередку на 2012 рік. Під час семінару його учасники обмінялися думками та досвідом роботи на місцях.

21.11.2011

Наталія Смаль - призерка олімпійського ліцензійного турніру з дзюдо

Спортсменка чернігівської школи вищої спортивної майстерності дзюдоїстка Наталія Смаль стала срібною призеркою олімпійського ліцензійного турніру "Гран-прі" у Амстердамі (Нідерланди), що проходив 19-20 листопада.

У ваговій категорії 70 кг 28-річна чернігівка достроково виграла три сутичкиі лише у фінальному двобої поступилася господарці татамі, одній з найбільш титулованих дзюдоїсток світу Едіт Бош. Фінішувавши зі сріблом в Амстердамі, Наталія Смаль заробила 120 олімпійських рейтингових балів. В цілому ж у нинішньому сезоні наша спортсменка виграла вже дев`ять медалей.

Нагадаємо, що "Гран-прі" Амстердаму був одним з ключових відбіркових стартів сезону до Олімпіади у Лондоні. В 2011 році у рамках олімпійської кваліфікації відбудуться ще три старти - Кубок світу у кореському Сувоні, турнір з серії "Гранд слем" у Токіо і "Гран-прі" у китайському Квиньдао.

20.11.2011

Чернігівська дзюдоїстка марія Буйок - чемпіонка Європи серед молоді!

18-20 листопада в російському місті Тюмень проходив чемпіонат Європи з дзюдо серед молоді до 23 років. В змаганнях взяли участь 314 спортсменів з 37 країн «старого світу». У складі збірної команди України в ваговій категорії 52 кг. брала участь спортсменка чернігівської школи вищої спортивної майстерності Марія Буйок.

Збірна України посіла четверте загальнокомандне місце, виборовши одну золоту, дві срібні та одну бронзову медалі. Золото в скарбничку збірної принесла чернігівська спортсменка. На шляху до перемоги Марія здолала Зузанну Павліковську з Польщі, Алесю Старавераву з Білорусії, Ягелін Ліссон з Німеччини. У фіналі Буйок (на фото -друга зліва) зустрілась ще з однією представницею України Сюзанної Гевондян, де в запеклій боротьбі, здобувши дві оцінки «юко» виборола перемогу. Вітаємо нашу спортсменку та її тренера Анатолія Маркіна.

19.11.2011

В Чернігові відбувся відкритий обласний турнір з настільного тенісу

19 листопада у чернігівському ліцеї залізничного транспорту відбувся відкритий обласний турнір з настільного тенісу, присвячений 20-річчю створення НОК України під гаслом "Олімпійці серед нас".

У змаганнях взяли участь 44 спортсмени з Чернігівської (Чернігів, Прилуки, Бахмач, Короп, Корюківка, Остер), Київської (Київ, Славутич) та Сумської (Кролевець) областей.

Переможцями стали чернігівчанин Владислав Попов та максим Сельченко - вихованець прилуцької тенісної школи, що наразі представляє місто Київ.

18.11.2011

Генеральна Асамблея НОК України.

17 листопада 2011 року в Києві була проведена XXV Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету України, в роботі якої взяв участь Відповідальний секретар Чернігівського обласного осередку Лазаренко М. Г. .

Президент НОК Сергій Бубка прозвітував про роботу Виконкому НОК України в 2011 році. Він відзначив, що поточний рік став першим у реалізації «Програми розвитку олімпійського руху на 2011-2014 роки». Олімпійський день та Олімпійський тиждень, Всеукраїнський олімпійський урок, спортивні фотовиставки, численні конкурси та вікторини, видання спільно з Олімпійською академією України унікальної олімпійської літератури. Серед інновацій НОК – програма шефства над дитячими будинками, запровадження Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя», проекти «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок» – всі вони покликані на основі олімпійських ідеалів та цінностей виховати здорову і сильну націю. Наступний рік обіцяє бути багатим на події, адже 2012-й оголошений Роком спорту та здорового способу життя, стане роком відразу двох Олімпійських ігор (зимових Юнацьких та дорослих літніх), а також стане роком святкування 60-річчя участі спортсменів України в Олімпійських іграх. .

15.11.2011

«На шляху до Лондона»

15 листопада 2011 року в Українському домі в Києві НОК України дав старт новій унікальній акції. Під назвою «На шляху до Лондона» вона об’єднала одразу три проекти: «Олімпійська книга», «Олімпійський куточок» та фотовиставку з історії українського Олімпізму. До кінця року понад 20 тисяч шкіл нашої країни отримають від Національного олімпійського комітету комплекти олімпійської літератури, а близько 650 найспортивніших шкіл країни – набори спортивного інвентарю. Таким чином олімпійська продукція дійде до кожного класу у найвіддаленіших куточках України.

Почесними гостями церемонії стали Олімпійський чемпіон, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка,перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Суліма, голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики спорту та туризму Павло Костенко, президент Олімпійської Академії України Марія Булатова, Надзвичайний і Повноважний посол Великої Британії в Україні Роберт Лі Тернер і ціла плеяда уславлених олімпійців: Яна Клочкова, Валерій Борзов, Лілія Подкопаєва, Ельбрус Тедеєв, Вадим Гутцайт, В’ячеслав Олійник, Валерій Гончаров, Ніна Уманець, Олександр Крикун, Анна Сорокіна та багато інших олімпійських чемпіонів та призерів.

Від Чернігівського обласного осередку представниками були Відповідальний секретар осередку Лазаренко Микола Григорович, стипендіат НОК України Ніна Лемеш та Заслужений журналіст України, спортивний оглядач обласної телерадіокомпанії «Сіверцентр» Гайдук Сергій Микитович.

Головне завдання Акції - створення передумов для запровадження системи олімпійської освіти у освітньо-виховному процесі навчальних закладів всіх форм власності та підпорядкування, забезпечити загально-освітні школи олімпійською літературою, розробленою і виданою НОК України у тісній співпраці з Олімпійською академією України, науковцями та фахівцями сфери фізичної культури і спорту. Кожний школа зі свого боку зобов’язується створити «Олімпійський куточок» - місце, де буде розташована олімпійська література, і кожний школяр матиме доступ для ознайомлення та навчання. В школах пройдуть урочисті зібрання, конференції, бесіди,зустрічі та інші заходи, спрямовані на розвиток та популяризацію олімпійського руху.

14.11.2011

Чернігівська боксерка Валентина Акула - переможниця кубку України

З 8 по 13 листопада у місті Вінниця проходив Кубок України з боксу серед жінок.

Єдиним представником Чернігівщини була спортсменка обласної школи вищої спортивної майстерності Валентина Акула, яка виступала у ваговій категорії 69 кг.

За підсумками змагань, здобувши перемоги над суперниками з Хмельницького, Київа та Харкова, Валентина посіла перше місце в Кубку України й виконала норматив майстра сорту України.

Вітаємо нашу спортсменку та її тренерів Андрія Корець та Вадима Казаніна.

14.11.2011

*****

На чемпіонаті світу з важкої атлетики, що завершився в Парижі (Франція), бронзову нагороду у ваговій категорії понад 75 кг у справі двоборства, піднявши в сумі 284 кг (127+157), виборола наша землячка Ольга Коробка вихованка Заслуженого тренера України з Бобровиці Миколи Мольченка.



*****

На етапі Кубку світу з дзюдо (острови Самоа, Океанія) успішно виступили наші землячки, а саме: у ваговій категорії 70 кг II місце виборола Наталія Смаль та у ваговій категорії 63 кг II місце – Оксана Діденко.

10.11.2011

*****

Звання чемпіонки світу виборола чернігівчанка Аліна Бойкова на чемпіонаті світу з боротьби сумо у м. Кротошин (Польща), де у ваговій категорії 65 кг завоювала I місце.

*****

У Парижі розпочався чемпіонат світу з важкої атлетики, в якому буде приймати участь представниця Чернігівщини Ольга Коробка. На даному чемпіонаті світу будуть розігруватися ліцензії на участь в Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні.

Тож побажаємо Ользі успішних виступів.

*****

Обласний осередок НОК України працює над проведенням шкільних та районних етапів Всеукраїнського заходу "Олімпійське лелеченя".

*****

17 листопада буде проводитись XXV Генеральна Асамблея НОК України, в якій має взяти участь член НОК України, голова обласного осередку НОК України, голова облдержадміністрації Хоменко В.М.

На порядку денному таки питання:

1. Звіт про роботу Виконкому НОК України у 2011 році.

2. Звіт ревізійної комісії за 2011 рік.

3. Про затвердження поточного кошторису фактичних грошових доходів та витрат НОК України за 2010 рік, 8 місяців 2011 року та план бюджету на 2012 рік.

4. Про зміни до Статуту НОК України.

5. Різне

*****

18-20 листопада в Києві НОК України буде проводити семінар "Результативний менеджмент у НОК України: від намірів до дій". В роботі семінару прийме участь група фахівців Чернігівського обласного осередку, яка буде презентувати план роботи осередку на 2012 рік. Про результати участі в семінарі повідомимо додатково.

10.10.2011

Виступаючи на етапі Кубку світу з боротьби дзюдо у Мінську чернігівчанка Наталія Смаль зайняла I місце.

*****

На VI літніх юнацьких спортивних іграх України з легкої атлетики, що проводились 02-04 жовтня 2011 року у м. Ялта, вдало виступили наші спортсмени:

Наталія Мазур – біг на 100 метрів – I місце.

Богдан Чорномаз – біг на 110 метрів з бар’єрами – I місце.

Вікторія Небощицька – метання спису - – I місце.

Бронзовими призерами змагань стали:

Денис Рудік – біг на 1000 метрів.

Юлія Ткаченко – стрибки у висоту.

В загальному командному заліку легкоатлети області посіли 17 (із 27) місце.

*****

На чемпіонаті України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮШОР (1994 р.н. та молодші), що проводився 28-30 вересня 2011 року у м. Ялта, відзначились вихованці ДЮСШ "Спартак" (м. Прилуки):

Ганна Красуцька – стрибки у довжину та потрійний стрибок - – I місце.

Олексій Поздняков – біг на 400 метрів – I місце..

Ярослава Закатова – біг на 100 метрів з бар’єрами – I місце, встановивши рекорд області серед юнаків.

28.09.2011

За підсумками розіграшу Кубку світу з кульової стрільби – Олена Костевич виборола I місце і завоювала "кришталевий" Кубок.

******

Під час змагань Кубку світу з дзюдо у м. Алма-Ата (Казахстан) у ваговій категорії 70 кг чернігівчанка Наталія Смаль виборола III місце.



26.09.2011

Державні службовці облдержадміністрації посіли ІІІ місце на XIII Всеукраїнській спартакіаді

На XIII Всеукраїнській спартакіаді серед державних службовців, що проводилась 19-24 вересня цього року у м. Алушта, збірна команда Чернігівської обласної державної адміністрації зайняла загальнокомандне III місце.

Левову частку успіху чернігівців внесли волейболісти, які вибороли III місце у своєму виді змагань та футболісти, які зайняли 5 місце.



22.09.2011

29 серпня – 18 вересня 2011 року в Міжнародному дитячому центрі «Артек» відбувся VІІ Всеукраїнський тематичний навчально-оздоровчий збір лідерів учнівського самоврядування. Обласну Раду старшокласників Чернігівщини представляли 6 делегатів від районних рад старшокласників і 6 від міського учнівського Парламенту. Під час проведення збору старшокласники ознайомилися з досвідом роботи самоврядних структур різних областей, презентували свої проекти, провели майстер-класи «Лідерство та міжособистісне спілкування».

Делегація Чернігівщини брала активну участь у заходах, передбачених програмою збору: роботі прес-центру, дискусійному марафоні, благодійній акції «Ярмарок добра», засіданнях круглого столу, долучилася до розробки проекту-плану учнівської Ліги України.

За участь у конкурсі презентацій обласних моделей учнівського самоврядування Чернігівська обласна рада старшокласників посіла І місце, музично-розважальному шоу «Майданс» – ІІ, конкурсі «Моя Батьківщина – Україна» – І.

Найактивніших лідерів було відмічено дипломами та грамотами. За перемогу у Всеукраїнському конкурсі на кращу організацію діяльності органів учнівського самоврядування в номінації «Загальна система роботи» делегацію нагороджено грамотою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.



















10.09.2011

День фізичної культури та спорту

З нагоди Дня фізичної культури та спорту України, відзначення 20-ти річчя вітчизняного спорту та проведення в області «Олімпійського уроку» 9 вересня 2011 року в облдержадміністрації було проведено розширене урочисте засідання Виконкому обласного осередку НОК України, на якому голова облдержадміністрації, голова обласного осередку НОК України, член НОК України Хоменко В.М. вручив кращим спортсменам, тренерам, фахівцям та ветеранам спорту нагороди та квіти.

Від імені Федерації кульової стрільби України Подяку Хоменку В.М вручив старший тренер збірної команди України, Заслужений тренер України Чередінов І.Б. за підтримку розвитку кульової стрільби.

Під неголосну гру струнного квінтету всі присутні були запрошені до келиху шампанського. Після закінчення засідання було зроблено фото на пам`ять.

Зустрічі спортсменів, тренерів, фахівців та ветеранів спорту з керівництвом районів та міст пройшли у всіх районах та містах обласного підпорядкування.

Ці зустрічі започаткували проведення урочистих заходів з нагоди Дня фізичної культури та спорту України, відзначення 20-ти річчя вітчизняного спорту та проведення в області «Олімпійського уроку».

10 вересня 2011 року в місті Чернігові на центральному стадіоні був проведений парад. Факел несла чемпіонка Олімпійських ігор О.Костевич. Прапори України, НОК України, області та «Спартака» несли уславлені спортсмени, Заслужені майстри спорту та майстри спорту міжнародного класу. За ними крокували відомі спортсмени, тренери та фахівці. Усміхненими, із піднесеним настроєм з чемпіонськими стрічками на грудях крокували ветерани спорту, за ними йшли вихованці спортивних шкіл, представники фізкультурно-спортивних товариств. Далі бадьорим кроком йшли учасники І-ої обласної спартакіади серед депутатів.

Учасники заходу заслухали вітання від голови облдержадміністрації, голови обласного осередку НОК України, члена НОК України Хоменка В.М. та голови обласної ради Мельника А.І. З рук керівництва області спортсмени отримали нагороди. Запашним караваєм для почесних гостей, привітальною піснею та запальним танком учасників привітав народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру.

Після завершення параду на футбольному полі були проведені показові виступи з багатьох видів спорту. На бігових доріжках проїхали спортсмени-інваліди на візках, а велосипедисти продемонстрували високу швидкість проходження дистанції.

Одночасно розпочалася І-ша обласна спартакіада серед депутатів з футболу, волейболу, тенісу та шашок.

На базі олімпійської підготовки СДЮШОР з лижного спорту розпочалися змагання на лижоролерах, а на річці Стрижень були проведені змагання з веслування на човнах «Дракон».

В Чернігові у всіх заходах в цей взяло участь більше ніж 1,5 тисяч чоловік.

Заходи з нагоди Дня фізичної культури та спорту України, відзначення 20-ти річчя вітчизняного спорту та проведення в області «Олімпійського уроку» продовжуються.


Відділ з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації

22.08.2011

Олена Костевич вдало виступила на Всесвітній універсиаді

Як ми вже повідомляли, у китайському місті Шенчьжень відбувалися змагання Всесвітньої літньої універсіади, де у складі збірної України присутні і дві чернігівські спортсменки.

І так само, як легкоатлетка Ольга Завгородня, нас порадувала своїми досягненнями і олімпійська чемпіонка Олена Костевич.

У дисципліні ПП-2 вона здобула особисту бронзову та командну золоту медалі. Ще два третіх місця (особисте і командне) наша спортсменка записала в свій актив у дисципліні МП-5. Вітаємо!

18.08.2011

Спорт.Новини

18 серпня 2011 року на Універсіаді в Китаї легкоатлетка із Прилук Ольга Завгородня завоювала золото на дистанції 800 метрів.

В жорсткій конкуренції вона випередила спортсменок багатьох країн та головну суперницю із Росії.

Ольга Завгородня продемонструвала відмінну швидкість і показала високий результат, виконавши олімпійський норматив.

Тренується Ольга у Марченка Михайла Степановича і представляє спортивне товариство «Спартак».



18 серпня 2011 року, на Красній площі була проведена урочиста зустріч учасників міжнародного пробігу Лекко – Мілан (Італія) – Чернігів (Україна), присвяченого 20-річчю Незалежності України.

У пробігу взяли участь громадяни Італії різного віку і різного соціального статусу та громадяни України, спортсмени і ветерани спорту.

Більше 2 000 кілометрів громадяни Італії подолали з великим задоволенням, висловлюючи свою увагу і повагу до українського народу, щоб підтвердити, що італійці та українці мають жити в мирі, взаєморозумінні та в доброму здоров’ї.

Учасників пробігу вітали жителі міста Чернігова та вихованці спортивних шкіл. Капітану пробігу був вручений запашний каравай, а всім учасникам були вручення вітання від президента НОК Бубки С.Н., дипломи та значки.

В подарунок учасникам пробігу був виступ спортсменок з художньої гімнастики.

Учасники пробігу висловлювали задоволення від пробігу, дякували організаторам за зустріч та висловлювали сподівання, що такий пробіг не останній.









За повідомленням
відділу з питань фізичної культури та спорту
облдержадміністрації

15.08.2011

АНОНСИ

17 серпня 2011 року о 18:00 на ДП ОНСЦ «Чернігів» (стадіон ім. Ю.О. Гагаріна) пройде матч попереднього етапу Кубку України з футболу «Десна» (Чернігів) – «Енергетик» (Бурштин).

Запрошуємо вболівальників та всіх бажаючих на гру!

****

18 серпня 2011 року в м. Чернігів будуть проводитись обласні літні спортивні ігри серед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування шкіл-інтернатів, присвячені 20 річниці Незалежності України.

Планується участь 150 учасників.

****

18 серпня 2011 року об 11:00 на ДП ОНСЦ «Чернігів» (стадіон ім. Ю.О. Гагаріна) будуть проводитись змагання з важкої атлетики на призи чемпіонки Олімпійських ігор Наталії Скакун, присвячені 20 річниці Незалежності України.

Запрошуємо всіх бажаючих повболівати за учасників змагань!

****

18 серпня 2011 року (четвер) о 12:30 на Красній площі міста Чернігова будуть фінішувати учасники міжнародного пробігу Мілан (Італія)-Чернігів «20 років ми разом», присвяченого 20-річчю Незалежності України.

Серед учасників – громадяни Італії та України, спортсмени та ветерани спорту.

Запрошуємо всіх бажаючих на Красну площу привітати учасників міжнародного пробігу!

****

22-26 серпня 2011 року на Чернігівській базі олімпійської підготовки СДЮШОР з лижного спорту буде проводитись Відкритий чемпіонат України серед юнаків та дівчат з літнього біатлону, присвячений пам’яті Заслуженого тренера України Б.М. Зоріна.

Програма змагань:

23 серпня – спринт (крос зі стрільбою) з двома вогневими рубежами;

24 серпня – пурсуїт (крос зі стрільбою) з чотирма вогневими рубежами;

26 серпня – індивідуальна гонка (лижоролери зі стрільбою) з чотирма вогневими рубежами.

У змаганнях беруть участь найсильніші молоді біатлоністи України, чемпіони та призери багатьох міжнародних змагань.

Запрошуємо всіх бажаючих повболівати за учасників змагань!

****

З 30 серпня по 01 вересня 2011 року на Чернігівській базі олімпійської підготовки СДЮШОР з лижного спорту буде проводитись відкритий чемпіонат області серед лижників та біатлоністів із загальної та спеціальної фізичної підготовки, присвячений 20-річчю Незалежності України.

Запрошуємо всіх бажаючих повболівати за учасників змагань!

НОВИНИ

****

В Чернігові "Олімпійське літо" завітало на День будівельника

14 серпня на території чернігівського центрального парку культури і відпочинку обласним центром "Спорт для всіх" було проведено обласний фізкультурно-спортивний фестиваль "Олімпійське літо", присвячений Дню будівельника.

Спочатку чимала глядацька аудиторія мала змогу побачити показовий виступ "стронгмена" Олександра Пеканова, який виконував вправи з надмірною вагою, а на додаток протягнув за собою 10-тонний вантажний автомобіль. Глядачі теж мали змогу перевірити свої силові якості. Їм було запропоновано підняти 70-кілограмову колоду, гуртом протягнути вантажівку та навіть позмагатися з Олександром Пекановим у перетягуванні канату.

Після силових вправ були проведені веселі спортивні естафети серед присутніх на святі будівельників сімей. Кращі з них отримали подарунки від організаторів.



9.08.2011

06-07 серпня 2011 року на території Сумської та Чернігівської областей був проведений другий етап Кубка України з ралі-рейдів.

Участь у змаганнях прийняла велика кількість учасників, в тому числі трьох екіпажів із Франції, Росії та Білорусії.

Переможцем виявився екіпаж Богдана Новицького із міста Києва, учасника ралі Париж-Дакар.



2.08.2011

Представниця Чернігівщини здобула першу медаль України на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі

В турецькому місті Трабзоні розпочалися змагання ХІ-го літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю, в якому у складі збірної України бере участь і представниця нашої області Ганна Красуцька (на фото).

Відрадно, що саме вихованка обласної школи вищої спортивної майстерності, яка займається у Прилуках під керівництвом тренера Марченка Михайла Степановича, стала авторкою першої медалі збірної України на цьому фестивалі. У другий змагальний день в змаганнях з потрійного стрибка Ганна Красуцька з результатом 13 метрів рівно стала бронзовою призеркою.

Вітаємо нашу юну спортсменку та її тренера!



30.03.2011

Чернігівський виконком НОК працює задля досягнення високих спортивних результатів олімпійців

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів засідання робочої групи виконкому Чернігівського обласного осередку Національного олімпійського комітету України. На засіданні заслухали та обговорили пропозиції тренерів про покращення матеріально-спортивної бази підготовки спортсменів. Для цього залучаються кошти з державного, обласного, міських бюджетів та кошти благодійників.

Тренер легкоатлетки Ольги Завгородньої повідомив про те, що його вихованка живе і тренується у Прилуках, але належної тренувальної бази у місті немає. Через це спортсменка разом з тренером і за підтримки почесного громадянина Прилук Юрія Коптєва виїжджають на навчально-тренувальні збори до різних міст.

Підтримка спортсменки Олени Костевич, яка вже здобула ліцензію на Олімпійські ігри 2012 року, є почесною місією і органів влади, і благодійників. Акцентуючи увагу саме на цьому, Віктор Тканко зазначив, що докладаючи спільних зусиль, належно забезпечуючи спортсменів, ми сприяємо досягненню високих спортивних результатів майбутніх олімпійців.



Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації

Урочиста зустріч національної збірної команди України з біатлону в міжнародному аеропорту «Бориспіль»

21 березня 2011року в міжнародному аеропорту «Бориспіль» відбулася зустріч національної збірної команди з біатлону, тріумфаторів чемпіонату світу в м. Ханти-Мансійськ (Росія).

На зустрічі була присутня делегація з Чернігівської області у складі керівництва відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, вболівальників та прихильників біатлону, рідних і близьких провідних спортсменів.

Центром загальної уваги вболівальників та представників засобів масової інформації зі всієї України під час зустрічі стали лідери національної збірної з біатлону, призери чемпіонату світу чернігівські спортсмени Оксана Хвостенко, Андрій Дериземля та Сергій Семенов.

Прямо в аеропорту директором департаменту спорту вищих досягнень Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту Артем’євим О.К. було вручено посвідчення майстра спорту міжнародного класу Сергію Семенову.

Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Лазаренко М.Г. вручив Оксані Хвостенко, Андрію Дериземлі та Сергію Семенову урочисте вітання від голови Чернігівської облдержадміністрація В.М. Хоменка з нагоди завоювання ними срібної та бронзових нагород на чемпіонаті світу.




Чернігівка Олена Костевич
завоювала першу ліцензію в кульовій стрільбі для участі
в літніх Олімпійських іграх 2012 року

В Австралії на етапі Кубку світу зі кульової стрільби чернігівка Олена Костевич зайняла III місце і завоювала першу ліцензію в кульовій стрільбі для участі в літніх Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні для України і Чернігівської області.



За інформацією відділу з питань фізичної культури та
спорту облдержадміністрації

1.03.2011

Засідання виконкому Чернігівського обласного осередку НОК України

Визначити основні завдання, об’єднати спільні зусилля у напрямку покращення матеріально-спортивної бази та забезпечити всебічну допомогу у підготовці до змагань кандидатам на участь в Олімпійських та Параолімпійських іграх – таке рішення прийнято сьогодні під час засідання виконкому Чернігівського обласного осередку НОК України, яке провів його очільник, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

«Результат нашої роботи – це чернігівські олімпійці, які піднімаються переможцями на п’єдестал пошани», - наголосив Володимир Хоменко.

Також на засідання прийнято Програму розвитку олімпійського розвитку в Чернігівській області на 2011-2014 роки та план заходів по її реалізації у 2011 році.







Прес-служба облдержадміністрації

21.02.2011

Чернігівчанин Артем Прима став першим
чемпіоном Європи 2011 року з біатлону

21 лютого 2011 року в Італії під час першого дня змагань чемпіонату Європи з біатлону перемогу в індивідуальній гонці на 20 км з чотирма вогневими рубежами серед чоловіків здобув Артем Прима.

Спортсмен з Чернігова обіграв таких зірок Кубка світу, як Євгеній Устюгов, Антон Шипулін, Домінік Ландертінгер, Красимір Анєв!

Відзначимо, що медаль Артема – заслуга не тільки його влучної стрільби, але й дуже непоганої швидкості: Прима показав 5-й результат за чистим ходом.

Нагадаємо, що провідні біатлоністи України ведуть підготовку до чемпіонату світу, який стартує 3-го березня у Ханти-Мансійську.

Переможця привітав телеграмою голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Управління у справах преси та інформації
oблдержадміністрації

Чернігівські спортсмени – серед найкращих

На черговому етапі Кубка світу з зимових видів спорту серед параолімпійців, що проходив у Швеції з 14 по 21 лютого, наш земляк Сергій Хижняк – член української збірної команди – у лижній гонці переслідування на 7,5 км зайняв 5 місце, гонці на 12,5 км – 10 місце, гонці спринт на 1,5 км – 7 місце.

Зараз українські параолімпійці перелітають до Німеччини, де з 22 по 28 лютого відбудеться наступний етап Кубка світу.

Управління у справах преси та інформації
oблдержадміністрації


1.02.2011

Чернігівські спортсмени вибороли медалі на Всесвітній зимовій Універсіаді

27 січня у турецькому місті Ерзурум стартувала ХХV Всесвітня зимова Універсіада. До 6 лютого за 66 комплектів нагород в 11 видах спорту боротимуться біля 3 000 студентів із 57 країн світу, серед яких і студентська збірна команда України.

І ось 1 лютого з Туреччини надійшла приємна новина – чернігівські спортсмени відзначилися під час спринтерської гонки на 10 км з біатлону: Артем Прима зайняв перше місце, Сергій Семенов – друге.

З успішним виступом біатлоністів привітав голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Дорогі Артеме Прима та Сергію Семенов!

Вітаю Вас з успішним виступом на всесвітній Універсіаді, який є гідним прикладом для інших учасників збірної команди України.

Бажаю, щоб ці успіхи стали початком нових перемог на Універсіаді.

Так тримати!







Член НОК України,
голова обласного осередку НОК України,
голова Чернігівської обласної
державної адміністрації
Володимир Хоменко


28.12.10

Зустріч з чемпіонами та призерами чемпіонатів Європи

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко зустрівся зі спортсменами-інвалідами – чемпіонами та призерами чемпіонатів Європи серед спортсменів з вадами здоров’я.

Вітаючи спортсменів – інвалідів та їх тренерів Віктор Тканко зазначив, що долаючи всі перешкоди спортсмени з вадами здоров’я вписують в сторінки історії Чернігівщини нові здобутки. Він побажав спортсменам та тренерам міцного здоров’я, особистого щастя та нових спортивних досягнень, а також вручив від імені голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка грошові премії.

В свою чергу спортсмени подякували всім за підтримку, поділилися враженнями від спортивних змагань та поінформували про плани на майбутнє.



Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації



13.11.10

Володимир Хоменко зустрівся з ветеранами спорту

13 листопада голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зустрівся з членами Громадської організації «Рада ветеранів фізичної культури і спорту» м. Києва та головою Ради Чернігівського земляцтва у Києві Віктором Ткаченком, який бере активну участь у житті організації.

Вітаючи почесних ветеранів спорту на гостинній Чернігово-Сіверській землі, голова облдержадміністрації, зокрема, зазначив, що йому дуже приємно зустрітися з людьми, які, демонструючи високу майстерність, цілеспрямованість та силу духу, не раз здобували перемоги, гідно представляли Україну на міжнародних спортивних аренах.

Він також подякував гостям за активну життєву позицію, популяризацію здорового способу життя та участь у суспільних процесах, що відбуваються в державі.

Говорячи про розвиток спорту на Чернігівщині, Володимир Хоменко наголосив, що представники нашої спортивної спільноти впродовж багатьох років достойно представляють область на загальнодержавному, європейському та світовому рівні. У свою чергу, обласна влада сприяє розширенню можливостей для нових здобутків спортсменів Чернігівщини. Не зважаючи на непросту економічну ситуацію, робляться певні кроки по оновленню матеріально-спортивної бази, створенню належних умов для тренувань спортсменів та роботи тренерів, підтримки фізкультурно-оздоровчого руху тощо.

Керівник області побажав гостям змістовного перебування на Чернігівщині, незабутніх вражень, добрих згадок та гарного настрою.

Прес-служба облдержадміністрації



27.10.10

Урочисте святкування 18-ї річниці створення ФК “Полісся”

26 жовтня в Ріпкинському районному Будинку культури відбулося урочисте святкування 18-ї річниці створення ФК “Полісся” (Добрянка) за участі народного депутата України Григорія Маньковського, першого заступника голови обласної державної адміністрації Станіслава Прокопенка, начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Івана Коробки, голови районної державної адміністрації Віктора Бугая, голови районної ради Юрія Лемешка, президента футбольного клубу “Полісся” (Добрянка).

Вітаючи учасників урочистостей зібрання Станіслав Прокопенко зокрема зазначив, що президент ФК «Полісся», Іван Чаус, «зумів об’єднати навколо себе людей небайдужих до спорту.» - зазначивши те, що «вихованці «Полісся» грають у багатьох престижних клубах країни, в тому числі і в київському «Динамо»

Під час урочистостей Станіслав Прокопенко вручив капітану команди Віталію Лебеко кубок “області”. Ігоря Бобовича та Валентина Круковоця - нагороджено Почесними грамотами облдержадміністрації за вагомий внесок у справу розвитку спорту, кращим футболістам ФК “Полісся” оголошено Подяки голови ОДA

В привітанні та офіційній церемонії вручення футболістам срібних медалей Чемпіонату Чернігівської області сезону 2010 року також брали участь: заслужений майстер спорту, заслужений тренер України, володар Кубку Кубків та Супер Кубку Європи Володимир Мунтян, гравець київського “Динамо” та Національної збірної України Анатолій Ярмоленко, начальник відділу фізичної культури і спорту обласної державної адміністрації Микола Лазаренко, віце-президент Чернігівської обласної федерації футболу Анатолій Свистун.









21.10.10

Чернігівському осередку фізкультурно - спортивного товариства «Колос» – 60 років

21 жовтня у приміщенні облдержадміністрації відбулися урочисті з нагоди 60-річчя фізкультурно-спортивного товариства «Колос» за участю заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Олександра Шанойла , спортсменів, тренерів, організаторів та ветеранів обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Колос".

«Фізична культура і спорт завжди були важливою складовою суспільного життя Чернігівщини, і протягом багатьох років товариство «Колос» утримує в області провідні позиції, - зазначив Олександр Михайлович,- Завдяки діяльності цього товариства діти і молодь на селі широко залучаються до спортивних ігор, тренувань та участі у змаганнях. Лише у фіналах літніх всеукраїнських сільських спортивних ігор нинішнього року спортсмени завоювали чотири золотих, шість срібних і п’ять бронзових нагород».

Під час зустрічі заступник голови акцентував увагу на тому, що сьогодні активна діяльність спортивних клубів набуває ще більшої ваги у зв’язку з пропозицією оголосити 2013 рік «Роком фізичного здоров’я і екології, яка була висловлена у Посланні Президента України Віктора Януковича до українського народу.

Неодноразово учасники урочистостого зібрання згадували видатні досягнення «колосівців» Чернігівщини: чемпіонки Афінської Олімпіади з кульової стрільби Олени Костевич, чемпіонів світу і Європи з кікбоксінгу Романа Власенка, Віталія Кравченка, Світлани Новопашен.

Щирі слова вдячності лунали і на адресу ветеранів спортивного товариства «Колос», тренерів і вихованців ДЮСШ, організаторів, лікарів, журналістів – всіх тих, хто опікується і дбає про розвиток спорту на селі.

На святі також був присутній представник Центральної ради "Колос" , заслужений працівник фізичної культури і спорту України Володимир Васильович Расторгуєв. Він привітав присутніх з ювілеєм Чернігівського Фізкультурно спортивного осередку «Колос», побажав подальших успіхів в роботі всім присутнім, відзначив значний внесок Чернігівщини у розвиток спорту в Україні і вручив Подяки Центральної Ради ФСТ «Колос» активістам Товариства.

Кращі представники Чернігівської обласної організації були нагороджені і Почесними грамотами та Подяками облдержадміністрації.

На завершення урочистої події представники ФСТ «Колос» подякували Олександру Михайловичу Шанойлу за його допомогу і підтримку в організації і проведенні урочистостей з нагоди 60-річчя Товариства і презентували йому пам’ятний сувенір.











Довідка

60 років тому 19 серпня 1950 року Постановою Ради Міністрів Української РСР було створено фізкультурно-спортивне товариство «Колос» (перша назва «Колгоспник»). Воно було створене з метою масового впровадження фізичної культури серед сільського населення та підвищення спортивної майстерності сільських фізкультурників.

За роки, що минули товариство „Колос” досягло певних успіхів. Сьогодні в його рядах налічується понад два мільйони його членів, а до регулярних занять (тренувань) різними формами фізичної культури і спорту залучено майже два мільйони мешканців сіл і селищ, працюючих в галузях АПК та їх дітей. У рядах товариства за роки його існування підготовлено і виховано мільйони фізично здорових молодих людей, сільських мешканців і перш за все, дітей та молоді, підготовлено сотні чемпіонів і призерів Олімпійських ігор, чемпіонів світу і Європи, переможців і призерів Кубків світу, інших офіційних міжнародних змагань.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода