back

18-06-2012 10:27

26.12.2012

В передноворічні та різдвяні свята і дорослі, і діти вірять та чекають на сюрпризи. СТОВ «Дружба - Нова», що на Варвинщині Чернігівської області - потужне агропромислове підприємство. Компанія є одним з провідних благодійників України. Надається допомога близько 70 територіальним громадам 14 районів Чернігівської, Сумської і Полтавської областей. Надається допомога багатодітним сім'ям, дітям-сиротам, ветеранам війни та праці. До Ігор ХХХ Олімпіади компанія взяла шефство над членами олімпійської збірної України Оленою Костевич та Тарасом Шелестюком, які стали призерами на Олімпійських іграх.

І ось напередодні свят в офісі СТОВ «Дружба - Нова» була організована урочиста зустріч із героями Ігор ХХХ Олімпіади: Олена виборола дві бронзові медалі в кульовій стрільбі а Тарас Шелестюк став бронзовим в боксі і їх тренерами. На зустрічі олімпійців привітали заступник голови правління Микола Васильович Гайдай та голова Варвинської райдержадміністрації Бакуленко Петро Іванович.

Екскурсія по підприємству, святковий концерт, пресконференція, автограф сесія – програма свята була насиченою та цікавою. Олімпійські призери подякували правлінню підприємства та всім присутнім за підтримку у підготовці до міжнародних змагань та теплу зустріч.


25.12.2012

Прилуцьким міським осередком НОК України спільно з сектором по фізичній культурі та спорту управління освіти Прилуцької міської ради на базі дитячо-юнацької спортивної школи міста Прилуки були організовані та проведені змагання “Олімпійське лелечення”. В змаганнях прийняли участь учні 5-6 класів усіх загальноосвітніх навчальних закладів м. Прилуки (11 команд).

На урочистому відкритті учасників і вболівальників заходу привітала бронзова призерка Олімпійських ігор з біатлону Валентина Цербе-Несіна. Серед почесних гостей заходу був заслужений майстер спорту СРСР з легкої атлетики, чемпіон Європи Соколов Сергій Володимирович.

В запеклій боротьби за вихід в обласний тур Всеукраїнського заходу «Олімпійське лелеченя» переможцями стала команда «Прометей» загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2, друге місце посіла - команда «Капітошка» гімназія №1 імені Георгія Вороного, ІІІ місце — команда «Непереможні» спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій. Всі учасники були нагороджені сувенірами НОК України.


25.12.2012

24 грудня 2012 року в залі засідань облдержадміністрації була проведена V Асамблея Чернігівського обласного осередку НОК України.

В роботі V-ої Асамблеї взяли участь члени та почесні члени обласного осередку, представники федерацій олімпійських видів спорту, керівники районних та міських осередків НОК України, керівники структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту райдержадміністрацій, міст Чернігова, Ніжина, Прилук, представники засобів масової інформації.

На розгляд V-ої Асамблеї були винесені питання: звіт про діяльність обласного осередку за період з грудня 2011 року по листопад 2012 року, звіт ревізійної комісії та питання про затвердження поточного кошторису фактичних грошових доходів і витрат обласного осередку за 2012 рік та план бюджету на 2013 рік.

2012 рік був проголошений Роком спорту та здорового способу життя, що було хорошим мотивом у роботі обласного осередку. Протягом останнього часу спортсмени області успішно виступали на чемпіонатах і Кубках світу та Європи, де завоювали медалі та Кубок світу, чим прославляли нашу область і Україну. Почесною грамотою облдержадміністрації, подарунком та квітами була відзначена Марії Буйок, Подяка голови облдержадміністрації Олександр Дідух, подарунки та квіти були вручені володарці Кубку світу зі стрільби Олені Костевич та її тренерам Чередінову І.Б. і Чередіновій С.В., чемпіонці світу з боротьби сумо Аліні Бойковій і її тренеру Маркіну А.М.

За рішенням Виконкому обласного осередку подарунками були відзначені переможці та призери щорічного конкурсу серед районних та міських осередків.

В обговоренні питань Асамблеї взяли участь начальник відділу з питань молоді і спорту Корюківської райдержадміністрації Павленко Я. М., старший тренер з резерву літніх олімпійських видів спорту в області Примаченко М. В., які вносили багато конструктивних пропозицій. Виступаючі підкреслили, що Чернігівський обласний осередок за звітний період зробив великий крок вперед. І хоч багато чого зроблено, багато чого ще належить зробити. Спільними зусиллями з партнерами, спонсорами, федераціями, ФСТ буде досягнуто ще більших успіхів.


21.12.2012

Змагання «Стань в ряди Олімпійців», присвячені 22 річниці створення НОК України пройшли в приміщенні КДЮСШ Носівської районної ради, що на Чернігівщині.

Учасників змагань привітали: голова Носівської районної ради В.М.Васюк, начальник відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації В.В.Омельченко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Н.П.Баришовець та Почесний громадянин міста Носівки, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, учасник Олімпіади 1980 року, рекордсмен СРСР Тищенко Віталій Григорович.

Традиційні змагання з легкоатлетичного триборства серед дітей району 1999-2003 р.н і молодших (найменшому учаснику 5 років) проводились у трьох вікових групах окремо серед дівчат і хлопців.


Переможцями стали:

у віковій категорії 2003р.н. і молодші:

дівчата
хлопці
Ім. Колесник Аня
Ім. Грош Давид
ІІм. Солонець Марина
ІІм. Частухін Максим
ІІІм. Гребеник Марина
ІІІм. Парсегов Влад

у віковій категорії 2001-2002 р.н.

Ім. Буряк Марія
Ім. Солонець Артур
ІІм. Артеменко Аня
ІІм. Рекуненко Дмитро
ІІІм. Чирва Аліна
ІІІм. Олешко Павло

у віковій категорії 1999-2000 р.н.

Ім. Метка Валерія
Ім. Картавцев Сергій
ІІм. Гресь Світлана
ІІм. Лепель Олексій
ІІІм. Веленчук Аліна
ІІІм. Ємець Юрій.

Переможці і призери змагань були нагороджені грамотами і призами відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації та КПНЗ «ДЮСШ»Носівської районної ради.

Тищенко В.Г. привітав юних спортсменів і побажав швидких і вдалих стартів, високих здобутків, щасливих перемог і рівняння на олімпійців, переможцям вручив медалі та усім учасникам змагань - подарунки (футболки, щоденники, блокноти, ручки) від НОК України з олімпійською символікою.

Тренерам ДЮСШ від НОК України вручено футбольні, баскетбольні, волейбольні м’ячі.


20.12.2012

З метою в Чернігівському коледжі економіки і технологій Чернігівського державного технологічного університету за підтримки обласного осередку НОК України пройшли «Малі Олімпійські ігри», в рамках яких визначилися чемпіони коледжу в змаганнях між командами дівчат та юнаків першого і другого курсів.

На урочистому відкритті були присутні гості срібна призерка Олімпійських ігор з важкої атлетики Наталія Давидова, чемпіонка Європи з біатлону Ніна Лемеш, директор міського центру «Спорт для всіх» Дмитро Пиріжок. Директор школи привітав усіх присутніх і підкреслив важливість таких заходів у популяризації олімпійського руху в області, пропаганді здорового способу життя, залучення всіх верст населення до занять фізичною культурою та спортом. Обласним осередком НОК України були відзначені кращі спортсмени та викладач закладу - Наталія Лагункова, сама майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики СРСР, чемпіонка світу з кросу.

В цікавій та запеклій боротьбі проходили самі змагання. Чемпіонами серед хлопців стала команда другого курсу(досвід навчання допоміг), а серед дівчат – перемогу здобули першокурсниці. Але нагороди отримали всі учасники.


19.12.2012

Розвиток олімпійського руху в регіонах є стратегічним напрямком в діяльності Національного олімпійського комітету, а практика проведення Всеукраїнських форумів, започаткована 7 років тому з обранням на посаду президента НОК Сергія Бубки, дозволяє ефективніше здійснювати взаємообмін інформацією та реалізовувати політику НОК на місцях.

Так,17-18 грудня 2012 року в Києві пройшов Всеукраїнський семінар-нарада Національного олімпійського комітету. Протягом 2-х днів усі 27 регіональних олімпійських відділень прозвітували про виконання зобов'язань, взятих на себе щодо розвитку олімпійського руху на початку поточного року.Під час наради суб'єкти олімпійського руху обмінялися думками та досвідом своєї діяльності, окреслили подальші шляхи розвитку вітчизняного олімпізму.Зокрема йшлося й про підготовку участі наших спортсменів в Олімпійських іграх Сочі-2014 та Ріо-2016, а також Європейських Юнацьких Олімпійських фестивалів-2013.

Чернігівський обласний осередок НОК України успішно прозвітував про роботу осередку в 2012 році і чітко окреслив план роботи на 2013 рік.


19.12.2012

17 грудня, в Тисовці стартував Відкритий Кубок України по біатлону серед хлопців і дівчат. Юні спортсмени пробігли індивідуальні гонки. Варто відзначити, що, не дивлячись на сприятливу температуру (біля нуля) і хороший сніговий покрив, гонки проходили в досить складних умовах. В усьому провиною - туман. І якщо хлопцям довелося бігти ще за більш-менш стерпних умов, то дівчаткам розгледіти мішені було украй проблематично. Проте, старти відбулися, оскільки резервних днів для можливого перенесення змагань немає, оскільки слідом за юнацьким Кубком в Тисовці пройде дорослий чемпіонат України. А переможцями індивідуальних гонок стали киянин Олексій Кравченко і наша землячка Анастасія Ничипоренко. Ще два чернігівці Антон Мигда і максим Івко посіли відповідно 3 та 4 місця.Додамо, що всього стартувало 46 хлопців і 34 дівчини.

Обласний осередок НОК України бажає подальших успіхів юним спортсменам.


14.12.2012

Життя-океан, прекрасний і безбережний

І хочеться сердечно побажати

Плисти лише вперед під вітрилом надії

І берегів щасливих досягати

Такими словами розпочалося спортивно –массове свято для дітей 5-6 класів, під мілозвучним назвою «Олімпійське лелеченя». Захід був організований районним осередком НОК України спільно з Будинком творчості для дітей і юнацтва, відділом молоді і спорту райдержадміністрації і дитячо-юнацькою спортивною школою. З вітальним словом до учасників звернулася начальник відділу у справах молоді і спорту Семенівської райдержадміністрації Олена Петрівна Сапонова. Вона, зокрема сказала: «Я хочу, щоб всі були щасливі! Хай у вас завжди буде гарний настрій і бажаю усім учасникам перемоги в чесній спортивній боротьбі».

У заході брали участь 4 кращих команди шкіл району: Жадовської школи, Семенівської ЗОШ №1, гімназії №2 і Семенівської ЗОШ №3. Змагання розпочалися з вікторини, в якій учасники повинні були блиснути знаннями з історії Олімпійських ігор. Поступатися не хотів ніхто! Три команди показали одинаковий результат. У презентації команд особливо відзначилася представниця команди Семенівської школи №3 Ганна Карпеко, яка так запально танцювала танець, що їй із задоволенням плескали в долоні як друзі, так і суперники. Діти завжди радіють життю. А як вони переживають за своїх!

Було проведено 12 естафет - біг із скакалкою, біг зведенням надувної кульки, «стрибки по купині», інші естафети. Як же діти «хворіли» за свої команди – це треба було бачити! Рев стояв неймовірний. Загалом, задоволення отримали всі: і учасники, і вболівальники, і судді, і організатори.

У наполегливій боротьбі, яка проходила з високим напруженням, перемогу отримала Семенівська ЗОШ №3. Вона лише на один бал випередила команду гімназії №2, напевно допомогли рідні стіни. На третьому місці - команда школи №1.

За підсумками змагань команди були нагороджені дипломами, пам'ятними вимпелами, а учасники команди переможниці - особистими дипломами. Немає нічого в житті краще, ніж щасливий дитячий сміх. Цього дня він звучав в спортивному залі Семенівської школи №3, майже постійно. Користуючись випадком, хочеться подякувати директору цієї школи Ліані Миколаївні Лозовській за гостинність і надану допомогу в проведенні спортивно-масового заходу та жюрі у складі Олени Петрівни Сапонової, Володимира Івановича Ткаченко і Ганни Олександрівни Парванчук за професіоналізм в суддівстві.


13.12.2012

Кращі друзі «Олімпійського лелеченя»
знову гімназисти Корюківської гімназії

Протягом листопада в загальноосвітніх закладах Корюківського району Чернігівської області проходив внутрішкільний етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу для дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя». Слід зазначити, що вперше завітало «Олімпійске лелеченя» на Корюківщину в минулому році. Програма заходу так сподобалася дітям, що в цьому році в шкільних етапах заходу взяли участь вже 15 команд, що на 5 команд більше, ніж у минулому році. А це аж 180 учнів 5-6 класів!

Кращі п’ять команд – переможці внутрішкільних етапів взяли участь у районному етапі заходу, який відбувся в грудня 2012 року в приміщенні спортивного залу Корюківської гімназії. Захід був організований відділами освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації та районною радою ВФСТ «Колос» за підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України та обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Команди юних олімпійців змагалися в п’яти видах програми. Кожна команда показала себе з якнайкращого боку, про що свідчить те, що всі команди приміряли на себе майку лідера, хоча б в одному з видів.

Так команда «Друзі спорту» Холминської ЗОШ І-ІІІ ст., яка в загальному підсумку розділила IV місце з командою «Лелеченята» Корюківської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 була кращою у зустрічній естафеті та показала другий високий результат у олімпійській вікторині. Її візаві «Лелеченята» перемогли у конкурсі малюнку та були третіми у рухливій грі.

А команда Сядринської ЗОШ І-ІІІ ст. «Смайл» довела, що стабільність – запорука успіху. Вони були другими у презентації команди, третіми у конкурсі малюнка, зустрічній естафеті та вікотрині. Як результат – ІІІ призове місце у підсумку.

Команда Корюківської ЗОШ І-ІІІ ст №1 «Оптимісти» була кращою у рухливій грі та вікторині, а також третьою у презентації команди і як наслідок ІІ місце у загальному підсумку.

Переможцем змагання стала команда Корюківської гімназії «Корюківські олімпійці», яка перемогла у презентації та була другою аж у трьох видах! Доречно згадати, що минулого року саме гімназисти перемогли у районному етапі та були беззаперечними лідерами у презентації команди представляючи район на обласному етапі. Цього року гімназисти теж вибороли почесне право відстоювати честь району.

Команди-переможець, призери та учасники заходу отримали в нагороду від організаторів заходу кубок, медалі, дипломи, сувенірну атрибутику та спортивний інвентар.


11.12.2012

На базі Липівської ЗОШ І-ІІІ ст. Чернігівської області за підтримки Талалаївського районного осередку НОК України був організований та проведений ІІ етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя».

За перемогу та можливість захищати честь району на обласному турі змагалися 6 команд: Талалаївська ЗОШ І-ІІІ ст., Липівська ЗОШ І-ІІІ ст., Сильченківська ЗОШ І-ІІІ ст., Красноколядинська ЗОШ І-ІІІ ст., Корінецька ЗОШ І-ІІ ст., Червоноплугатарська ЗОШ І-ІІІст. Після презентації «Ми – олімпійська надія України», виготовлення емблеми, наявності девізу лідерство захопили дві команди – «ЮКОР» та «Веселі лелеченята»». До спортивної програми змагань входили різні змагання в комплексній естафеті: це біг з підкиданням м’ячика ракеткою для настільного тенісу, ведення футбольного м’яча з обведенням фішок, пересування по дистанції на «снігоступах» та ін. Після завершення комбінованої естафети в лідери вийшла команда «Сильченківське лелеченя». Було проведено рухливу гру - «Боулінг», в якій перемогу отримала команда «Сильченківське лелеченя».

Культурно-освітня програма включала вікторину «Знавець олімпійського спорту», конкурс малюнків на олімпійську тематику «Ми-олімпійці». В цьому конкурсі перемогли команди Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ст.. та Червоноплугатарської ЗОШ І-ІІІ ст..

По закінченню змагань журі підбило підсумкові бали. І місце зайняла команда «Сильченківське лелеченя» Сильченківської ЗОШ І-ІІІ ст, ІІ місце – команда «ЮКОР» Липівської ЗОШ І-ІІІ ст., ІІІ місце –«Олімпійський бомбардир» Червоноплугатарської ЗОШ І-ІІІ ст. Команди-призери нагороджені дипломами, кубками відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Талалаївської РДА та сувенірною атрибутикою від обласного осередку Національного олімпійського комітету України. А найголовніше – всі діти відчували себе переможцями та отримали масу задоволення.


11.12.2012

Десять команд і майже сто боксерів зібрав відкритий турнір з боксу, який нещодавно відбувся у селищі Десна на Чернігівщині. Спортивні змагання було проведено спільними зусиллями Чернігівського обласного осередку Національного олімпійського комітету України, командування навчального військового центру, працівниками відділу з питань молоді та спорту Козелецької райдержадміністрації та Чернігівського обласного центру "Спорт для всіх".

Аби позмагатись за звання найсильнішого приїхали боксери зі спортивних клубів Києва, Чернігова, Прилук, Ічні та Варви. Боксерський турнір тривав два дні. У ваговій категорії до 30 кг переміг Вадим Корнієнко, а у ваговій категорії до 34 кг – Антон Суспо, у ваговій же категорії до 46 кг – Давид Саакян. Призери турніру були нагороджені грамотами та медалями від обламного осередку НОК України. Окрему винагороду «За кращий бій турніру» здобув Антон Суспо, а статуетку «За волю до перемоги» - Данило Лєвий.

Цей турнір проводився вже вдруге, - повідомив начальник фізичної підготовки і спорту 169-го навчального центру Сухопутних військ капітан Владислав Суспо. Боксерські змагання були започатковані торік і присвячуються Дню Збройних Сил України. Вони вже стали традиційними для Деснянського гарнізону.Під час відвідування навчального центру діти-спортсмени мали нагоду познайомитися з життям військовослужбовців, а також оглянути зразки озброєння та техніки, постріляти з лазерної зброї у тренувальному тирі.


07.12.2012

Чернігівський обласний осередок НОК України спільно із Чернігівським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» завітали до комунального закладу «Чернігівська обласна бібліотека» із Всеукраїнськими акціями Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок».

Більше 50 відвідувачів зібралося цього дня у закладі. На зустріч були запрошені почесні гості: заслужені майстри спорту України, призерки олімпійських ігор з важкої атлетики Ольга Коробка та Наталія Давидова, призерка чемпіонатів світу з біатлону Ніна Лемеш, директор міського центру «Спорт для всіх» Дмитро Пиріжок.

Видатні спортсменки передали читачам набір книг на олімпійську тематику, серед яких «Енциклопедія олімпійського спорту», «Олімпійський спорт» у двох томах, збірник творів одного із засновників олімпійського руху Олексія Бутовського та інші. Унікальні книги поповнили архів спортивної літератури бібліотеки. Відвідувачі стали активними учасниками вікторини «Що ти знаєш про олімпійські ігри?». За правильну відповідь на запитання знавці отримували сувенір від НОК України. Всі бажаючи мали можливість задати своє запитання видатним спортсменам і отримати автограф. Зустріч пройшла цікаво та весело.


29.11.2012

23 листопада у спортивному залі Ріпкінської ЗОШ №2 розпочався Всеукраїнський спортивний конкурс серед дітей та юнацтва "Олімпійське лелеченя".Учасниками конкурсу виступили 5 спортивних команд району: команда Ріпкінської ЗОШ №2, команда Добрянської ЗОШ, команда Замглайської ЗОШ, команда Любецької ЗОШ та команда Ріпкинської гімназії.

Змагання проходили в три етапи, де учасникам потрібно було продемонструвати спритність, винахідливість та спортивність, що їм і вдалося зробити. Зокрема, спортивність команд вдалося спостерігати під час рухливої гри, винахідливість під час вікторини, а спритність у комбінованій естафеті. Ці ж якості помітили не тільки глядачі, але й почесні гості: заступник голови райдержадміністрації – А. М. Булда, завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації - П. М. Транківський, головний спеціаліст обласного осередку Національного Олімпійського комітету, заслужений майстер України з біатлону, чемпіонка Європи, триразова призерка чемпіонатів світу, учасниця трьох олімпійських ігор – Н. П. Лемеш, директор обласного центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" - І. Ю. Ліфар.

Здивували глядачів та гостей спортивного заходу не тільки майстерна підготовка команд, але й їх творчий потенціал та здібності, які вдалося оцінити у представленій фотовиставці "Олімпійське лелеченя", виставці плакатів з історії Олімпійського руху, а також у конкурсі малюнків на Олімпійську тематику.

Кожна команда мала своїх уболівальників, які активно підтримували своїх фаворитів та додавали їм сил і енергії. Тому боротьба за першість тривала досить напружено, із усіх сил, ніхто не проявляв слабкості і боровся до кінця не зважаючи на втому, травми та біль.

Але перемогу отримав сильніший і це виявилася команда Любецької ЗОШ, яка продовжить захищати честь району на обласних змаганнях. Усі команди були нагороджені м’ячами та солодощами, а переможці отримали почесні медалі та кубок Національного Олімпійського Комітету.


27.11.2012

Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г.Короленка з рук прославлених олімпійців області отримала книги на олімпійську тематику в рамках Всеукраїнських акцій Національного олімпійського комітету «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок».

Ще за тиждень до заходу дирекція бібліотеки відкрила виставку «Спорт – гармонія тіла і духу» і зробила анонс про Акцію, тож цього дня зал бібліотеки ледь вмістив всіх бажаючих. На зустріч з абонентами бібліотеки прийшли заслужені олімпійці: володарка срібної нагороди на Пекінській Олімпіаді Ольга Коробка; учасниця трьох Олімпійських Ігор з біатлону Ніна Лемеш, учасник чотирьох Олімпійських ігор з біатлону В’ячеслав Деркач та заслужений майстер спорту України з боротьби сумо Аліна Бойкова.

Розпочалося спортивне свято з виконання гімну олімпійців дванадцятирічним піаністом Іллею Овчаренко, лауреатом обласних та всеукраїнських конкурсів. Цікаво, змістовно та пізнавально пройшла вікторина «Знавець олімпійського спорту». За кожну правильну відповідь читачі отримували з рук прославлених спортсменів сувенір від Національного олімпійського комітету України. А найцікавішим став розіграш м’ячів (футбольних, волейбольних і баскетбольних). Спортивний інвентар отримував учасник заходу, який правильно відповів на запитання від олімпійців (а запитання були не з легких. Н-д, запитання від Аліни Бойкової: «Як називається пояс, яким перев’язуються спортсмени на змаганнях з боротьби сумо?»).

З великим задоволенням спортсмени відповідали на запитання та роздавали автографи.

Директор бібліотеки Аліференко Інна Михайлівна подякувала за літературу, надану НОКом України, розповіла про бібліотечний фонд спортивної літератури і відзначила важливість зустрічі пересічних відвідувачів бібліотеки з спортсменами – професіоналами.


27.11.2012

Незважаючи на пізню осінь, за сприяння обласного осередку НОК України у центральному парку міста Новгород-Сіверський відділом у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації був організований та проведений Міжнародний легкоатлетичний крос, присвячений Року спорту та здорового способу життя. Змагання проводяться ще з радянських часів і стали доброю традицією.

У змаганнях взяли участь команди міст Новозибків, Білі Берізки, Карачев Брянської області Російської Федерації та команда міст Щорс, Мена, Короп, Корюківка, Новгород-Сіверський Чернігівської області.

Змагання з легкоатлетичного кросу проводилися в п’яти вікових категоріях серед юнаків та дівчат.

Види змагань:

юнаки 2001-2002 р.н. – 300м; дівчата 2001-2002 р.н. – 300м;

юнаки 1999-2000 р.н. – 500м; дівчата 1999 -2000 р.н. – 500м;

юнаки 1997-1998 р.н. – 1000м; дівчата 1997-1998 р.н. – 1000м;

юнаки 1995-1996 р.н. – 2000м; дівчата 1995-1996 р.н. – 1000м;

юніори 1994 р.н. і старші – 3000м; юніорки 1994 р.н. і старші – 2000м.

В загально - командній першості перемогла команда – хазяйка. Переможці та призери за сприяння обласного осередку НОК України та відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації були нагороджені медалями і дипломами та всі учасники змагань отримали сувенірну атрибутику від НОК україни.


27.11.2012

На базі Талалаївської ЗОШколи був організований та проведений І етап (шкільний) Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя». Було сформовано 2 рівних команди: «Олімп» та «Ну, погоді». Кожна команда мала свою назву, емблему, девіз. Після презентації «Ми – олімпійська надія України» лідерство захопила команда – «Ну, погоді». До спортивної програми змагань входили різні естафети. Це змагання команд з гімнастичною надувною кулею, «cнігоступи», біг з підкиданням м’ячика ракеткою для настільного тенісу, ведення баскетбольного м’яча з обвідкою стійок, стрибки з м’ячем, затиснутим між колінами та ін.

Культурно-освітня програма включала вікторину «Знавець олімпійського спорту», конкурс малюнків на олімпійську тематику «Ми-олімпійці» По закінченню змагань журі підбило підсумки. І місце зайняла команда «Ну, погоді», яка буде захищати честь школи на районному турі змагань. Команди були нагороджені дипломами.


27.11.2012

23 листопада на базі Дігтярівського професійного аграрного ліцею за підтримки Срібнянського районного осередку Національного олімпійського комітету України, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, відділу освіти райдержадміністрації відбувся районний етап спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя - 2013».

На захід прибуло вісім команд. Програма складалася з чотирьох видів - презентація команди, вікторини на олімпійську тематику, комбінованої естафети та рухливої гри.

Першим видом змагань стала презентація команд. З незначним розривом кращими стали учні Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ст., друге місце посіла команда з Карпилівської ЗОШ І-ІІІ ст., третє місце поділили між собою команди Гурбинської та Савинської ЗОШ І-ІІІ ст..

У вікторині кращою знову була Дігтярівська ЗОШ, другою – Карпилівська ЗОШ, а третіми стали учні Горобіївської ЗОШ І-ІІ ст.

Естафету краще подолали учні Гурбинської ЗОШ, другою фінішувала команда Дігтярівської ЗОШ, третьою – Савинської ЗОШ. В рухливій грі перемогли учні Савинської ЗОШ, другими стали учні Гурбинської ЗОШ, третьою - Дігтярівської ЗОШ.

В загальному заліку переможцями вдруге стали учні Дігтярівської ЗОШ І-ІІІ ст., срібні медалі отримали учні Гурбинської ЗОШ І-ІІІ ст., а бронзу здобула команда Савинської ЗОШ І-ІІІ ст.

По завершенні змагань всі учасники заходу отримали дипломи, медалі та солодкі подарунки від організаторів та спонсору заходу.

Організатори змагань висловлюють вдячність постійному спонсору змагань Павлу Миколайовичу Кириченко за підтримку в проведенні даного заходу.


23.11.2012

Чернігівський обласний осередок НОК України і вся олімпійська родина Чернігівщини вітає Відповідального секретаря обласного осередку Миколу Григоровича Лазаренка з 55-річним ювілеєм та бажає міцного здоров'я, добробуту, творчого довголіття та невичерпної енергії !!!

Привітав ювіляра і Національний олімпійський комітет України та нагородив його Почесною грамотою і цінним подарунком.


20.11.2012

Олена Костевич – краща спортсменка жовтня

Вже сьомий рік поспіль Національний олімпійський комітет України продовжує традицію започатковану у 2005-му – нагородження найкращого спортсмена місяця.

Олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич вже вдруге у цьому році визнається Національним олімпійським комітетом України найкращою спортсменкою місяця.

Взагалі сезон 2012 року став для Олени напрочуд вдалим. «Срібло» чемпіонату Європи, дві бронзові медалі Ігор XXX Олімпіади в Лондоні й прекрасне його завершення – перемога у фіналі Кубка світу.

«Важко піднятись на вершину, але в двічі важче утриматись на ній. Ваш успіх – яскраве тому підтвердження. Ви не лише знову стали найкращою, а й гідно справились зі своєю місією - захистити титул, здобутий у 2011-му», - наголосив президент НОК України Сергій Бубка під час нагородження і вручення диплому, статуетки та грошової винагороди.

Головний олімпієць країни висловив сподівання побачити Олену і порадіти її успіхам в олімпійському Ріо-де-Жанейро-2016.

В свою чергу Олена Костевич подякувала за нагороду і визнання. «Дуже важливо, що після визнання тебе найкращою у світі, у себе на батьківщині, про тебе теж не забувають», - поділилася найкраща спортсменка жовтня.

«Приємно, коли між тренером і спортсменом є повне взаєморозуміння. Тому й результати не залишають себе довго чекати.

Олена та її наставник – Ігор Чередінов, який визнаний найкращим тренером жовтня, вже 14 років працюють разом. Можна лише побажати подальших успіхів цьому дуету і нових спортивних перемог», - відзначив головний олімпієць країни.

«Ми грамотно розподілили сили протягом усього сезону, що дало нам можливість на усіх важливих змаганнях демонструвати максимальні результати», - поділився секретами успіху найкращий тренер жовтня.

«Стабільно високі результати – перемоги на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу, Європи говорять про те, що є єдина команда професіоналів. Хочу подякувати усім, й зокрема президенту Федерації стрільби України Олегу Волкову, за самовіддану роботу», - підкреслив Сергій Бубка.

Заслужені слова вдячності пролунали і на адресу Чернігівського обласного відділення НОК України, фізкультурно-спортивних товариствам, які захищає Олена – «Колос» та «Динамо», за постійну підтримку та допомогу у підготовці олімпійців.

«Впевнений, що така злагоджена робота стане запорукою нових яскравих перемог», - додав на завершення церемонії нагородження Сергій Бубка.



19.11.2012

16 листопада, у Клубі Кабінету Міністрів України відбулася ХХVІІ Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету України.

У роботі Асамблеї під головуванням президента НОК Сергія Бубки взяли участь близько 200 делегатів, серед яких керівники національних олімпійських федерацій, регіональних відділень НОК, фізкультурно-спортивних товариств, олімпійці та їх тренери, представники державних і громадських установ, спонсори і партнери олімпійського руху, представники мас-медіа.

Почесним гостем заходу був президент Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA) Чінг Куо Ву.

У центрі уваги Асамблеї – звіт роботи за рік та підсумки Ігор ХХХ Олімпіади в Лондоні й І зимових Юнацьких Олімпійських ігор в Інсбруку, затвердження плану заходів на 2013 рік, підготовка до XXII зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі, подальший розвиток олімпійського руху в Україні.

Президент НОК Сергій Бубка, член МОК Валерій Борзов, голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін та президент Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA), член виконкому МОК Чінг Куо Ву вручили чемпіонам і призерам Ігор ХХХ Олімпіади в Лондоні іменні значки та дипломи МОК.

Привітанні з професійним святом на свою адресу отримали теле- та радіожурналісти, а щоб представникам засобів масової інформації працювалося легше головний олімпієць країни вручив редакціям набори унікальної олімпійської літератури. До старту ХХII зимових Олімпійських ігор в Сочі-2014 залишилось 448 днів. А тому підготовка до найголовніших стартів чотириріччя вже йде повним ходом. Вже до початку грудня провідні зимові види спорту отримають безповоротну фінансову допомогу від НОК України а також з метою ефективного забезпечення тренувального процесу НОК встановив щомісячні стипендії для 20 провідних атлетів, запропонованих федераціями з зимових видів спорту. Дана програма реалізовуватиметься з 1 листопада 2012 року до лютого 2014 року. Загальний обсяг її фінансування близько 2 млн. грн.



13.11.2012

В Чернігові набувають розмаху Всеукраїнські акції «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок», в рамках яких Національний олімпійський комітет України спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Державною службою молоді та спорту України здійснюють безкоштовне забезпечення закладів освіти України літературою олімпійської тематики. Загально – освітні школи Чернігівщини продовжують отримувати олімпійську літературу і організовують відкриття олімпійських куточків, презентації, конференції, диспути.

Створення сучасної системи освіти та виховання підростаючого покоління неможливо без оптимального вирішення цілої низки соціальних, економічних, екологічних, політичних, правових та інших завдань.Одним з варіантів вирішення цієї складної проблеми може бути організація освітнього та виховного процесів на основі ідеології олімпійського руху, шляхом впровадження системи олімпійської освіти та поширення літератури серед учнівської молоді.

Враховуючи вищесказане, обласний осередок НОК України разом з міським центром ФЗН «Спорт для всіх» стли ініціаторами проведення даної Акції в науково-інформаційних, культурно-освітніх та методичних закладах міста – бібліотеках. Першим установою, що прийняла участь у старті Акції, стала Центральна міська бібліотека імені М. М. Коцюбинського.

У рамках акції кожна загально-освітня школа проводяться зустрічі учнівської молоді з олімпійцями, відомими спортсменами та ветеранами спорту. Проводяться виставки та заходи з вивчення історії міжнародного та національного олімпійського руху. Також навчальні заклади мають можливість отримати спортивний інвентар і різну літературу за олімпійською тематикою.

Першими учасниками акції стали учні Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту № 5. На зустріч з ними прийшли наші заслужені олімпійці: володарка срібної нагороди на Пекінській Олімпіаді Ольга Коробка; бронзовий призер Олімпіади в Пекіні Наталія Давидова та прославлена біатлоністка, учасниця трьох Олімпійських Ігор Ніна Лемеш.

Імениті спортсменки переглянули виставку «Чемпіони - назавжди», яку підготували відвідувачі бібліотеки, передали міській бібліотеці книги на олімпійську тематику і провели серед учнів вікторину з історії Олімпійських Ігор. Самим ерудованим серед учнів ліцею виявився Євген Артюх. Переможець та активні учасники вікторини отримали призи з автографами уславлених спортсменок. А виставка спорту бібліотеки наповнилася літературою та стає постійно – діючою.



12.11.2012

"День щастя" в "МакДональдз"

Залучення коштів для придбання реанімаційного обладнання для невідкладної допомоги дітям, що буде безкоштовно передано у 27 дитячих лікарень в 22 містах України, в тому числі в Чернігівську дитячу обласну лікарню – така мета щорічної міжнародної програми корпорації МакДональдз, що проводиться з 2002 року у понад 100 країнах світу.

Чернігівський обласний осередок НОК України відгукнувся на пропозицію менеджерів ресторану МакДональдз і 11 листопада за участю відомих людей міста (заслужених майстрів спорту України Ольги Коробки (важка атлетика), Ніни Лемеш (біатлон), заслуженого тренера України з футболу Володимира Магеррамова та теле-радіоведучого, журналіста, шоумена Івана Матвєєва у Чернігівському відділенні МакДональдз пройшов «День щастя». Відвідувачі закладу спочатку із здивуванням сприймали нових «співробітників» закладу, а дізнавшись про акцію із задоволенням купували долоньки, сердечка, брелки та диски, допомагаючи таким чином хворим дітям. Олімпійцям та ведучому було надзвичайно приємно спробувати себе в новій ролі і ще більше людей залучити до акції.



01.11.2012

Вітаємо Олену Костевич !!!

Олімпійська чемпіонка Афін 2004 року, дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор в Лондоні 2012 року,переможниця фіналу Кубка світу зі стрільби Олена Костевич визнана Національним олімпійським комітетом найкращою спортсменкою України в жовтні.

Найкращим тренером місяця названо Ігоря Чередінова – особистого наставника Олени Костевич.

Відзначимо, що для Костевич це вже третє подібне визнання – раніше Олена називалася лауреаткою спортивного травня-2011 та лютого-2012.



29.10.2012

З 19 по 26 жовтня в м. Донецьку пройшов XXI чемпіонат України по аматорському боксу серед дорослих. У чемпіонаті взяли участь найсильніші боксери України. Чернігівщину представляв вихованець ЗТУ Р. Саіда і тренерів В. Казаніна і А. Корца, боксер Дмитро Митрофанов.

У фінальному поєдинку вагової категорії 75 кг наш земляк виграв у харків'янина Максима Коца з рахунком 31 : 5. Дмитро в черговий раз підтвердив свій високий рівень і став Чемпіоном України у своїй ваговій категорії.

"Для мене цей чемпіонат є найважливішими змаганнями в році. Він визначає хто найсильніший в Україні, і по підсумках формується збірна України на рік. На чемпіонаті України відбирається спортсмен, який поїде на світові змагання в певній ваговій категорії. Я провів 5 боїв і дуже хотів перемогти, до цього прагнув! Тому дуже задоволений тим, що зайняв перше місце."

Результати у ваговій категорії до 75 кг:

Перше місце - Дмитро Митрофанов, Чернігівська обл.

Друге - Максим Коц, Харківська обл.

Третє - Іван Голуб, Донецька обл.


29.10.2012

Олена Костевич – володарка Кубка світу з кульової стрільби

27 жовтня, в Бангкоку (Таїланд) завершився фінал Кубка світу з кульової стрільби.

Олімпійська чемпіонка Афін, дворазова бронзова призерка Лондона Олена Костевич перемогла у стрільбі з пневматичного пістолета з дистанції 10 м набравши у сумі 486,4 очок.

Українка не лише зуміла вибороти «золото» і завершити сезон на піднесеній ноті, а й захистити свій титул чемпіонки фіналу Кубка світу, здобутий минулого року у Вроцлаві.

«Срібло» у представниці Тайваню Тін Чіа Чен (485,1), а «бронза» у француженки Селін Гобервіль (484,5).


25.10.2012

Вже другий рік поспіль Національний олімпійський комітет України проводить Всеукраїнські акції «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок», в рамках якої здійснюється безкоштовне забезпечення закладів освіти України літературою олімпійської тематики. Загально – освітні школи Чернігівщини продовжують отримувати олімпійську літературу і організовують відкриття олімпійських куточків, презентації, конференції, диспути.

Так, за підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України в Городянську ЗОШ № 2 та Хоробицьку ЗОШ Городнянського району завітав Всеукраїнський спортивно – масовий захід «Олімпійський урок», темою якого стало гасло «Олімпійська книга – в нашій школі».

Почесними гостями свята були заслужені майстри спорту України Ольга Коробка (срібна призерка Олімпійських ігор з важкої атлетики) та Ніна Лемеш (чемпіонка Європи, призерка чемпіонатів світу з біатлону). Школам було вручено літературу на олімпійську тематику і спортивний інвентар. З рук видатних спортсменів кращі учні шкіл отримали сувеніри від НОК України. Художні номери у виконанні вихованців шкіл стали подарунком для гостей незвичайного уроку. Можливість поспілкуватися, поставити цікаве запитання олімпійцям, взяти автограф і сфотографуватися – діти були в захваті.


23.10.2012

Діти – олімпійська надія України

За підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України в м. Чернігові пройшли обласні змагання «Діти – олімпійська надія України» з легкоатлетичного кросу серед учнівської та студентської молоді пам’яті В.Ф. Філіпова. Більше двухсот школярів вийшли на старт змагань пам'яті відомого тренера по легкій атлетиці, викладача Чернігівського державного національного педуніверситету Віктора Федоровича Філіпова.

Привітав учасників, тренерів та гостей начальник відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, відповідальний секретар обласного осередку НОК України Лазаренко М.Г, ректор ЧДПУ, голова обласного відділення олімпійської Академії Носко М.О., начальник обласного управління фізичного виховання і спорту КФВіС міністерства освіти і науки молоді та спорту України Скрипченко А.Ф.

Змагання проводилися на дистанціях 1, 2 і 3 кілометри в особистому і командному заліках. Серед вищих учбових закладів першенствувала команда педуніверситету, серед учбових закладів I–II рівня акредитації – Прилуцький гуманітарний коледж, а серед ПТУ – Чернігівське вище професійне училище №15. Абсолютними чемпіонами стала родинна пара – Світлана і Павло Олійник. Серед студентів переміг вихованець Віктора Філіпова – В'ячеслав Голуб. Кращою пам'яттю про видатного тренера, що виховав призерок чемпіонату світу, України, області, є змагання на честь його імені в улюблених дисциплінах для юних спортсменів, з якими Віктор Федорович багато років працював. Династію Філіпових як тренера продовжує син Володимир, кандидат педагогічних наук, викладач Чернігівського державного національного педагогічного університету.

Всі переможці та призери були нагороджені медалями, грамотами, спортивним інвентарем та сувенірною атрибутикою від НОК України.


15.10.2012

За підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України, відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, Чернігівської обласної федерації футболу, СДЮШОР з футболу Чернігівської обласної організації ФСТ «Спартак» 13 – 14 жовтня 2012 року на спорткомплексі «Хімік» міста Чернігова пройшов чемпіонат області з футболу серед команд дівчат 1997 – 98 р. н. та 1999 – 2000 р. н. В кожній віковій групі за золоті медалі чемпіонату з’їхалися змагатися по вісім команд з Чернігівського, Прилуцького, Борзнянського, Корюківського, Городнянського районів та міста Чернігова. У молодшій віковій групі 1999-2000 р.н. перемогу виборола команда Прилуцького району, срібні нагороди – команда Городнянського району та бронзу – команда ЗОШ № 35 м. Чернігова. У віковій групі 1997-1998 р.н. перемогла команда «Спартак» м. Чернігова, срібні нагороди виборола команда ЗОШ № 35 м. Чернігова та бронзу – команда м. Городні. Вітаємо переможців і призерів та бажаємо подальших успіхів.


15.10.2012

При підтримці Державною служби молоді та спорту України в жовтні цього року в м. Харкові пройшов Відкритий кубок України з тхеквондо (ВТФ). В змаганнях взяли участь більше 700 спортсменів із 23 областей України та команд Росії, Білорусії, Молдови, Латвії і Литви. Турнір отримав статус міжнародного. Найкращою серед представниць Чернігівщини стала кандидат в майстри спорту України (чорний пояс), чотириразова чемпіонка України, представниця ФСТ «Спартак» Карина Розумна. Як відмітив тренер бронзової призерки Ігор Богданович Лебєдєв : « Ми провели навчально-тренувальний збір по техніці та тактиці ведення поєдинку. Враховуючи всі зміни в правилах змагань і знаючи можливості більшості українських суперниць в своїй ваговій категорії, перший поєдинок Карина виграла у спортсменки з Івано-Франківська 13:2. В другою поєдинку моя вихованка вийшла на сильну харківську суперницю і знову виборола перемогу 7:5 буквально на останній секундах, провівши успішно останні дві контратаки. У півфіналі із білоруською спортсменкою при рівному рахунку 5:5, судді надали перевагу гості змагань. Треба відмітити, що білоруска в фіналі стала першою». «Я маю цілий рік на подальшу підготовку і ряд інших змагань для накопичення корисного досвіду. Через два місяці чемпіонат України серед юніорів. Постараюся зробити все можливе для покращення своїх результатів, в своїй категорії я вже зробила хороший старт», - поділилася своїми планами бронзова призерка кубку України. Ми вітаємо спортсменку та її тренера та бажаємо подальших успіхів.


01.10.2012

Успішно виступила команда Чернігівської облдержадміністрації на Всеукраїнській спартакіаді серед державних службовців, яка проводилась у м. Алушта, де зайняла почесне 4-те місце із 27 команд облдержадміністрацій та Київської і Севастопольської міськдержадміністрацій.

Варто відзначити успішні виступи волейболістів, які зайняли III-тє місце у складі: Клименка О., Хоменка О., Бута О., Чепурного В., Карпенка В., Гришкова Д. та Ткаченка С.

Хороші результати показали в шашках Іллюшин М., який зайняв 4-те місце та Белінська А. – 5-те місце, а також Маковка Я., який зайняв 7-ме місце в настільному тенісі та Лишко Н. – 9-те місце в шахах.


28.09.2012

Справжнє свято спорту пройшло в ЗОШ № 33 міста Чернігова за сприянням обласного осередку НОК України. Більше 100 дітей вболівальників із захопленням та азартом вболівали за команди десятого та одинадцятого класів, які змагалися в шкільних змаганнях «Ми - олімпійці». Вісім естафет: зустрічна естафета з великим м’ячем, біг з трьома м’ячами, командні стрибки через довгу скакалку, естафета з глайдером в боксових рукавицях, лижні перегони, естафета «м’ячик на тарілці» визначили найспортивнішу команду. Суворим журі були почесні гості свята: заслужений майстер спорту України з біатлону Ніна Лемеш, майстер спорту міжнародного класу по паурліфтингу і жиму штанги лежачи Андрій Кисіль, майстер спорту України з біатлону, випускник школи Олександр Дахно, чемпіон України по вело туризму Анатолій Антишко. Відкривала захід директор школи Лариса Володимирівна Лесун. Показовими виступами вітали присутніх учні школи – юні гімнастки. Від Національного олімпійського комітету команди учасниці отримали спортивний інвентар та сувенірну атрибутику обласного осередку НОК України.


24.09.2012

За сприянням Чернігівського обласного осередку НОК України кафедрою фізичного виховання Чернігівського базового медичного коледжу був організований та проведений День здоров’я для студентів нового набору в рамках Олімпійського тижня, що проходить на території області. 240 студентів восьми навчальних груп разом з викладачами фізичного виховання Лапою В.В., Горщиком О.Г., Шмай С.В., Шевцовим Д.В. поєднали корисне з приємним, свято спорту провели на березі річки - красуні Десни. Командні естафети, рухливі ігри, вікторина «Знавець олімпійського спорту», а в перервах спортивних заходів – музичні номери у виконанні викладачів та студентів, і, звичайно ж, обід на природі, де всім подавали польову кашу – такі заняття студентам прийшлись до вподоби. Спорт і фізичні вправи – це ті складові студентського життя, що позитивно впливають на навчання і розвиток студентської молоді – так вважає директор медколеджу Самойленко Микола Михайлович і завжди своїм прикладом підтримує подібні заходи. Від НОК України студенти отримали спортивний інвентар та сувенірну атрибутику.


24.09.2012

Збагатити знання учнів про олімпійські види спорту, історію олімпійських ігор та видатних спортсменів; формувати в учнів стійкого інтересу до занять фізичними вправами; спонукати учнівську молодь до вдосконалення природних здібностей; сприяти вихованню почуття патріотизму, гордості за успіхи українських спортсменів, які гідно представляють Україну на міжнародних змаганнях найвищих рівнів – така мета олімпійського уроку, що пройшов в ЗОШ № 3 міста Чернігова (школа входить у Всеукраїнську мережу шкіл олімпійської освіти). Загально - шкільне свято, на якому були присутні дирекція, учителі, більше 1200 учнів, почесні гості – заслужені майстри спорту України Геннадій Авраменко (бронзовий призер олімпійських ігор з кульової стрільби), Ольга Коробка (срібний призер Олімпійських ігор з важкої атлетики), Ніна Лемеш (учасниця трьох Олімпійських ігор з біатлону), розпочалося урочистим виносом факелу олімпійського вогню, прапору України та прапору НОК України. Кожний учень школи став символічним факелоносцем, передаючи естафету олімпійського вогню. Відкриваючи олімпійський урок директор школи Барбаш Михайло Григорович побажав кожному з присутніх покорити свій життєвий олімп. Вітання учням від олімпійців Чернігівщини передала Ніна Лемеш, а Ольга Коробка з Геннадієм Авраменком вручили школі спортивний інвентар та сувенірну атрибутику від НОК України. Після урочистої частини двір школи перетворився на справжній спортивний стадіон, де свою спортивну майстерність продемонстрували кращі спортсмени школи: чемпіони України, кандидати в майстри спорту з вільної боротьби Павленко Олексій та Бусько Григорій, призери чемпіонату світу з панкратіону Гончаренко Денис та Єрошин Влад, чемпіон України з тхеквондо Макієнко Микита, чемпіони міста з боксу Велієв Юсуф та лоцман Дмитро, юна гімнастка, учениця 2 класу Таня Дериземля, учениці 11 класу, що входять в збірну команду «Буревісник» ЧНДПУ Конодиба Наталія, Носенко Катя, Біда Надя, Смірнова Настя, Пашкань Настя, Бруховецька Катя, учні 11 класу, переможці міських змагань з волейболу Сич Дмитро, Верезуб Дмитро, Сиротін Влад та Мовчан Андрій. Показові виступи представили гості – майстри спорту по дзюдо Бурий Ігор та Бобир Сергій і Клуб аеробіки «Вікторія». Діти із зацікавленістю і захопленням спостерігали за дійством. І, звичайно, автографи від олімпійців, фотографування на згадку, всі залишилися задоволеними.


17.09.2012

14 вересня в учнів ЗОШ № 18 міста Чернігова зранку піднесений настрій, в школі чекають гостей - заслужених майстрів спорту України – Ольгу Коробку і Ніну Лемеш та заслуженого працівника фізичної культури та спорту України, заступника голови міського осередку НОК України Дмитра Пиріжка. Розпочинається справжнє спортивне свято виносом факелу символічного олімпійського вогню, державного прапора та прапора НОК України. Відкриваючи «Олімпійський урок» директор школи Ярошенко Олександр Сергійович підкреслив важливість такого заходу, який має залучити дітей до занять спорту, виховати любов до фізичної культури і шанобливого ставлення до свого здоров'я. Від обласного осередку НОК України з привітальним словом звернулася учасниця трьох Олімпійських ігор Ніна Лемеш, яка разом з срібною призеркою Олімпійських ігор в Пекіні Ольгою Коробкою передала школі спортивний інвентар та сувенірну атрибутику. Учні школи продемонстрували свої вміння в різних видах спорту. З показовими номерами виступили учасники танцювальної школи «Бродвей» та клубу бойових мистецтв «Білий вітер».Справжні спортивні баталії розгорілися на майданчику під час спортивних естафет серед учнів п’ятих класів, в результаті яких перемогла, звичайно ж, дружба. І фіналом спортивного видовища стала можливість поспілкуватися, сфотографуватися і отримати автограф від олімпійців всіма бажаючими.


***

Відзначено кращих працівників спортивної галузі області

День фізичної культури і спорту в Україні відзначають традиційно у другу суботу вересня ще з 1994 року. Із року в рік по всій Україні проводиться маса святкових заходів, присвячених Дню фізичної культури та спорту.

Напередодні свята, 7 вересня, в облдержадміністрації відбулася урочиста зустріч заступника голови облдержадміністрації, заступника голови обласного осередку НОК України Віктора Тканка з фізкультурно-спортивним активом області.

«Фізична культура і спорт давно стала однією з пріоритетних сфер суспільного життя Чернігівщини. Предметом особливої гордості для нас і усіх працівників фізкультурно-спортивної галузі є успішні виступи наших провідних спортсменів, які через призму видатних спортивних здобутків приносять нашій Вітчизні визнання всього світу», - наголосив Віктор Тканко, звертаючись до присутніх.

За його словами, вагомий внесок у скарбничку держави на найвищому світовому рівні постійно роблять представники кульової стрільби – Олена Костевич та Галина Авраменко, легкоатлетка Ольга Скрипак, тенісист Олександр Дідух, дзюдоїста Наталія Смаль, боксер Дмитро Митрофанов, молоді біатлоністи Максим Івко, Юлія Бригинець та кікбоксери Роман Власенко і Сергій Лисюк.

Всього з початку року спортсмени області на офіційних змаганнях серед дорослих, юніорів і юнаків з 8 видів спорту завойовано понад 60 медалей, 20 з яких – золоті. Підготовлено 29 майстрів спорту України, 2 майстри спорту міжнародного класу та 2 заслужених майстрів спорту України. Двом тренерам присвоєно звання «Заслужений тренер України».

До складу збірних команд України, кандидатів і резерву входить 129 представників Чернігівщини з 28 видів спорту. Цим досягненням передувала самовіддана праця всіх причетних до галузі фахівців.

Складовими успіху, на думку Віктора Тканка, також стало здійснення заходів щодо розвитку в області видів спорту, розширення інфраструктури спортивних об’єктів і закладів, підтримки фізкультурно-оздоровчого руху. Зроблено певні кроки і по оновленню матеріально-спортивної бази. За останні півтора роки в регіоні відремонтовано 17 спортивних об’єктів.

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка він подякував усім працівникам спортивної галузі області за сумлінну працю, професіоналізм та побажав творчого довголіття, успіхів у досягненні нових рубежів професійної діяльності, перемог в ім’я України та Чернігово-Сіверського краю.

З нагоди Дня фізичної культури і спорту Віктор Тканко вручив кращим працівникам спортивної галузі області відзнаки облдержадміністрації.


***

27 липня в Чернігові обласний осередок НОК України провів урочисту церемонію підняття Державного прапора України та прапора НОК України з нагоди відкриття ХХХ Олімпійських ігор, які пройдуть в Лондоні з 27 липня по 13 серпня 2012.

Така церемонія традиційно проходить у всіх регіонах України. ЇЇ мета — привернути увагу українців до найголовніших олімпійських змагань та об’єднати всіх навколо спорту, олімпійських ідеалів.

Право підняти Державний прапор України та прапор НОК України було надано призеркам Олімпійських ігор у Пекіні Ользі Коробці та Наталії Давидовій.

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко, заслужений майстер спорту України, учасниця трьох Олімпійських ігор Ніна Лемеш, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, відповідальний секретар обласного осередку НОК України Микола Лазаренко, вихованці спортивних шкіл, тренери, фахівці, організатори, ветерани спорту, представники громадськості та ЗМІ.

Звертаючись до присутніх, Станіслав Прокопенко оголосив вітання президента НОК України, Героя України Сергія Бубки з початком ХХХ Літніх Олімпійських ігор та побажав збірній України, і, зокрема, представникам Чернігівщини, які ввійшли до її складу, перемоги в змаганнях.

Чернігівську область на ХХХ Літніх Олімпійських іграх представлятимуть 4 спортсмени: Олена Костевич у стрільбі, Наталія Смаль у дзюдо, Ольга Скрипак у легкій атлетиці та Олександр Дідух у настільному тенісі.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації

24.07.2012

20 липня відмічають Міжнародний день шахів. Чернігівська шахова школа, традиційно відмічає цей день масовими шаховими турнірами.

21-22 липня, за підтримки обласного осередку НОК України, в залі ресторану "Градецкий", пройшов дитячий шаховий турнір присвячений Міжнародному дню шахів.

У турнірі взяли участь 36 хлопців. Вони були розбиті на дві вікові групи: до 8 років і до 10 років. Самому молодшому учасникові ледве виповнилося 5 років. Змагання проводилися по швейцарській системі: в перший ігровий день хлопці зіграли по три партії, в другій - по чотири, контроль часу - 20 хвилин кожному учасникові на усю партію.

Дитячі шахові турніри завжди проходять в гострій боротьбі, не став виключенням і цей турнір. Звичайно, не обійшлося без "позіхів", зліз, і радісних емоцій.

Характерно, що на таких турнірах, разом з дітьми за результат партії переживають і їх батьки.

Переможцями стали:

У групі до 8 років:

1 місце - Назар Лаптий;

2 місце - Микита Нагорнов;

3 місце - Ярослав Химич.

У групі до 10 років:

1 місце - Платон Гальперин;

2 місце - Назар Довгопол;

3 місце - Назар Акусок.

Серед дівчаток:

1 місце - Ілона Клименок;

2 місце - Настя Семченко;

3 місце - Марія-Єлизавета Кожедуб.

Усі учасники турніру отримали подарунки, переможці і призери нагороджені медалями.

Після закінчення турніру, усіх учасників чекав солодкий стіл.

Після подорожі по Чернігівській області вогонь передано представникам Київщини.

Чемпіонка Європи, учасниця трьох Олімпійських ігор Ніна Лемеш разом з заслуженим тренером України з боротьби дзюдо та самбо, майстром спорту Радянського союзу Петром Лобасом передали факел олімпійського вогню Всеукраїнської естафети «Передай вогонь перемоги» представникам Київської області. На урочистій церемонії були присутні начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Козелецької райдержадміністрації М.М.Іллюшин, спортсмени Козелецької ДЮСШ. Загалом по Чернігівській області естафета олімпійського вогню пройшла шістьма районами, трьома містами, чотирма дитячими закладами оздоровлення та відпочинку. Більше двох тисяч чоловік, серед яких голови райдержадміністрацій, сільські голови, керівники підприємств, голови громадських організацій, дітлахи різного віку, ветерани, спортсмени та просто небайдужі до олімпійського спорту люди долучилися до проходження естафети. І в кожному місці всі учасники спортивного свята бажали перемог нашій олімпійській збірній.

В останній день перебування Всеукраїнської естафети «Передай вогонь перемоги» на Чернігівщині право долучилися до олімпійського вогню отримав сезонний дитячий оздоровчий табір „Десна”;що розташований в мальовничому селі Ладинка.

Більше 200 дітей та дорослих вишикувалися на урочисту лінійку, присвячену участі олімпійців України в Іграх ХХХ Олімпіади. Вніс факел олімпійського вогню заслужений тренер України Петро Лобас, вітання Президента НОК України С.Н.Бубки оголосила учасниця трьох Олімпійських ігор Ніна Лемеш. Щоб діти зростали здоровими, рухливими, спритними - від НОК України табору був переданий спортивний інвентар та кожний учасник естафети отримав календарик від обласного осередку НОК України

Кожен із 150 жителів маленької країни - дитячого центру «Електронік», долучився до унікальної події, яка в даний час проходить по Чернігівщині - Всеукраїнської естафети «Передай вогонь перемоги». Заслужений майстер спорту України, учасник чотирьох Олімпійських ігор В’ячеслав Деркач під оплески керівництва,дітей та гостей урочисто вніс факел олімпійського вогню в табір. Вітання Президента НОК України, олімпійського чемпіона С.Н.Бубки проголосила заслужений майстер спорту України, учасниця трьох Олімпійських ігор Ніна Лемеш. Вітання від обласного осередку НОК України учасникам естафети передав заслужений тренер України по боротьбі самбо та дзюдо Петро Павлович Лобас.

Віршами і художніми номерами привітали почесних гостей юні гімнастки.

Кожна дитина мала нагоду дотронутися до факелу з олімпійським вогнем, який символізує дружбу, мир та єднання навколо цінностей олімпізму.

З великою повагою та шаною зустрічали видатних олімпійців Валентину Цербе – Несіну та Ніну Лемеш у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку дітей «Веселка», що у Варвинському районі. Долучилися до справжнього свята олімпізму та спорту голова Варвинської райдержадміністрації Бакуменко Петро Іванович, директор Гнідинцівського газопереробного заводу Дядик Микола Миколайович,начальник відділу з питань фізичної культури та спорту РДА Галина Володимирівна Леонова, директор табору Нічик Олександр Іванович та 150 дітлахів, кожний мав право передати вогонь перемоги наступним учасникам олімпійської естафети. Вірші і пісні на олімпійську тематику, танок у виконанні вожатих, теплі слова надій, сподівань– все це дарували жителі маленької країни «Веселка» нашій олімпійській збірній. Свято закінчилося, а олімпійський вогонь вирушив далі по Чернігівщині.

«Поліський край багатий на таланти
Завзяті і майстерні всі вони,
Сягають в спорті до вершин Олімпу,
Чернігівщини дочки і сини»
- такими словами зустріли представників Всеукраїнської естафети «Передай вогонь перемоги» діти, що відпочивають в дитячому закладі оздоровлення «Дружба». Учасники Олімпійських ігор В’ячеслав Деркач та Ніна Лемеш, майстер спорту Радянського Союзу Петро Лобас привітали керівництво та дітей оздоровчого закладу зі спортивним святом Всеукраїнською естафетою «передай вогонь перемоги». 180 дітей стали свідками справжнього спортивного дійства, де проголошувалося вітання Президента НОК України С.Н.Бубки, діти виступали з показовими виступами, декламувалися вірші на спортивну тематику.

Директор оздоровчого закладу Олексій Миколайович Щецинський від імені всього колективу подякував Національному олімпійському комітету за нагоду долучитися до давньої традиції олімпійського руху – олімпійської естафети та побажав олімпійській збірній України вдалих виступів на Іграх ХХХ Олімпіади в Лондоні.

18.07.2012

Вчора Всеукраїнська естафета «Передай вогонь перемоги» дісталася Прилуччини.

Центральними вулицями міста Валентина Цербе – Несіна, бронзовий призер Олімпійських ігор, почесний громадянин міста Прилук разом з Ніною Лемеш, чемпіонки Європи в оточенні молодого підростаючого покоління пронесли вогонь перемоги.

На центральній площі міста запашним караваєм зустрічали почесних гостей заступник міського голови Г.В.Мифан, радник міського голови В.В.Папазов, головний спеціаліст відділу з питань фізичної культури та спорту Р.Б.Мосципан, голова громадської організації «Біг підтупцем» О.Г.Рудченко. На урочистій лінійці проголосили вітання Президента НОК України С.Н. Бубки учасникам естафети, всі виступаючі говорили теплі побажання перемог нашим олімпійцям, які вже зовсім скоро будуть захищати честь нашої держави.

Не тільки спостерігачами, але і активними учасниками ставали перехожі громадяни, які з великою зацікавленістю фотографували, знімали на мобільні телефони і підключали до пробігу.

17.07.2012

До старту Ігор XXX Олімпіади в Лондоні залишається 10 днів, а отже саме через 10 днів на урочистій церемонії відкриття запалає Олімпійський вогонь. А по території України набирає обертів Всеукраїнська факельна естафета «Передай вогонь перемоги», присвячена участі спортсменів України в ХХХ літніх Олімпійських іграх.

16 липня на кордоні Сумської – Чернігівської областей перша медалістка Олімпійських ігор незалежної України Валентина Цербе – Несіна та учасниця трьох Олімпійських ігор Ніна Лемеш прийняли естафету олімпійського вогню з рук срібної призерки олімпійських ігор, голови Сумського відділення НОК України Олени Петрової. Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Талалаївської райдержадміністрації Євтушенко Олена Анатоліївна хлібом – сіллю зустріла представників Роменського району. Факел з олімпійським вогнем вирушив у подорож по Чернігівщині і вже того ж дня він побував у Срібнянському районі. Найкращі спортсмени району отримали право пронести факел вулицями Срібного. До естафети приєдналися заступник голови райдержадміністрації, селищний голова, начальник відділу з питань фізичної культури Тимошенко Г.М. та жителі селища. Непевершувані емоції, гордість за свій район, за Чернігівщину, за наших олімпійців – це ті почуття, якими ділилися учасники Всеукраїнської факельної естафети.

12.07.2012

Всеукраїнська літня школа "Юний природодослідник"

Творчий, інтелектуальний потенціал людей є рушієм прогресу суспільства, тому обдарованість необхідно своєчасно виявити і розвивати. Саме такі цілі ставить перед собою Всеукраїнська літня школа "Юний природодослідник", організованої Інститутом обдарованої дитини Національної академії педагогічних наук України, Національним центром "Малої академії наук України" та ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка, яка працює у оздоровчому таборі «Електронік» Чернігівського району.

Протягом двох тижнів юні дослідники з усіх куточків України не лише поглиблюють свої знання з ботаніки та зоології, проводять теоретичні, практичні заняття, активно відпочивають,а й дізнаються багато цікавого про Чернігово-Сіверський край, зустрічаються з відомими людьми.

Саме така зустріч була організована Чернігівським обласним осередком НОК України. Срібна призерка Олімпійських ігор в Пекіні Ольга Коробка та чемпіонка Європи Ніна Лемеш поспілкувалися з майбутніми біологами, розповіли про свої спортивні досягнення, відповіли на масу запитань.

Відомі спортсменки подарували Малій академії наук літературу на олімпійську тематику, кожному учаснику зустрічі – сувеніри від НОК України.

По - домашньому теплою та пізнавальною вийшла зустріч, після закінчення якої ще довго молоді вундеркінди брали автографи, фотографувалися із почесними гостями.

09.07.2012

В Чернігівському центральному парку культури та відпочинку був проведений Всеукраїнський спортивний фестиваль Козацькі розваги участь в якому брали команди з 16 областей України.

Учасників спортивного фестивалю привітав перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Станіслав Прокопенко. «Саме на Чернігівщині наші пращури-козаки власним прикладом доводили свою відданість та любов до України, а ми з вами — носії цього величезного спадку і зобов’язані зберегти, а головне, донести ці традиції українського народу, нашого славного козацтва до наступних поколінь», - зазначив він, звертаючись до присутніх.

«За ініціативи Президента України Віктора Януковича 2012 рік проголошений Роком спорту та здорового способу життя, і дуже приємно, що найсильніші козаки держави, реалізуючи ініціативу Президента України, своїм прикладом спонукають суспільство до активних занять спортом та ведення здорового способу життя. Тому, надзвичайно важливо, що сьогодні в Чернігові, на цьому видовищному спортивному заході, зібралися представники значної кількості козацьких організацій. Переконаний, що нам, разом з вами, вдасться збудувати сильну, розвинуту і сучасну Україну, Україну для людей, де кожен відчує себе патріотом, активним учасником національного розвитку», - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Станіслав Прокопенко привітав з переможними виступами Сергія Шуруту, який зайняв перше місце у міжнародному марафоні «Скіфський берег» серед інвалідів-візочників, а також Олександра Зарецького, який двічі виборов перші місця на чемпіонаті світу з гирьового спорту серед ветеранів.

Всеукраїнський спортивний фестиваль «Козацькі розваги» виявився дуже цікавим заходом. Зібралося дуже багато вболівальників, які гаряче підтримували козаків у боротьбі за перемогу.

В результаті дводенних змагань перше місце зайняла команда Донецької області, на другому місці - команда Полтавської області, на третьому - Київської області.

02.07.2012

В рамках Олімпійського дня 30 червня на кордоні України, Росії та Білорусі Чернігівським обласним осередком НОК України була організована та проведена спартакіада «Слов’янське братство». Учасників спартакіади привітали відповідальний секретар обласного осередку НОК України М.Г. Лазаренко, член НОК республіки Білорусі В.В.Жаранков та член Виконкому Брянського обласного відділення НОК Росії Т.В. Антошина. Після відкриття спартакіади учасників привітали спортсменки з художньої гімнастики та кінного спорту.

Спортсмени братніх країн змагалися у волейболі, футболі, армспорті та гирьовому спорті. Українські волейболістки та волейболісти на чолі з віце-президентом федерації волейболу України, головою обласного відділення олімпійської Академії України, ректором Чернігівського Національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченко, професором М.О.Носком вибороли перші місця і вивели команду України на друге загально - командне місце, поступившись декілька очок команді Білорусі. На третьому місці - команда Росії. Всі учасники спартакіади отримали нагородну та сувенірну атрибутику Чернігівського обласного осередку НОК України.

02.07.2012

У період з 29 червня по 01 липня 2012 року в столиці Республіки Білорусь Міжнародною конфедерацією майстрів гирьового спорту був проведений чемпіонаті світу з гирьового спорту серед майстрів. Тут зустрілися любителі гирьового спорту - люди різного віку. Вболівальники прийшли, щоб побачити спроби відомих гирьовиків встановити нові особисті рекорди. Інтерес підігрівався ще і тією обставиною, що рекорди стають все вищими (їх важче побити), а спортсмени - стають все старшими.

У віковій категорії 60 – 64 роки успішно виступив чернігівський ветеран Олександр Зарецький, який зайняв перші місця в номінації поштовх з результатом 81 підйом пудової гирі та в номінації ривок з одноразовим перехватом з результатом 242 підйоми. Таким чином Олександр установив особисті рекорди: в ривку він підняв загальну вагу 3872 кг, а в поштовху – 1296 кг. Обласний осередок НОК України та вся спортивна спільнота вітають ветерана та бажають й надалі радувати своїми успіхами всіх вболівальників.

24.06.2012

23 червня, День заснування Міжнародного олімпійського комітету, члени Чернігівського обласного осередку НОК України срібна призерка Олімпійських ігор з важкої атлетики Ольга Коробка та учасниця трьох Олімпійських ігор з біатлону Ніна Лемеш зустріли вже о 6 годині ранку, разом з більш ніж 4000 чоловік особового складу військової частини А 0665 навчального центру сухопутних військ збройних сил України «Десна».На урочистому відкритті голова Козелецького відділення НОК України, начальник відділу з питань молоді і спорту Козелецької РДА Михайло Миколайович Іллюшин відзначив: «Символічно, що саме в цей день вже вдруге «Олімпійський день» стартував у військовій частині, де проходять підготовку молоді, здорові, спортивні люди.».Почесних гостей привітав начальник штабу навчального центру, полковник Володимир Михайлович Пуденко. Під керівництвом начальника фізичної підготовки і спорту капітана Владислава Віталійовича Суспо увесь особовий склад на чолі з начальниками фізпідготовки полків, рот стартували у легкоатлетичному пробізі на 2 кілометри. А на фініші усіх учасників чекали гарячий чай та сувеніри від обласного осередку НОК України. А найголовнішим для солдатів, сержантів та офіцерів стала можливість поспілкуватися, отримати автограф та сфотографуватися з видатними спортсменами.

22.06.2012

На Чернігівщині, у містечку Седнів, в дитячому оздоровчому таборі «Зміна» відпочивають 120 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це вихованці шкіл-інтернатів Чернігівської області.

Для таких дітей завжди хочеться зробити все можливе й неможливе, щоб у житті вони відчували щирість, ніжність, саме те, чого вони були позбавлені.

20 червня Чернігівський обласний осередок НОК України спільно з обласним Палацом дітей та юнацтва організували дітям спортивно-видовищне свято «Олімпійський день». Всі дітлахи були розділені на команди: Бульбаші, БЕМС, Веселі козаки і Водограй та разом з неперевершуваними героями Кльопою та Бабочкою відправилися на імпровізованому поїзді в цікаву подорож по станціях: спортивна, музична, загадкова та умілі ручки. На кожній станції юні учасники демонстрували свої вміння змагатися в спортивних естафетах, розгадувати загадки, демонстрували свої музичні здібності та творчу майстерність. Результатом своїх старань для дітей стали призи від організаторів. Кожний учасник з рук заслуженого майстра спорту України Ніни Лемеш отримав сувенірну атрибутику від НОК України, календарик з фотографіями олімпійських чемпіонів та призерів Чернігівщини, солодощі від партнера обласного осередку НОК України кондитерської фабрики «Стріла» та набори для дитячої творчості. Хлопчики та дівчатка були дуже раді та задоволені.

22.06.2012

«Олімпійський день» впевнено крокує по військовим частинам Чернігівщини.

22 червня у 8 Чернігівському навчальному центрі Державної спеціальної служби транспорту ранкові фізичні заходи розпочалися незвичайно. Після обов’язкового легкоатлетичного пробігу ранкову зарядку для 500 чоловік особового складу проводили срібна призерка Олімпійських ігор в Пекіні Ольга Коробка та учасниця трьох Олімпійських ігор Ніна Лемеш.

З привітальним словом до учасників спортивного заходу звернувся начальник навчального центру, командир в/ч Т-0500 Степан Степанович Гута, який закликав військовослужбовців рівнятися на видатних спортсменів, а ЗМС України з біатлону Ніна Лемеш передала привіт всім присутнім від олімпійців Чернігівщини та від НОК України подарувала книги на олімпійську тематику в бібліотеку центру. Після обов’язкової програми заходу керівництво навчального центру дозволило солдатам, сержантам і офіцерам порушити режим та поспілкуватися з видатними спортсменами, взяти в них автографи і сфотографуватися. Всі учасники заходу отримали масу задоволення та виражали надію на подальше спілкування.

20.06.2012

Олімпійський день завітав у військові частини Чернігівщини.

19 травня 2012 року військовий полігон селища Гончарівськ, що на Чернігівщині перетворився на спортивну арену, на якій солдати, сержанти та офіцери здавали нормативи фізичної підготовки. До суддівської колегії увійшли заслужені майстри спорту України Ольга Коробка, срібний призер Олімпіад і Ніна Лемеш, учасниця олімпійських ігор. Так у військову частину завітало спортивно-видовищне свято «Олімпійський день». В програму увійшов легкоатлетичний пробіг, спортивна зарядка та круглий стіл з олімпійцями. З цікавістю та неабияким інтересом солдати задавали запитання, фотографувалися, брали автографи у іменитих спортсменів. Військова світлиця частини поповнилася літературою на олімпійську тематику та сувенірами, які вручили олімпійці від обласного осередку НОК України. Наприкінці свята господарі влаштували екскурсію для гостей по 1 окремій гвардійській танковій Новгородській орденів Червоного Прапору, Кутузова, Богдана Хмельницького, Олександра Невського, Червоної Зірки бригаді та виразили сподівання на подальшу співдружбу та співпрацю з обласним осередком НОК України.

18.06.2012

Олімпійський день завітав у пришкільні табори Чернігівщини


Літній відпочинок дітей проходить цікаво, весело, а головне – активно. Так більше 500 дітей з 36 шкіл міста Чернігова протягом двох тижнів змагалися в цікавих естафетах і виборювали право захищати честь своєї школи в зональних змаганнях, а вже переможці зональних турів зібралися 14 червня, на стадіоні ім. Ю. Гагаріна, де пройшов фінал змагань "Веселі старти". Організували ці веселі і цікаві змагання - Чернігівський міський осередок НОК України спільно з міським Центром фізичного здоров'я населення "Спорт для усіх". Традиційно вони приурочені до Міжнародного олімпійського дня, який щорічно відзначається 23 червня.

У фінальну частину змагань цього року потрапили 8 команд: "Яскраво-червоні вітрила"(школа № 5), "Смайлики"(школа № 23), "Сонечко"(школа № 35), "Переможці"(школа № 9), "Живчики"(школа № 15), "Патріоти"(школа № 29), "Дружба"(школа № 7) і "Веселі хлопці"(школа № 1).

Організатори завжди намагаються підібрати конкурси, щоб змагання пройшли видовищно і весело. Цього року хлопці змагалися в шести видах: "Слалом на майданчику"(ведення м'яча ключкою між фішками); "Володар кілець"(проштовхування повітряної кульки ракеткою крізь кільце); "Збери урожай"(хлопці по черзі збирають усі фішки в обруч, а потім знову їх розставляють на свої місця); "Потяг"(біг, взявшись за руки); "Слалом на самокаті"(їзда на самокаті між фішками); "Кенгуру на кулі"(пересування на надувній рогатій кулі). А після спортивної частини юні спортсмени перевірили свої знання у вікторині «Що я знаю про олімпійські ігри? ».

Усі конкурси проходили в напруженій боротьбі при шумній і емоційній підтримці уболівальників. Самими кмітливими і швидкими виявилися учасники команди "Сонечко", які і зайняли почесне перше місце. Друге місце у команди "Переможці", а третє місце дісталося команді "Патріоти".

Без призів і подарунків не залишився ніхто, знайшлися спонсори – компанія МакДональдс та розважальний комплекс міста «Кіндер Сіті»,які люб’язно подарували кожному учаснику свої сертифікати на відвідання закладів. А переможці та призери отримали ще й сувеніри від НОК України та грамоти. Церемонію нагородження провели: заступник голови міського осередку НОК України Дмитро Пирожок і прославлена чернігівська біатлоністка Ніна Лемеш.

Головним подарунком для усіх був гарний настрій і радісні посмішки.



На Чернігівщині відбувся Олімпійський день


09 червня 2012 року на ДП "ОНСЦ "Чернігів" було проведено головний спортивно-видовищний захід «Олімпійський день» в Чернігівській області. Вітання члена НОК України, голови обласного осередку НОК України, голови облдержадміністрації Володимира Хоменка оголосив перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко. Серед почесних гостей заходу були: народний депутат України Михайло Чечетов, відповідальний секретар обласного осередку НОК України Микола Лазаренко та призери Олімпійських ігор з важкої атлетики Ольга Коробка і Наталія Давидова .

Урочисто були підняті державний прапор та прапор НОК України.

За перше місце на чемпіонаті світу серед дівчат з біатлону була нагороджена подякою голови облдержадміністрації Юлія Бригинець. Нагороду за успішні виступи на міжнародних змаганнях з біатлону отримав Заслужений майстер спорту України Сергій Семенов. Спортивне екіпірування отримав Сергій Шурута, який буде брати участь у міжнародному легкоатлетичному марафоні "Скіфський берег-2012" серед спортсменів з ураженням опоно-рухового апарату в м. Саки.

Урочистості «Олімпійського дня» продовжив легкоатлетичний забіг на різні дистанції, в якому взяли участь вихованці спортивних шкіл, навчальних закладів та спортсмени – інваліди. Для забігу були запрошені всі бажаючі, кому не байдужий олімпійський рух, від чотирирічних дітлахів до призерів Олімпійських ігор. На фініші учасників пробігу чекали сувенірна атрибутика від НОК України, морозиво, солодощі та вітання від Президента НОК України. По завершенні пробігу відбулись показові виступи з різних видів спорту (футбол, волейбол, бокс, кікбоксинг, вільна боротьба, дзюдо). Дуже яскравими були номери спортсменок з художньої гімнастики. Всі учасники показових виступів, а це більше 100 чоловік отримали сертифікати від офіційного спонсора «Олімпійського дня» компанії МакДональдс.

Заслужений майстер спорту України Ніна Лемеш провела вікторину на олімпійську тематику, в якій прийняли участь всі бажаючі, а найерудованіші отримали сувеніри від НОК України та сертифікати від спонсора. І на завершення свята призерки Олімпійських ігор Наталія Давидова та Ольга Коробка для всіх бажаючих влаштували автографсесію.

Всі учасники спортивно – видовищного свята залишилися задоволеними і висловлювали подяку організаторам та побажання щодо нових зустрічей на спортивних доріжках та майданчиках.

Продовженням Олімпійського дня була спартакіада серед державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування з тенісу, футболу, шашок, шахів, волейболу та перетягування канату, участь в яких прийняли майже 500 чоловік. Переможці були відзначені нагородною атрибутикою Чернігівського обласного осередку та НОК України.

Передбачається проведення Олімпійського дня у всіх районах та містах, а також оздоровчих закладах області під керівництвом районних та міських осередків НОК України.



28.05.2012

В Чернігівській обласній комплексній ДЮСШ підвели підсумки роботи за навчальний рік. Більше ста юних гімнасток вийшли на килим позмагатися у вільних вправах та вправах з м’ячем, булавами, обручем, гімнастичною стрічкою і скакалкою. Вихідними в місті Чернігові пройшов відкритий чемпіонат міста з художньої гімнастики, присвячений Дню захисту дітей . В змаганнях прийняли участь юні спортсменки з міст Києва, Львова, Білої Церкви, Чернігова, Одеси та Славутича.

В перший день визначилися переможці серед наймолодших учасниць: 2006 – 2007 р. н.- Дащенко Поліна, 2005 р. н.- Фурман Даша (вихованки школи Дерюгіних), 2004 р. н – Скоріна Люба(вихованка Чернігівської КДЮСШ), 2003 р.н. – Карнасель Ганна (вихованка Львівської школи). Для гімнасток старших вікових категорій змагання тривали два дні. В результаті в окремих категоріях переможцями стали Донець Олександра, Криворучко Соня, Купрієнко Альона, Дячук Настя, Бурдукало Юля,Кочерга Аріна, Орешко Яна,Шевчук Ангеліна, (всі вихованки Чернігівської КДЮСШ, тренерів О.В.Федосенко, О.В. Близнюк, О.А.Бурдукало і Т.М. Медведєвої); а також перша сходинка п’єдесталу підкорилася Степаненко Юлії (вихованці Чернігівської ШВСМ), Євсеєвій Юлі, кучеренко Вікторії, Жимілі Аліні, Гайдук Катерині (вихованкам Біло – Церківської школи художньої гімнастики).

Всі учасниці чемпіонату отримали пам’ятні подарунки. Нагородження переможців проводили: заступник голови міського відділу з питань фізичної культури та спорту Шокун В.В., директор Чернігівської КДЮСШ Чегоринський В.І., багаторазова призерка чемпіонатів світу з біатлону Ніна Лемеш, голова обласної федерації художньої гімнастики Голець В.В., призер чемпіонату СССР з художньої гімнастики Ольга Павленко.

22.05.2012

У рамках Всеукраїнського Олімпійського дня в селищі Михайло–Коцюбинському відбулося урочисте відкриття чемпіонату Чернігівського району з футболу, участь в якому взяло більше 500 чоловік: спортсмени, вболівальники, гості.

Учасників змагань привітали перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко та народний депутат України Михайло Чечетов.

Від імені голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко оголосив подяку чемпіонці Європи з біатлону серед юніорів Ірині Варвинець.

На футбольному полі відбулися показові виступи з багатьох видів спорту.

«Бал чемпіонів 2012»

Відділом з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації спільно із Чернігівським обласним осередком НОК України 03 травня 2012 року в приміщенні Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка був проведений традиційний "Бал чемпіонів".

На цей раз він був присвячений року спорту та здоровому способу життя і церемонії урочистого вшанування кращих спортсменів, тренерів та організацій Чернігівської області за підсумками 2011 року.

В залі театру зібрався майже увесь цвіт олімпійської та спортивної слави Чернігівщини, а також почесні гості, серед яких і були голова Чернігівської облдержадміністрації, член НОК України, голова обласного осередку НОК України Володимир Миколайович Хоменко, голова Чернігівської обласної ради Анатолій Іванович Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Володимирович Соколов, представники всіх районів та міст Ніжина, Прилук та Чернігова.

Нагородження переможців відбувалося в атмосфері яскравого концерту, протягом якого своїми виступами присутніх вітали артисти театру, танцювальні колективи міста, юні гімнастки . Думається, це свято спорту і краси запам`ятається всім присутнім надовго.

Переможцями в номінаціях стали:

Кращі спортсмени:

- Олена КОСТЕВИЧ. Заслужений майстер спорту України з кульової стрільби, олімпійська чемпіонка, чемпіонка світу та Європи. Тренується у Заслуженого тренера України Чередінова Ігоря Борисовича.

- Андрій ДЕРИЗЕМЛЯ. Заслужений майстер спорту України з біатлону. Бронзовий призер чемпіонату світу, багаторазовий чемпіон Європи, переможець та призер етапів Кубку світу, Всесвітньої універсіади, учасник трьох зимових Олімпійських ігор. Тренується у Заслуженого тренера України Зоца Миколи Миколайовича в Чернігівській школі вищої спортивної майстерності, представляє спортивні товариства "Україна" і "Динамо";

- Артем ПРИМА. Майстер спорту міжнародного класу з біатлону. Чемпіон та багаторазовий призер чемпіонатів Європи, Всесвітньої універсіади та етапів Кубку світу.

Вихованець Заслуженого тренера України Ворчака Олександра Васильовича, тренується в школі вищого спортивного майстерності, представляє спортивне товариство "Україна".

- Сергій СЕМЕНОВ. Заслужений майстер спорту України з біатлону. Бронзовий призер чемпіонату світу, призер чемпіонатів Європи, етапу Кубку світу, Всесвітньої універсіади, учасник зимових Олімпійських ігор у Ванкувері. Тренується у Заслужених тренерів України Ворчака Олександра Васильовича та свого батька - Семенова Олександра Володимировича в спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву з лижного спорту, представляє спортивне товариство "Україна".

- Наталія СМАЛЬ. Майстер спорту міжнародного класу з боротьби дзюдо. Багаторазова чемпіонка та призерка етапів Кубку світу. Учасниця літніх Олімпійських ігор в Пекіні.Вихованка Заслуженого тренера України Маркіна Анатолія Миколайовича, тренується в школі вищого спортивного майстерності, представляє спортивні товариства "Україна" та "Збройні сили".

- Аліна БОЙКОВА. Заслужений майстер спорту України. Чемпіонка і призерка чемпіонатів світу та Європи з боротьби сумо, переможниця та призерка чемпіонатів Європи з боротьби самбо. Багаторазова чемпіонка Всесвітніх та Європейських ігор з боротьби сумо. Тренується у Заслуженого тренера України Маркіна Анатолія Миколайовича в Чернігівській школі вищої спортивної майстерності". Представляє спортивні товариства "Україна" та "Збройні сили";

- Віктор КУЗЬМЕНКО. Майстер спорту міжнародного класу з кікбоксингу, багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів світу та Європи. Вихованець Заслужених тренерів України Єрмілова Юрія Сергійовича та Кужельного Андрія Володимировича. Представник спортивного товариства "Колос".

- Сергій ЛИСЮК. Заслужений майстер спорту України з кікбоксингу. Багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів світу та Європи.юТренується у Заслуженого тренера України Сидоренка Юрія Віталійовича, представляє спортивне товариство “Спартак”.

- Галина АВРАМЕНКО. Заслужений майстер спорту України з кульової стрільби. Чемпіонка та призерка чемпіонатів світу і Європи. Багаторазова рекордсменка світу та Європи.

- Роман ВЛАСЕНКО. Заслужений майстер спорту України з кікбоксингу, багаторазовий чемпіон світу та Європи. Тренується у Заслуженого тренера України Кужельного Андрія Володимировича. Представник фізкультурно-спортивного товариства "Колос";

- Денис БИСТРЕВСЬКИЙ. Заслужений майстер спорту України з плавання. Срібний та бронзовий призер Дефлімпійських ігор, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів світу і Європи серед спортсменів з вадами слуху.

- Юрій НАДТОЧІЙ. Заслужений майстер спорту України з футзалу. Срібний призер Всесвітніх ігор серед спортсменів з вадами зору. Тренується у Заслуженого тренера України Бегояна Анатолія Татевосовича в регіональному центрі "Інваспорт".

-Роберт ТРЕМБА. Майстер спорту України з футзалу. Срібний призер Всесвітніх ігор сліпих серед спортсменів з вадами зору. Тренується у Заслуженого тренера України Бегояна Анатолія Татевосовича в регіональному центрі "Інваспорт".

Кращі тренери:

- Микола Миколайович ЗОЦ. Заслужений тренер України з біатлону, старший тренер–викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності та спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту. Більшість провідних біатлоністів області, України – його вихованці.

- Олександр Васильович ВОРЧАК. Заслужений тренер України з біатлону, старший тренер–викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності та спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту. Серед його вихованців - майстри спорту міжнародного класу, призери чемпіонатів світу та Європи.

- Анатолій Миколайович МАРКІН. Заслужений тренер України з боротьби дзюдо, самбо та сумо, старший тренер-викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності. Кращі його вихованки: Заслужений майстер спорту України Аліна Бойкова, майстри спорту міжнародного класу Наталія Смаль, Луїза Гайнутдінова, Буйок Марія та Оксана Діденко;

- Ігор Борисович ЧЕРЕДІНОВ. Заслужений тренер України з кульової стрільби, старший тренер–викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності та обласної дитячо-юнацької спортивної школи "Колос". Краща його вихованка - олімпійська чемпіонка Олена Костевич.

- Сергій Валентинович САПРОНОВ. Тренер-викладач з футболу Чернігівської школи вищої спортивної майстерності з ігрових видів спорту, головний тренер жіночої футбольної команди "Легенда – ШВСМ" - чемпіона України та срібного призера Кубку України 2010 року. Під його керівництвом виховано 11 майстрів спорту України, підготовлено 9 гравців національної жіночої збірної команди України;

- Сергій Васильович КОЗИР. Старший тренер–викладач з рукопашного бою, кікбоксингу і військово-спортивного багатоборства комплексної дитячо-юнацької спортивної школи спортивного товариства “Спартак”. Його кращі вихованці: майстри спорту міжнародного класу Турал Сафаров, Віталій Чаровий, Дмитро Петрик;

- Андрій Володимирович КУЖЕЛЬНИЙ. Заслужений тренер України, старший тренер–викладач з кікбоксингу обласної дитячо-юнацької спортивної школи спортивного товариства "Колос”. Його кращий вихованець - Заслужений майстер спорту України Роман Власенко;

- Юрій Сергійович ЄРМІЛОВ. Заслужений тренер України, тренер–викладач з кікбоксингу обласної дитячо-юнацької спортивної школи спортивного товариства "Колос". Його кращий вихованець: чемпіонка та призерка чемпіонату світу Світлана Новопашен.

- Галина Нінелівна НАЗАРЕНКО. Заслужений тренер України з кульової стрільби, старший тренер–викладач Чернігівської школи вищої спортивної майстерності.

- Юрій Віталійович СИДОРЕНКО - Заслужений тренер України з кікбоксингу, старший тренер–викладач комплексної дитячо-юнацької спортивної школи спортивного товариства “Спартак”. Його кращі вихованці: Заслужений майстер спорту України Сергій Лисюк та майстер спорту міжнародного класу Наталія Афіногенова;

- Дмитро Анатолійович ГУНЬКО. Заслужений тренер України, тренер-викладач з плавання дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів і збірної команди України, працює зі спортсменами з вадами слуху.

- Анатолій Татевосович БЕГОЯН. Заслужений тренер України з футзалу. Тренер-викладач регіонального центру "Інваспорт", працює зі спортсменами з вадами зору.Його кращі вихованці: Заслужений майстер спорту України Юрій Надточій та Роберт Тремба.

- Айвар Валерійович ЛАДИСЄВ. Заслужений тренер України, тренер-викладач з футболу дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів, працює зі спортсменами з наслідками дитячо-церебрального паралічу. Кращий його вихованець – Заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон Параолімпійських ігор Сергій Вакуленко.

Кращий спортивний клуб – ФК «Єдність».

Кращий спортивний команда Чернігівщини - "Легенда-ШВСМ" (м. Чернігів)

Краще спортивне товариство - Обласна організація ФСТ "Україна".

Краща спортивна школа - СДЮШОР з лижного спорту.

Кращий ветеран спорту – Станіслав Крот. який двічі ставав чемпіоном Європи з плавання, при цьому встановив рекорд світу.

Переможці та призери VI літніх спортивних ігор молоді Чернігівщини (серед районів та міст області):

- по першій групі: м. Чернігів, м. Ніжин та м. Прилуки.

- по другій групі: Бобровицький р-н, Прилуцький р-н та Щорськиий райони.

- по третій групі: Городнянський, Коропський та Ічнянський райони.




07.05.2012

Владислав Ладинський – бронзовий призер Чемпіонату України з боксу

23 – 29 квітня 2012 року в м. Львові відбувся Чемпіонат України з боксу серед молоді 1995 – 94 р. н. У ваговій категорії 75 кг вдало виступив вихованець тренерів Вадима Казаніна і Андрія Корця обласної ДЮСШ «Колос» Владислав Ладинський. Владислав одержав три переконливі перемоги над представниками міст Донецьк, Черкаси і Одеса, а в півфіналі виборов бронзову нагороду Чемпіонату України. В змаганнях прийняло участь 242 боксера з 25 областей України, м.Києва та м. Севастополя.


Малі олімпійські ігри

В школах міста Чернігова продовжують проходити олімпійські уроки.

 

Так нещодавно в ліцеї № 15 учні згадали історію олімпійського руху, позмагалися в естафетах, показали театралізоване дійство. З захопленням за всім цим спостерігали та вболівали за команди заслужений майстер спорту України Ніна Лемеш, майстер спорту України та мама одного з учнів класу Жанна Зоц, завуч школи, вчителі і батьки.

Всі учасники свята були нагороджені спортивною атрибутикою від обласного осередку НОК України.




*****

23.04.2012

Завершився обласний етап
Національного Кубку шкільного футболу ЄВРО-2012

20 квітня, на стадіоні ім. Ю. Гагаріна, було шумно і багатолюдно. Такої кількості глядачів не збирали навіть матчі чемпіонату України по футболу. Тут пройшли урочистості з нагоди проведення фінального матчу обласного етапу Національного Кубку шкільного футболу ЄВРО-2012.

За підтримки обласного осередку НОК України організатором турніру виступило управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації. У заході взяли участь: керівники області та міста, уславлені спортсмени, ветерани спорту, футболісти, танцювальні і художні колективи, студентська молодь і школярі. Всього майже п’ять тисяч чоловік.

У фіналі зіграли : команди " Десна" Деснянській гімназії Козелецкого району і "Юність" ЗОШ №12 міст Чернігова. Ці команди і розіграли головну нагороду - Кубок шкільного футболу ЄВРО-2012 і квитки на фінал ЄВРО-2012.

Перші удари по м'ячу зробили - заступник голови обласної державної адміністрації Станіслав Прокопенко і мер міста Олександр Соколов. Фінальна гра пройшла в гострій і видовищній боротьбі при шумній і емоційній підтримці уболівальників. У перерві матчу відбулися футбольні конкурси та вікторина «Знавець олімпійського спорту».

Футболісти "Юності" виявилися сильніші. Вони перемогли з рахунком - 3: 0. Героєм матчу став Ігор Когатько - він забив два м'ячі. Фіналісти нагороджені нагородною атрибутикою НОК України, медалями, кращі гравці отримали призи, переможці - Кубок.



12 квітня в рамках проведення благодійної акції Чернігівського обласного осередку НОК України заступник голови облдержадміністрації, заступник голови обласного осередку НОК України Віктор Тканко вручив 17 пар кросівок дітям – сиротам, вихованцям Новгород-Сіверської гімназії ім. Майстренка Б. О., які займаються спортом, ведуть активний та здоровий спосіб життя.

В заході також взяли участь голова Новгород – Сіверської РДА Кауфман В. М., директор гімназії Мокрякова В. П., директор обласної школи для дітей – сиріт «Олімп», заслужений тренер України Лобас П. П., голова обласної організації ФСТ «Колос», Почесний працівник фізичної культури та спорту України Примак В. П.

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Віктор Тканко зазначив, що вихованці гімназії мають неабиякі успіхи в спорті, відмітивши, зокрема, досягнення Андрій Тимошенко, який виборов звання чемпіона України з боксу.

Він закликав інших учнів займатися спортом. «Вам є на кого рівнятися», - наголосив Віктор Тканко.

Користуючись нагодою заступник голови облдержадміністрації привітав усіх присутніх з наступаючим святом Великодня.

Діти продемонстрували гостям показові виступи з боксу

На Корюківщині відбувся районний етап
розіграшу Національного Кубку
шкільного футболу ЄВРО – 2012

31 березня 2012 року в Корюківському районі на футбольному полі Холминської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся районний етап, присвяченого року спорту та здорового способу життя.

Участь у Національному Кубку шкільного футболу Євро–2012 – унікальний шанс для юнаків потрапити у великий футбол, можливість стати фізично сильнішими, долучитися до євротурніру, стати одним з його учасників, перейнятися атмосферою європейського свята, а також це підтримка ЄВРО-2012 в Україні.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся заступник голови Корюківської райдержадміністрації Іван Іванович Бузак, який побажав учасникам успіхів, удачі, вдалих стартів та перемог.

У фінальних змаганнях зустрілися команди юних футболістів Корюківських шкіл №1, №4, Холминської та Сядринської загальноосвітніх шкіл. Гра проводилася за олімпійською системою. Захоплюючою була гра між командами міських шкіл №1 та №4, які змагалися за І-ІІ місце і з рахунком 3:2 команда міської школи №1 перемогла команду суперників.

Приємно усвідомлювати, що завдяки відповідальній роботі організаторів та адміністрації Холминської школи розіграш Кубку пройшов злагоджено, на гарному полі. Учасникам та гостям був запропонований гарячий чай, бутерброди та гостинність жителів Холмів.

7 квітня команда футболістів Корюківської загальноосвітньої школи №1 братиме участь у 1/8 фіналу Національного Кубку шкільного футболу у м.Щорсі.



В м. Харкові 16-18 березня 2012 р., проходив Чемпіонат України з військово-спортивних багатоборств за розділом « бойове багатоборство « серед юнаків, юніорів та дорослих ( стрільба з пневматичної гвинтівки, рукопашний бій, рукопашний бій з холодною зброєю )

В змаганнях приймали участь понад 800 спортсменів з різних міст України. Чернігівщину представляли СПАРТАКІВЦІ , найкращі бійці вікової групи до 18 років, всього 14 спортсменів.

Змагалися учасники в декількох видах контакту з рукопашного бою. За правилами змагань є розділ на версії: легкий ( версія – Б1 ), дозований ( версія - Б2 ) і повний контакт ( версія – Б3 ).

Євген Хотінь 16 – 17 років, кандидат у майстри спорту, 1 місце – версія Б1, 1 місце – версія Б3 ( 65кг ) Ліцеїст ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою

Єрмоленко Олександр (16-17р.), кандидат у майстри спорту 1 місце – версія Б1, 1 місце – версія Б3 (75кг) учень ЗОШ с. Радянська Слобода

Козир Андрій (16 років), майстер спорту, виступав в категорії дорослих 1 місце – версія Б1, (75кг) Учень ЗОШ №34

Годун Віталій (16-17р.) кандидат у майстри спорту, 1 місце – версія Б3, (55кг), студент Чернігівського професійного будівельного ліцею.

Лешенок Петро (14-15р.) 1 місце – версія Б3, ( 45кг ), учень ЗОШ №34

Березан Дмитро (14-15р.) кандидат у майстри спорту, 1 місце – версія Б3, 2 місце – версія Б1(65кг ) , учень ЗОШ №20

Приходько Денис (14-15р.) 2 місце – версія Б1 ( 50кг )

Лавренко Євген (12-13р.) 2 місце – версія Б2 ( 55 кг )

Всі Чернігів, СТ «СПАРТАК», спортивний клуб ОКТАНТ.

Борсук Артем ( 16-17р. ) кандидат у майстри спорту, 2 місце – версія Б1, 2 місце – версія Б2 ( 60кг ) м. Прилуки СК «Юніор»

Новак Олег (14-15р.) 3 місце – версія Б1 ( 70кг ), 2 місце – версія Б1 ( 70кг ) м. Прилуки СК «Юніор»

Норматив майстра спорту України виконали Єрмоленко Олександр і Хотінь Євгеній.

Підготували спортсменів тренери з рукопашного бою та бойового багатоборства : Сергій Козир , Володимир Сватусь, Олександр Роговий.

Зараз наші спортсмени готуються на чемпіонат Світу, який відбудеться в квітні.





2.04.2012

Фінал зимового Кубку України з пляжного волейболу в закритих приміщеннях, серед юнаків 1997-1998 року народження пройшов з 29 березня по 03 квітня 2012 року в смт. Дворічна (Харківської області).

Із тридцяти п’яти пар, які вийшли на корти в рамках змагань, найвищий рейтинг на фінальному турі був у переможців перших двох етапів в Херсоні і Чернігові - харківській парі Олег Плотницький и Дмитро Канаєв, друге місце рейтингу ділили між собою одразу три команди – дворіччани В.Кущ и Г.Сахнюк, ще одна харківська команда М.Столбунов и В.Луговий та чернігівський дует – Д.Гірченко і А.Шах.

В запеклій боротьбі третю сходинку п’єдесталу пошани посіли наші земляки – дует Дениса Гірченко та Олександра Шаха. Такий високий результат волейболісти досягли під керівництвом свого наставника - Олександра Івановича Постола. Після успішного виступу команда продовжує тренуватися і вже розпочала підготовку до літнього чемпіонату України, який буде проходити в м. Іллічівськ 06 – 08 червня 2012 року.





Олімпійське лелеченя на Ріпкинщині

За підтримки Чернігівського обласного осередку НОК України 29 березня на базі Ріпкинської ЗОШ I – III ст. № 2 відбувся II етап Всеукраїнського спортивно – масового заходу серед дітей та юнацтва "Олімпійське лелеченя".

Учасників та гостей спортивного свята вітали заступник голови районної державної адміністрації Андрій Булда, начальник відділу освіти райдержадміністрації Леонід Багмут, завідувач сектором у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Петро Транківський.

У змаганнях взяли участь команди 5-6 класів із 3 –х загальноосвітніх шкіл та гімназії.

До програми заходу входили чотири етапи: презентація команди, комбінована естафета, вікторина " Знавець олімпійського спорту", рухлива гра.

За підсумками змагань перше місце здобула команда Замглайської ЗОШ I – III ст., яка буде представляти район на обласному етапі даних змагань, друге місце зайняла команда Добрянської ЗОШ I – III ст., третє - команда Ріпкинської ЗОШ I – III ст. № 2.

Всі команди отримали солодощі, команда переможець кубок, та спортивний інвентар і дипломи від обласного осередку НОК України.

В рамках даного заходу проходив конкурс малюнка на Олімпійську тематику.





28.03.2012

На Чернігівщині триває 1-й етап Національного Кубку
шкільного футболу ЄВРО-2012

20 березня поточного року в області стартував Національний Кубок шкільного футболу ЄВРО-2012. У всіх районах (містах) оголошено учасників змагань та проведено жеребкування районних (міських) турнірів.

Бажання брати участь у розіграші Кубку виявили 279 команд (4818 учасників).

21-26 березня в 11 районах та містах обласного значення відбулися урочисті відкриття та ігри 1-го етапу Національного Кубку шкільного футболу ЄВРО–2012. Всього в іграх взяло участь 120 команд (1942 учасників) загальноосвітніх навчальних закладів Бахмацького, Борзнянського, Варвинського, Городнянського, Козелецького, Куликівського, Ніжинського, Новгород-Сіверського, Прилуцького, Талалаївського, Чернігівського районів та міст Ніжина, Прилук, Чернігова.

Церемонії відкриття та матчі пройшли у святковій атмосфері за участю керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, начальників відділів освіти райдержадміністрацій, управлінь освіти міських рад, відомих спортсменів, почесних гостей, батьків учнів, уболівальників та представників засобів масової інформації. Учасники ігор, команди-переможці нагороджені дипломами, кубками та цінними подарунками.

Особливо цікаво проведено заходи в Новгород-Сіверському районі та містах Прилуках, Ніжині, Чернігові(додаток – фото).

У Новгород-Сіверському районі на урочистостях був присутній представник народного депутата України Ігоря Рибакова, який подарував усім командам футбольні м’ячі. Відкриваючи районний етап Національного Кубку шкільного футболу ЄВРО-2012, право першого удару було надано заступнику голови Новгород-Сіверської райдержадміністрації Павлу Плотнікову.

У місті Прилуках завершено 1-й етап Кубку. За результатами фінальної гри начальник управління освіти, Тетяна Клименко, вручила учасникам грамоти, а команді – переможцю – Кубок. Від депутата обласної ради Анатолія Мирошниченка командам - фіналістам подаровано футбольні м’ячі. Цікавою танцювальною програмою розважали учасників Кубку в перервах між таймами група підтримки дівчат-уболівальниць.

У місті Ніжині Кубок шкільного футболу проведено на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу ЗОШ №9. Родзинкою футбольного свята став виступ групи підтримки – гуртківців Ніжинського Будинку дітей та юнацтва, які задали учасникам матчу бойовий настрій. Нагородження учасників ігор та команди-переможця проведено в урочистій атмосфері. Заступник міського голови Світлана Васильєва, начальник відділу фізкультури і спорту Станіслав Черпіта, заступник начальника управління освіти Надія Пономаренко вручили школярам дипломи, медалі, кубки та цінні подарунки. Після закінчення змагань юні футболісти сфотографувалися з почесними гостями.

Управління освіти Чернігівської міської ради організувало для школярів міста справжнє спортивне дійство на футбольному полі загальноосвітнього навчального закладу №35, яке розпочалось парадом спортсменів. Серед почесних гостей Кубку був представник комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Віктор Нікітенко.

Ігри 1-го етапу Національного Кубку шкільного футболу ЄВРО–2012 тривають.

Інформація щодо проведення 1-го етапу Кубку висвітлюється у засобах масової інформації, на шпальтах районних, міських газет та на сайті управління освіти і науки облдержадміністрації.













25 березня в спортивному залі Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової відбувся відкритий кубок Бобровицького району з волейболу. В результаті проведених змагань володарем кубку стала команда "Співдружність" м. Бобровиця (склад: Іванченко Андрій, Закревський Олександр, Миколенко Олександр, Киричок Валерій, Сільницький Анатолій, Антоненко Володимир, Романенко Ігор, Кокта В`ячеслав), яка у фінальному поєдинку переграла команду з с. Мрин Носівського р-ну.

Переможці змагань були нагороджені кубком, медалями та грамотами від Бобровицької організації ФСТ "Колос".



У Линовицькій ЗОШ І-ІІІ ст. Прилуцького району, що на Чернігівщині відбувся
ІI етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя»

На базі Линовицької ЗОШ І-ІІІ ст. Прилуцького району, що на Чернігівщині відбувся ІI етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя».

Учасників та гостей спортивного свята вітали в. о. начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Бондарець Наталія Іванівна та директор ДЮСШ району Куц Анатолій Семенович.

У змаганнях взяли участь команди 5-6 класів із 5 загальноосвітніх шкіл та 1 гімназії району. Більше місяця учні готувалися до них. Спортивний азарт та емоційне напруження учасників, переживання уболівальників змішалося під час проведення змагань. Діти показали свої вміння та навички у змаганнях з 8 видів спорту.

Переможцем змагань стала команда учнів Ладанської гімназії «Вікторія», яка буде захищати район на обласному турі Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя».

Всі команди – учасники змагань отримали спортивні подарунки від НОК України в рамках Всеукраїнської акції «Олімпійський куточок», а переможці та призери змагань нагороджені медалями і грамотам.





22.03.2012

Представниця Чернігівщини
здобула золото Кубку України зі стрільби

З 12 по 15 березня в Дніпропетровську пройшов Кубок України з кульової стрільби серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Чернігівську область представляла всього одна спортсменка, кандидат на участь в Параолімпійських іграх у Лондоні – Анастасія Скок під керівництвом досвідченого тренера - Ольги Миколаївни Майбороди. У стрільбі з пневматичного пістолета Р-2 (10м., 40 пострілів) Анастасія набрала 374 очки та виборола золото Кубку України. Цей результат дозволив виконати спортсменці норматив майстра спорту України. На шляху до Параолімпійських ігор на Анастасію чекає ряд змагань, зокрема, Кубок світу з кульової стрільби, який стартуватиме вже наприкінці цього місяця у Польщі.

Стартували I-і обласні сільські спортивні ігри на
„КРАЩЕ СПОРТИВНЕ СЕЛО ЧЕРНІГІВЩИНИ“
серед сільських, селищних рад

Обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового розвитку України, виконуючи заходи Державної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2012-2016 роки провела в м.Чернігові 18 березня 2012 року обласні змагання з шахів та шашок по програмі 8 видів спорту - волейбол. гирьовий спорт, теніс настільний, легкоатлетичний крос, міні-футбол, перетягування канату, плавання, шахи, шашки I-х обласних сільських спортивних ігор на звання «КРАЩЕ СПОРТИВНЕ СЕЛО ЧЕРНІГІВЩИНИ» серед сільських, селищних рад, присвячених XXX-им літнім Олімпійським іграм в Лондоні (Велика Британія) в 2012 році і Року спорту та здорового способу життя в Україні.

В змаганнях прийняли участь кращі сільські, селищні ради із 13 районів області з 20 районів, або 65%, у яких є районні організації Товариства «Колос».

Переможцями та призерами змагань в особистому і відповідно командному заліку стали у змаганнях з:

ШАШОК:

1-е місце - МСУ Зуб Михайло, Тупичівська сільрада Городнянського району

2-е місце - КМС Кумейко Валерій, Заїздська сільрада Прилуцького району

3-е місце - КМС Прилюк Григорій, Жовтневська сільрада Менського району

ШАХІВ:

1-е місце - КМС Гребень Сергій, Дорогинська сільрада Ічнянського району (на фото: нагородження Гребеня Сергія (ліворуч) проводить заступник голови обласної Організації Анатолій Савченко (посередині));

2-е місце - КМС Гринь Олексій, Олексіївська сільрада Козелецького району

3-е місце - I-й розряд Зубов Іван, Тупичівська сільрада Городнянського р-ну

Турнірну таблицю загальнокомандних результатів I-х обласних сільських спортивних ігор на «КРАЩЕ СПОРТИВНЕ СЕЛО ЧЕРНІГІВЩИНИ» серед сільських, селищних рад очолили сільські спортсмени із Тупичівської сільської ради Городнянського району.

Чемпіони і призери змагань в особистому заліку були нагороджені грамотами та медалями, а у командному заліку сільські ради були нагороджені дипломами відповідних ступенів та кубками.

Наступні зональні змагання з ВОЛЕЙБОЛУ (чол.+жін.) відбудуться 29 квітня 2012 року.



16.03.2012

Володимир Хоменко зустрівся зі спортивним активом
Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка

16 березня у рамках проведення Року спорту та здорового способу життя, оголошеного Указом Президента України Віктора Януковича, відбулася зустріч голови Чернігівської облдержадміністрації, голови обласного осередку Національного олімпійського комітету України Володимира Хоменка зі спортивним активом Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка. У зустрічі взяли участь заступник голови облдержадміністрації, заступник голови обласного осередку НОК України Віктор Тканко, ректор ЧНПУ ім. Т. Г. Шевченка, голова регіонального відділення Олімпійської академії України, професор Микола Носко, завідувачі кафедр, викладачі факультету фізичного виховання ЧНПУ ім. Т. Г. Шевченка, студенти, спортсмени, представники ЗМІ.

Володимир Хоменко зауважив, що у 2011 році, проголошеному Роком освіти, в області відбувся прорив у галузі освіти у цілому. Зараз планується введення в експлуатацію 7 шкіл — більше, аніж за попередні 20 років. Відповідно, Рік спорту та здорового способу життя також потребує конкретних кроків з покращення спортивної матеріально-технічної бази та поліпшення досягнень спортсменів області.

Відповідаючи на запитання чернігівських спортсменів, призерів Олімпійських ігор та міжнародних змагань, очільник області розповів про плани розвитку спортивної інфраструктури, зокрема, перспективи функціонування стадіону ім. Гагаріна, плани створення у Чернігові багатофункціонального спортивного комплексу для проведення змагань з ігрових видів спорту, єдиноборств, культурно-масових заходів.

Він також зазначив, що, окрім забезпечення розвитку спорту великих досягнень, одним з головних завдань цього року є і пропаганда здорового способу життя серед усього населення області. Всі ці завдання можна реалізувати лише спільними зусиллями.

Володимир Хоменко підкреслив, що обласна державна адміністрація, представницькі органи влади, починаючи з районних рад та закінчуючи обласною, будуть підтримувати ініціативи спортивного активу.

Ще минулого року було прийнято розпорядження облдержадміністрації «Про підготовку та проведення в області у 2012 році Року спорту та здорового способу життя», яким передбачено низку заходів, спрямованих на активізацію розвитку фізичної культури і спорту на теренах області.

За вагомі спортивні результати на чемпіонаті світу з біатлону серед юніорів Володимир Хоменко вручив подяки Аллі Гіленко та Артему Тищенку, привітав Ігоря Чередінова, визнаного НОК України кращим тренером лютого, подарував олімпійську літературу обласному відділенню Олімпійської академії України.

Учасники зустрічі переглянули презентацію проекту гімну Чемпіонату Європи з футболу 2011 року, оглянули приміщення університету, залу спортивної боротьби, лабораторію біомеханіки спорту, повболівали на матчі з волейболу суперліги чемпіонату України між командами «Буревісник-ШВСМ» — «Імпексагро Спорт Черкаси».















Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації

16.03.2012

Куликівським районним осередком НОК України організовано та проведено
ІІ етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя»

Куликівським районним осередком НОК України організовано та проведено ІІ етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя».

Для участі в проведенні спортивно-масового заходу були запрошені ветерани спорту, активісти фізкультурно-спортивного руху, кращі спортсмени району.

У даному заході брали участь 8 команд загальноосвітніх шкіл району: Салтиково-Дівицька ЗОШ І-ІІІ ст., Дрімайлівська ЗОШ І-ІІ ст., Ковчинська ЗОШ І-ІІІ ст., Горбівська ЗОШ І-ІІІ ст., Виблівська ЗОШ І-ІІ ст., Дроздівська ЗОШ І-ІІІ ст., Орлівська ЗОШ І-ІІІ ст.,в та Куликівська ЗОШ І-ІІІ ст. Змагання розпочалися з презентації команд, де лідерство захватила команда Куликівської ЗОШ. Учасники ще змагалися у комбінованій естафеті, рухливій грі «Потяг» та вікторині «Знавець олімпійського спорту».

За підсумками в окремих видах та комплексному заліку перемогу виборола команда Куликівської ЗОШ І-ІІІ ст., яка буде представляти район на обласному турі Заходу. Призерами стали - Дроздівська ЗОШ І-ІІІ ст., Орлівська ЗОШ І-ІІІ ст. Найкращі були нагороджені грамотами і медалями районного осередку НОК. Спортивний інвентар, наданим Національним Олімпійським комітетом України в рамках Всеукраїнської акції «Олімпійський куточок» отримали всі команди – учасниці.

Проведення ІІ етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя» було докладно висвітлено по районному радіомовленню «Районні вісті».



15.03.2012

Найкраща спортсменка лютого –
срібна призерка чемпіонату Європи з кульової стрільби Олена Костевич

15 березня, під час прес-конференції з рук президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки свої нагороди отримала найкраща спортсменка лютого – срібна призерка чемпіонату Європи з кульової стрільби Олена Костевич.

Досить логічно, що саме Олену було визнано найкращою, адже її досягнення в олімпійських номерах програми стали найвищими у попередньому місяці.

Для Олімпійської чемпіонки Афін-2004 ця церемонія не є новою, в травні 2011 року Олені вже вручали нагороду «найкращої спортсменки» за версією Національного олімпійського комітету України.

Успіхи українки не залишись непоміченими і Міжнародною федерацією стрілкового спорту. За підсумками голосування тренерів, спортсменів та журналістів з різних країн, Олену було визнано «найкращою спортсменкою» серед жінок у 2011 році. До цього жоден з українських стрілків не удостоювався такого титулу. Нагадаємо, що минулорічний сезон наша співвітчизниця завершила на першій сходинці світового рейтингу у стрільбі з пневматичного пістолету на дистанції 10 метрів.

«Приємно, коли спортсмени досягнувши вершини спортивного Олімпу знаходять в собі сили, мотивацію і демонструють високі результати протягом не одного сезону», - підкреслив під час вручення диплому, статуетки та грошової винагороди президент НОК України Сергій Бубка.

Керманич Національного олімпійського комітету побажав Олені продовжити успішну ходу і підійти до Олімпійських ігор в Лондоні у найкращій своїй формі.

Приємно, коли у тандемі спортсмен-тренер панують взаєморозуміння і довіра, тоді й поставлені цілі досягаються. Яскравим прикладом таких гармонійних відносин є дует Костевич – Чередінов. Ігор Борисович, який є особистим тренером «найкращої спортсменки місяця», вже 13 років працює з Оленою виводячи її на нові й нові вершини.

Сергій Бубка подякував і президенту Федерації стрільби України Олегу Волкову за ту роботу, яку він проводить щодо популяризації цього виду спорту в нашій країні. Не залишилась не помічена і робота Чернігівського обласного відділення НОК України та ФСТ «Колос», які постійно піклуються підготовкою Олени. Без перебільшення, планомірна робота всього колективу дає помітні плоди. 8 спортсменів отримали перепустки на Ігри XXX Олімпіади в Лондоні. Тож нам є за кого вболівати і кого підтримувати!



Відділ з питань фізичної культури
та спорту облдержадміністрації

12.03.2012

Обласний осередок НОК України розширює список своїх партнерів
« ЛЬОДОВА БЛИСКАВКА – 2012 »

На гробниці правителя міста Сіут Сеті, який жив в стародавньому Єгипті за 2,5 тис. років до н.є., зберігся текст про його життя, в якому йдеться: “Він давав мені уроки бігу разом з царськими дітьми”. З цього можливо зробити висновок, що вмінню бути здоровим надавалося велике значення, а організоване навчання фізичній культурі було надбанням керівників держави.

Зараз спорт має багато різноманітних напрямків. Виник і такий вид зимового спорту як ШОРТ-ТРЕК – біг на ковзанах по майданчику. Розвивається він і в Чернігові на шкільному спортмайданчику ЗОШ № 20. Цього річ вже вчетверте на численні прохання дітей та батьків 8 березня був організований та проведений турнір “ЛЬОДОВА БЛИСКАВКА – 2012”.

При активній підтримці обласного осередку НОК України та депутата Чернігівської міської ради Шкурата О.В. радою профспілки працівників ДПС у Чернігівській області вдалося провести змагання на чемпіонському рівні. Під головуванням І.М. Закружного ( голови спортивної комісії ДПС у Чернігівській області ) суддівська комісія прискіпливо фіксувала результати, боротьба в кожній віковій категорії розгорілася по справжньому олімпійська.

В змаганнях прийняло участь більше 60 учасників, наймолодшій з яких було 6 років, а найстаршому – більше 65. Першими на лід вийшли юнаки та дівчата молодшої вікової групи. Вони старанно відміряли метри дистанції за палкої підтримки глядачів та батьків. В підсумку перемогу здобули Настя Найдьон (ЗОШ №3) та Валерій Гордієнко (ЗОШ № 19), а призерами стали другокласниця Даша Меркулова (ЗОШ №20), Вика Гайова (6 років), Андрій Миколаєнко (ЗОШ № 19) та Геннадій Посколитак (ЗОШ №20).

Серед школярів середньої вікової групи перемогли Настя Есипенко (ЗОШ № 35) та Максим Кондрат (ЗОШ № 24), а призером стала Марина Павленко (ЗОШ № 32).

Прийняли участь в змаганнях і ветерани. Перемогу серед них здобув Петриєнко Євгеній Федорович, який не зважаючи на свій поважний вік активно займається спортом.

Справжньою родзинкою турніру стали змагання школярів старшої вікової групи. Завзято долаючи повороти вони досягали на прямих ділянках спринтерської скорості. Схема турніру була олімпійською через це кожний забіг був фінальним та непередбачуваним.

Але ж в фіналі зустрілися сильніші. Минулорічним переможцям Альоні Гайовій (яка працює на СК ПК ПЛЮС) та Роману Тарутаєву (будівнику, до речі триразовому переможцю цих змагань) протистояли невідомі але впевнені в собі Катя Коронова (ЗОШ №1) та Артем Шикарук (промислово-економічний коледж).

Серед дівчат боротьба тривала до останніх метрів, але завдяки спортивній вдачі на фініші трішечки попереду була Катя Коронова.

Серед юнаків ніхто не хотів поступатися і до фінішу учасники прийшли разом. Довелося виконувати повторний старт. Але і тут невідомий на ковзанці 20-ї школи Артем Шикарук за підтримки своїх друзів на кожному колі тримався за Романом Тарутаєвим (до речі форвардом хокейного клубу “Чернігів”, який вдало виступає в любительській лізі міста Києва), а вийшовши на фінішну пряму відчайдушним спуртом лише на лезо конька все ж таки здобув перемогу та звання чемпіона. В нагороду він також отримав головний приз змагань – мультифункціональний телевізор.

Бронзові нагороди в цій віковій групі дісталися Полині Шевченко (ЗОШ №1) та Артуру Рудольфу (політехнічний університет).

Від обласного осередку НОК України кожний учасник отримав подарунки – поліграфічну продукцію: календарики, щоденники та книгу про розвиток олімпійського руху «Твій перший олімпійський путівник», але найголовніше - всі учасники здобули фізичну наснагу та позитивні емоції, які стануть запорукою здоров’я, а ще для школярів – запорукою вдалого закінчення учбового року.





Наумівські лижники кращі в області і районі

Протягом січня-лютого організатори, а саме Корюківський районний осередок спільно з Чернігівським обласним осередком НОК України виглядали сприятливу погоду для проведення першості Корюківського району, що на Чернігівщині з лижних гонок. І дуже приємно, що саме передсвяткові березневі дні подарували всім любителям лижного спорту можливість продемострувати свої сили. 5 березня в Наумівці відбулася першість району з лижних гонок.

Урочисте відкриття змагань розпочалося дійсно святково- голова районного осередку НОК України Я. М. Павленко привітала вихованців лижного відділення Корюківської ДЮСШ та їхніх наставників з перемогою на відкритому чемпіонаті Чернігівської області з лижних гонок, в якому вони брали участь за сприяння голови правління ВАТ «Корюківське АТП 17445» Коломійчука А.Н., приватного підприємця Селенка М.В. та народного депутата України Ігоря Рибакова. Паралельно Ярослава Миколаївна залучила любителів зимових видів спорту до Всеукраїнської акції «Олімпійський куточок » та урочисто вручила комплект книг на олімпійську тематику дирекції ДЮСШ та голові обласної федерації лижного спорту.

З рук голови Чернігівської обласної федерації лижного спорту М.М.Горовенка юні лижники отримали переможний кубок та пам’ятні сувеніри. Заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак вручив подяки голови райдержадміністрації та районної ради тренеру Наумівської філії Чернігівської СДЮШОР з лижного спорту Погуляю О.А. та тренеру Корюківської ДЮСШ Симончук С.О. А юні спортсмени отримали цінні подарунки від народного депутата Ігора Рибакова.

У районному змаганні взяли участь 6 команд неповних загальноосвітніх закладів, 12 команд загальноосвітніх закладів І-ІІІ ступенів та 18 команд територіальних громад.

Особиста першість визначалася у двох вікових групах серед дівчат та юнаків і в двох вікових групах серед жінок і чоловіків. Цілком логічно, що в учнівській першості перемогли представники саме Науівської школи. Так серед учнів 8-9 класів з дівчат найсильнішою була Мойсієнко Юлія, а серед хлопців- Чалик Олександр. Серед учнів 10-11 класів з дівчат найсильнішою була Росла Ольга , серед юнаків – Драгун Дмитро.

У віковій групі від 18 до 34 років знову ж таки лідирували наумівці: серед жінок – Макаренко Марина, серед чоловіків – Ананко Ігор. У віковій категорії 35 років і старші беззаперечними лідерами були теж знані у районі спорстмени: Тищенко Тетяна, представниця тютюнницької громади, та Савченко Олександр, Сядринський сільський голова. До речі саме в цій віковій групі достойно показали себе й інші керівники територіальни громад: Рейментарівський сільський голова Мотчана А.М., Савинківський сільський голова Лісений В.М., Домашлинський сільський голова Єгунова А.І. та Будянський сільський голова Лисенко О.В.

У загальнокомандному підсумку серед неповних середніх шкіл ІІІ місце посіла команда Шишківської ЗОШ, ІІ місце – Прибинська ЗОШ, І місце – Сахутівської ЗОШ. Серед повних середніх шкіл ІІІ місце у Ккоманди Козилівської ЗОШ, ІІ – у Охрамієвицької ЗОШ, І- у Наумівської ЗОШ. Серед команд територіальних громад ІІІ місце посіла команда Шишківської громади, ІІ місце – команда Сядринської громади, І місце – команда Наумівської громади.

Команди – призери нагороджені кубками та дипломами, переможці та призери в особистій першості отримали медалі, дипломи та пам’ятні подарунки від організаторів. Після закінчення програми змагань учасники були забезпечені гарячим харчуванням.

Організатори змагань висловлюють щиру вдячність керівникам районних підприємств та приватним підприємцям Топтуну В.С., Халіману М.І., Єрмоленку О.І., Нековалю С.В., Коломйцю С.В., Дюжикову С.В. за сприяння в організації харчування учасників першості.





Відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення на Чернігівщині Року спорту та здорового способу життя

3.03.2012

Президентом України В. Януковичем 2012 рік оголошено Роком спорту та здорового способу життя. Для реалізації даної ініціативи Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження про заходи щодо підготовки та проведення в країні Року спорту та здорового способу життя. Відповідне розпорядження підписано головою облдержадміністрації , членом НОК України, головою обласного осередку Володимиром Хоменком від 05 вересня 2011 року № 296 "Про підготовку та проведення в області у 2012 році Року спорту та здорового способу життя в Чернігівській області",  яким  утворено організаційний комітет та затверджено план організаційно-практичних заходів.

5 березня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка відбулося перше засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в області Року спорту та здорового способу життя.  Учасники засідання проаналізували роботу, проведену на виконання розпорядження голови ОДА.

Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, відповідальний секретар обласного осередку НОК України Лазаренко М.Г. проінформував членів Оргкомітету про заходи присвячені Року спорту та здорового способу життя, що були проведені в області протягом трьох місяців.  Виступаючі: начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Василькова Г.М., начальник обласного управління фізвиховання і спорту МОНмолодьспорту України Скрипченко А.Ф., ректор ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка професор Носко М.О. та в.о. начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації     Никоненко Д.М. акцентували увагу на актуальності проведення Року спорту та здорового способу життя.

Як зазначалося,  планом заходів передбачається організація великої кількості спортивно-масових заходів. Серед них - проведення інформаційних кампаній щодо здорового способу життя, бесід, конференцій, анкетувань серед школярів та учнівської молоді, спортивних змагань, універсіад тощо. Для пропагування здорового способу життя  планується залучення всіх ЗМІ регіону.

Під час засідання прозвучало багато пропозицій. Усі вони обов’язково будуть опрацьовані та  враховані в подальшій роботі.

На завершення засідання, Віктор Тканко наголосив на необхідності координації зусиль всіх членів оргкомітету, активізації діяльності у напрямку виконання розпорядження голови ОДА та залучення засобів масової інформації області  до проведення  широкої роз’яснювальної роботи щодо популяризації спорту та принципів здорового способу життя.

Членам Оргкомітету дано доручення щодо активізації рекламної компанії та інформаційної підтримки Року спорту та здорового способу життя, у т.ч. шляхом розміщення на біг-бордах та сіті-лайтах соціальної реклами в області, виступів провідних спортсменів,  тренерів та спортивних організаторів області  в ЗМІ з пропагандою здорового способу життя та інформуванням населення про свою діяльність.

 
 
 
 

03.03.2012

Національний олімпійський комітет України підвів підсумки спортивного лютого, назвавши найкращу спортсменку і тренера останнього місяця зими.

Почесне визнання «найкращого спортсмена» отримала Олена Костевич, яка здобула срібну медаль на чемпіонаті Європи з кульової стрільби, що відбувався у Фінляндії. Особистий наставник Олени Костевич – Ігор Чередінов – визнаний найкращим тренером місяця.

Відзначимо, що раніше в лютому Міжнародна федерація стрільби оголосила підсумки 2011 року. Високе звання найкращого спортсмена серед жінок було присуджене саме українці Олені Костевич.

Додамо, що в травні минулого року НОК вже визнавав Олімпійську чемпіонку Афін-2004 спортсменкою місяця.

Та за підсумками міжнародної федерації стрілкового спорту була визначена краща спортсменка світу у 2011 році зі стрільби.

Нею стала чернігівка Олена Костевич. Вона фінішувала на першій сходинці з солідним відривом від найближчої суперниці. Підсумки підводились відповідно до результатів голосування тренерів та спортсменів, з врахуванням спортивних здобутків. Нагадаємо, що в минулому році Олена перемогла у Фіналі Кубку світу та неодноразово була переможницею та призеркою Кубків світу.



02.03.2012

З метою виховання учнів на гуманістичних цінностях олімпійського руху – дружби, взаємоповаги, солідарності, благородства, формування в них навичок і культури здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою і спортом в спортивному залі Борзнянської ДЮСШ проведено другий етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя».

На протязі жовтня – грудня по школах Борзнянського району проходив перший етап заходу, в якому взяли участь більше 20 шкіл району. Нарешті переможці першого етапу заходу дочекалися районного фіналу, до якого відповідально готувалися, бо перемога на районному турі – це путівка до III туру, який буде проходити в квітні місяці, в місті Чернігові.

І ось святкова, урочиста мить - в спортивний зал вноситься Державний прапор України та прапор НОК України. Звучить державний гімн. Учасників змагань вітає начальник відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації, голова районного осередку НОК України Сергій Іващенко та методист райметодкабінету відділу освіти Петро Єргалієв. А потім були самі змагання, які пройшли в безкомпромісній спортивній боротьбі. Після шести проведених конкурсів звання переможців виборола збірна команда Комарівського шкільного освітнього округу, до складу якої входили учні з Комарівки, Красносільського та Прохорів. На другому місці - команда Борзнянської загальноосвітньої школи ім. Х.Алчевської, а на третьому – збірна команда Шаповалівського шкільного освітнього округу.

Пам`ятні кубки, дипломи, медалі, спортивний інвентар переможцям, призерам і учасникам змагань вручила заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних і політико-правових питань Людмила Косенко.

27.02.2012

В фінському містечку Контіолахті завершився юніорський чемпіонат світу. Збірна команда України завоювала 4 нагороди, включаючи одну золоту. Цей результат є нашим кращим досягненням на юніорських чемпіонатах світу (по даним результатам з 1997 року). Збірну команду України представляли 16 спортсменів і серед них зразу дев’ять представників Чернігівщини, а саме Юлія Бригінець – чемпіонка юнацького чемпіонату світу(в складі юнацької збірної команди в естафеті виборола золоту нагороду), Артем Тищенко – дворазовий бронзовий призер юнацького чемпіонату світу (в індивідуальній та в спринтерській гонках), Ірина Варвинець - бронзова призерка юніорського чемпіонату світу( в складі юніорської збірної команди в естафеті здобула бронзову медаль) та Максим Івко, Олександр Дахно, Василь Потапенко, Анастасія Ничипоренко, Алла Гиленко, Руслан Ткаленко, які достойно боролися і захищали честь не тільки нашої області, а й нашої країни.

27.02.2012

IV відкрита зимова спартакіада держслужбовців
та працівників органів місцевого самоврядування

25 лютого у Чернігові в СДЮШОР з лижного спорту проходила IV-а відкрита зимова обласна галузева Спартакіада 2012 року серед державних службовців обласної, районних державних адміністрацій, структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та посадових осіб органів місцевого самоврядування присвячена Року спорту та здорового способу життя.

У спартакіаді взяли участь 23 команди районів і міст області, у складі яких були 51 чоловік та 18 жінок.

У вітанні голови облдержадміністрації Володимира Хоменка учасникам змагань говориться: «Ваша активна участь у Спартакіаді – яскраве свідчення свідомого ставлення держслужбовців до здорового способу життя, розуміння важливості такого чинника як фізична підготовка, здоров’я і загартованість в організації роботи місцевих органів влади».

Змагання відбувалися з трьох видів спорту: стрільба, динамометрія, лижні перегони.

У командному заліку перше місце посіла єдина жіноча команда Менської райдержадміністрації. На другому місці - Городня, третьому - м.Чернігів.









20.02.2012

Чернігівщини здавна славиться своїми спортивними традиціями в лижних гонках та біатлоні. Ще за часів Радянського Союзу тут розпочав свою спортивну кар’єру Олександр Батюк (срібний призер олімпійських ігор з лижних гонок). Саме Чернігівщина дала шлях бронзовій призерці Олімпійських ігор з біатлону Валентині Цербе – Несіній. І після Валентини ціла кагорта видатних спортсменів зросла на Чернігівській землі. Серед них чемпіонка Європи, срібна та бронзова призерка чемпіонатів світу з біатлону Ніна Лемеш. Приємно, що навчальні заклади, в яких навчалися олімпійці організовують та проводять змагання на призи своїх видатних вихованців.

Так в лютому в місті Прилуки відбулася святкова подія. На базі Прилуцького гуманітарно – педагогічного коледжу ім.. І.Я. Франка (в якому навчалася і розпочала свою спортивну кар’єру Ніна Лемеш ) колективом коледжу, ФСТ «Спартак» та обласним осередком НОК України було організовано та проведено відкриту першість ФСТ «Спартак» з лижних перегонів серед школярів та студентів на призи ЗМС України з біатлону Ніни Лемеш, присвяченого року спорту та здорового способу життя. В змаганнях прийняли участь команди гуманітарно – педагогічного коледжу ( кожна група коледжу виставляла окрему команду), команда гідромеліоративного технікуму та команди трьох ЗОШ міста. Змагання проводилися окремо серед дівчат та хлопців.

За перше, друге та третє місця учасники нагороджувалися дипломами, медалями та пам’ятними вимпелами, команда переможниця була нагороджена перехідним кубком.



20.02.2012

Новини спорту

20 лютого у фінському містечку Контіолахті стартував юніорський та юнацький чемпіонат світу. Збірну команду України представляють 9 чернігівських спортсменів.

Уже в перший день змагань збірна України здобула свою першу медаль. Бронзову нагороду в індивідуальній гонці у юнаків виборов Артем Тищенко. Артем на вогневих рубежах обмежився трьома промахами і показав хорошу швидкість на дистанциї, не дозволивши обійти себе фавориту гонки – норвежцю Йоханнесу Сінгнесу Бьо.

Чемпіоном світу став француз Арістід Бег, а срібло дісталось білоруському біатлоністу Максиму Романовському. 21 лютого в програмі чемпіонату світу індивідуальні гонки у юніоров і юніорок.

Відділ з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації

20.02.2012

На Бобровиччині відбувся другий етап «Олімпійського лелеченя»

18 лютого 2012 року в спортивному залі Озерянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, що на Чернігівщині пройшов ІІ етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя».

За перемогу змагалися шість шкіл Бобровицького району: Бобровицька гімназія, Бобровицькі ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 та №2, Кобижчанська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Новобиківська ЗОШ І-ІІІ ступенів та Озерянська ЗОШ І-ІІІ ступенів.

На урочистому відкритті учасників змагань привітав голова районного осередку НОК України, а найяскравішим став момент виносу олімпійського факелу Заслуженим тренером України з важкої атлетики Мольченком М.М.

Цікавою була презентація команд. Кожна команда мала свою назву, емблему, девіз. Команди виготовили стіннівки, у яких була висвітлена спортивна історія шкіл. До презентацій залучалися відомі тренери, спортсмени, які навчалися у даних школах. Були продемонстровані елементи олімпійських видів спорту. Суддям найбільше сподобалась презентація Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, на другому місці Бобровицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, на третьому – Бобровицька гімназія.

У комплексній естафеті перемогла Бобровицька гімназія, друге місце у команди Новобиківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, третє місце у команди Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

У вікторині «Знавець олімпійського спорту» на запитання, що стосувалися Олімпійських ігор Стародавньої Греції, Олімпійських ігор сучасності, олімпійської історії Бобровиччини перемогу здобула команда Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, на другому місці Бобровицька гімназія, на третьому – Бобровицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

У конкурсі капітанів серед дівчат перемогла з Бобровицької гімназії, яка за 20 секунд виконала 57 стрибків через скакалку. Серед хлопців з Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 за 20 секунд зробив 41 стрибок через лаву. У загальному заліку виконання вправ для капітанів перемогла Бобровицька гімназія, друге місце у команди Озерянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, третє місце у команди Новобиківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У рухливій грі перемогу здобула команда Новобиківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, на другому місці Бобровицька гімназія, на третьому – Озерянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У загальному заліку ІІ етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя» перемогла команда Бобровицької гімназії, друге місце у команди Новобиківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, третє місце у команди Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

Усі призери по видах програми та в загальному заліку нагороджені грамотами районної державної адміністрації та Бобровицького районного осередку ЧОО НОК України. Усі команди учасники ІІ етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя» отримали спортивний інвентар.



20.02.2012

Всеукраїнська акція «Олімпійська книга»

Олімпійська освіта сьогодні є не тільки важливим фактором розвитку олімпійського руху в Україні, а й могутнім засобом вирішення стратегічних завдань, що стоять перед державою, і, насамперед, важливим компонентом гуманітарного виховання, спрямованого на формування в українців фізичного і морального здоров`я, навичок здорового способу життя, залучення їх до занять фізичною культурою та спортом, передусім підростаючого покоління

В грудні 2011 року в Україні стартувала Всеукраїнська акція «Олімпійська книга», організована Національним олімпійським комітетом України спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Державною службою молоді та спорту України.

І сьогодні комплекти книг на олімпійську тематику продовжують надходити до шкіл області. Кожна школа безкоштовно отримує: посібник «Олімпійський путівник»; «Енциклопедія олімпійського спорту в запитаннях та відповідях», посібник»Олімпійська освіта: теорія і практика» + диск в упаковці; комплект плакатів «Олімпійське сузір`я України». Така безцінна література допоможе вчителям та учням вивчати історію олімпійського руху. Сама акція проходить в урочистій атмосфері, з залученням видатних спортсменів – олімпійців, дирекцій ЗОШ, почесних гостей.

18 лютого 2012 року в м. Чернігові на базі СДЮШОР з лижного спорту обласним осередком НОК України було проведено Всеукраїнську акцію «Олімпійська книга» під час якої відповідальний секретар обласного осередку НОК України М. Г. Лазаренко вручив Чернігівському міському голові, голові міського осередку НОК України Соколову О.В. комплект олімпійських книг. В Акції взяв участь народний депутат України від Партії регіонів Сергій Андрос. До Акції залучилися учасники масових змагань з лижних перегонів «Чернігівська лижня», у якій взяло участь більше 300 чоловік. Всі вони були дуже задоволені. Захід широко висвітлювався в засобах масової інформації.







17.02.2012

Олена Костевич - краща спортсменка світу зі стрільби у 2011 році!

За підсумками міжнародної федерації стрілкового спорту була визначена краща спортсменка світу у 2011 році зі стрільби. Нею стала чернігівка Олена Костевич. Вона фінішувала на першій сходинці з солідним відривом від найближчої суперниці. Підсумки підводились відповідно до результатів голосування тренерів та спортсменів, з врахуванням спортивних здобутків. Нагадаємо, що в минулому році Олена перемогла у Фіналі Кубку світу та неодноразово була переможницею та призеркою Кубків світу.



Національний олімпійський комітет України
Чернігівський обласний осередок


16.02.2012

Ще один крок до відродження зимових видів спорту в районі

Відомо всім, що Корюківський район - один з небагатьох районів області, де культивуються лижні гонки. Взимку минулого року було зроблено перший крок до відродження його як масового виду спорту : проведена першість району з лижних гонок серед територіальних громад та загальноосвітніх навчальних закладів.

14 лютого в Корюківці відбулася святкова подія, яку давно чекали всі діти міста, і яка стала ще одним важливим кроком до відродження зимових видів спорту відкриття льодового майданчика на території спортивного майданчика Корюківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

Стала дійсністю ініціатива голови райдержадміністрації О.В.Довгаля, підхоплена директором Л.О.Лізіною та колективом навчального закладу. Втілення у життя цього чудового проекту стало можливим завдяки підтримці керівника державного підприємства «Корюківське лісове господарство» П.П.Погребняка, начальника управління ГУМНС в Корюківському районі О.І.Мотчаного, директора Корюківського РЕМ А.О.Жоголки та Корюківського міського голови І.В.Матюхи. Сприяли реалізації мрії не тільки старання засновників, але й міцні лютневі морози: лід на майданчику дійсно міцний та гладенький.

В урочистому відкритті майданчика взяли участь голова райдержадміністрації О.В.Довгаль та голова районної ради М.І.Баклажко. У вітальному слові до господарів катка та гостей свята вони побажали корюківським дітлахам здійснення найзаповітніших мрій та пообіцяли, що зроблять для цього все можливе. Від імені кандидата в депутати Верховної Ради України І.В.Рибакова почесні гості вручили учням Корюківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ключки та шайби.

Після символічного перерізання стрічки всі бажаючі мали змогу першими спробувати лід. Після чого розпочалося змагання на першість міста з хокею з шайбою серед юнацьких команд. В змаганні взяли участь команди Корюківської гімназії та Корюківських загальноосвітніх шкіл №1 та №4.

Незважаючи на холодну та снігову погоду вболівальники підтримували свої команди до самого кінця. Теплу атмосферу як серед учасників, так і серед глядачів підігрівали гарячим чаєм кухарі ЗОШ №1.

Обслуговували змагання відомі в районі фахівці Бонаренко О.М. та Бондаренко В.М. Змагання проходило по круговій системі і за результатами трьох ігор місця в першості роподілилися так: гімназисти посіли третю сходинку, старшокласники ЗОШ №4 були другими. Юні хокеїсти Корюківської ЗОШ №1, перемігши гімназистів з рахунком 14: 2 та команду ЗОШ №4 з рахунком 12:1, стали беззаперечними лідерами першості.

Заступник голови райдержадміністрації І.І.Бузак взяв участь у нагородженні команд та вручив від районної влади командам-учасницям дипломи, грошові винагороди та торти. А переможці крім всього перерахованого отримали ще кубок та медалі.

Організатори змагань висловлюють щиру вдячність керівникам команд та юним спортсменам за дисципліновану гру та спортивну поведінку, що свідчить про гарне виховання юнаків та високий професіоналізм їхніх наставників.



03.02.2012

31.01.2012 року Ічнянським районним осередком в спортивному залі ЗОШ №4 м. Ічня був проведений спортивно-масовий захід серед дітей 5-6 класів „Олімпійське лелеченя”. На урочистому відкритті учасників, вболівальників та гостей привітав голова районного осередку С.О.Федірко.

В змаганнях взяли участь шість команд. Напередодні заходу пройшов конкурс дитячих малюнків на олімпійську тематику та вікторина. Головний захід пройшов при багаточисельній глядацькій аудиторії в цікавій, захоплюючій, дружній та веселій змагальній боротьбі. Переможцям, призерам та учасникам змагань були вручені призи від НОК України.





1.02.2012

31 січня 2012 року Національний олімпійський комітет України провів урочисту церемонію та нагородив цінними призами та пам’ятними дипломами переможців Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів «Україна олімпійська» та лауреатів конкурсу на кращу спортивну фотографію (за підсумками 2011 року).

Компетентне журі у складі найкращих спортивних фотографів та представників від атлетів після ретельного вивчення наданих матеріалів, визначили переможців у шести номінаціях.( З їх роботами можна ознайомитись на офіційному сайті НОК України: www.noc-ukr.org/ua/photocontest2011).

Серед лауреатів конкурсу два фотографи з Чернігівщини – Віктор Кошмал і Валерій Шайгородський, які вже два роки поспіль своїми роботами виборюють призові місця у Всеукраїнському конкурсі. Вітаємо наших фотожурналістів та бажаємо подальших перемог!!!





31.01.2012

31 січня 2012 року в м. Києві в Національному університеті фізичного виховання та спорту України Олімпійська Академія України святкувала 20-річниці з дня заснування. На заході були присутні Міністр освіти та науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін,член МОК Валерій Борзов, представники всіх 27 регіональних відділень Олімпійської Академії України. Після урочистих привітань на адресу Президента Олімпійської академії Марії Михайлівни Булатової та колективу ОАУ, були оголошені підсумки Всеукраїнського літературного конкурсу “Ода юним олімпійцям України ” , присвяченого зимовим Юнацьким Олімпійським іграм, серед учнівської молоді.

Приємним сюрпризом для представників Чернігівщини став результат конкурсу в категорії старше 17 років. Кугук Оксана, мешканка м. Корюківка,студентка Чернігівського державного інституту економіки і управління виборола I місце. Молода поетеса нагороджена дипломом НОК України за підписами Президента НОК України, Героя України Сергія Бубки, Президента ОАУ Марії Булатової та подарунком. Вітаємо Оксану та керівництво Корюківського районного осередку НОК України.



30.01.2012

Другу медаль для України та першу для Чернігівщини на чемпионаті Європи в сезоні 2011-2012 років Артем Прима! В спринтерській гонці, що проходила Осрблі (Словаччина) Артем зумів провести чисту стрільбу та виборити срібну медаль! Вітаємо Артема! Всього в двох секундах від Прими фінішував Сергій Семенов, але попасти на п’єдестал пошани йому не вдалось – завадив промах на стрільби із положення лежачи. І Артем, и Сергій показали відмінну швидкість на дистанції, що дало можливість бути серед фаворитів на успішний виступ у гонці переслідування.



На другий день змагань чемпіонату Європи з біатлону Сергій Семенов був більш влучним, допустивши тільки один промах і на фініші вийшов на друге місце Артем Прима, допустився двох промахів і фінішував четвертим.



І ще дві медалі до копилки української команди додала чернігівчанка Ірина Варвинець! В гонці переслідування Ірина провела добре гонку, допустивши лише один промах та стала чемпіонкою Європи серед юніорів. Як підсумок – після срібла у спринті більш ніж переконана перемога у гонці переслідування.



На міжнародних змаганнях з кульової стрільби, що проходять у Мюнхені (Німеччина), Олена Костевич у вправі ПП-2 у перший день змагань завоювала I місце з результатом 491,5 очко, а у другий день – II місце з результатом 488,4 очок



27.01.2012

На базі Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ст., що на Чернігівщині 27 січня поточного року відбувся ІІ етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя». За перемогу змагалися: команда «Веселі лелеченята» Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ст., команда «ЮКОР» Липівськаої ЗОШ І-ІІІ ст., команда «Сильченківське лелеченя» Сильченківської ЗОШ І-ІІІ ст. та «Спартанець». Красноколядинської ЗОШ І-ІІІ ст.

Кожна команда мала свою назву, емблему, девіз. Після презентації «Ми – олімпійська надія України» лідерство захопили дві команди – «ЮКОР» та «Веселі лелеченята»». До комплексної естафети входили етапи: біг з підкиданням м’ячика ракеткою для настільного тенісу, стрибки у мішках, ведення баскетбольного м’яча з обвідкою стійок, стрибки з м’ячем, затиснутим між колінами, біг, обертаючи скакалку вперед та ін. . Після завершення комбінованої естафети в лідери вийшла команда «Веселі лелеченята». А в змаганнях з виконання вправ - підйом тулуба з положення сидячи (дівчата), віджимання від підлоги (хлопці), стрибки на скакалці (дівчата) перемогу отримала команда «Сильченківське лелеченя».

Культурно-освітня програма включала вікторину «Знавець олімпійського спорту», конкурс малюнків на олімпійську тематику «Ми-олімпійці». В цьому конкурсі перемогли команди «Сильченківське лелеченя» та «Веселі лелеченята». По закінченню змагань журі підбило підсумкові бали. І місце зайняла команда Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ст. «Веселі лелеченята», ІІ місце –«Сильченківське лелеченя», ІІІ місце – «ЮКОР». Команди-призери нагороджені дипломами, кубками, медалями відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Талалаївської РДА та м’ячами Національного олімпійського комітету України.







27.01.2012

26 січня 2012 року в спортивному залі Чернігівської ЗНЗ № 2 для глухих та слабочуючих Чернігівським міським центром фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”за підтримки обласного осередку НОК України було проведено змагання за програмою Всеукраїнських масових спортивних заходів “Ти зможеш, якщо я зміг”.

В змаганнях прийняли участь дві команди «Чемпіон» та «Олімпієць», які змагалися в конкурсах: баскетбол, хокей, бадмінтон, стрільба, важка атлетика, потяг, стрибки на надувних кулях та вікторині. З рахунком 9–6 перемогла команда «Олімпієць». Переможці отримала грамоти, а навчальний заклад – м’ячі футбольні та волейбольні, для того, щоб кожний вихованець регулярно зміг займатися фізичною культурою і спортом; а вчителі мали можливість поліпшувати масову спортивну роботу серед дітей-інвалідів.





27.01.2012

Сьогодні спринтерськими гонками у юніорів і юніорок відкрився чемпіонат Європи з біатлону в Осрблі. Першими на старт вийшли юніори. Перемогу святкував норвежец Крістіансен, який випередив росіян Логінова і Максима Цвєткова. Серед українців кращий результат показав Олександр Дахно, який з одним промахом замкнув десятку сильніших спортсменів. Олексій Петренко, відмінно провівши стрільбу на двох вогневих рубежах виборов 21 місце, що є хорошим результатом для молодого спортсмена.

А спринт у юніорок подарував Україні медаль! Ірина Варвинець, на двох вогневих рубежах обійшлася всього одним промахом, завоювала срібро чемпіонату Європи! Вітаємо, Іру і всіх любителів біатлону!!! Всього 15 секунд наша землячка програла переможниці гонки - Ніі Димитровій із Болгарії, і післязавтра Іра обов’язково побореться за перемогу в порсьюті. Третьою стала представниця Швейцарії Еліза Гаспарін. Ще одна представниця Чернігівщини Лілія Поклад, два рази промазавши на стрільбі, зайняла 43 місце.



17.01.2012

По Чернігівщині продовжує крокувати Всеукраїнський спортивно-масовий захід «Олімпійське лелеченя». Фінал Прилуцького районного туру був організований сектором по фізичній культурі і спорту управління освіти Прилуцької міськради та пройшов за підтримки міського і обласного осередків НОК України.

За перемогу та за право представляти місто Прилуки на обласному турі прийшло боротися 11 команд ЗОШ міста. Змагалися команди у презентації, вікторині, комбінованій естафеті, стрибках зі скакалкою, киданні набивного м’яча, стрибках у довжину з місця, метанні малого м’яча. З першого конкурсу лідерство захопила команда ЗОШ № 9, яка в чотирьох з восьми конкурсів була кращою, і перемогла з великою перевагою над суперниками. За рахунок стабільності в результатах другою стала команда ЗОШ № 6, яка в кожному конкурсі стабільно входила в п’ятірку найкращих. А ось боротьба за третє місце розгорнулася найзапекливіша. Зразу три команди набрали однакову кількість балів і показали абсолютно однаковий результат. Тобто в трійку найкращих попали зразу п’ять команд.

В рамках Всеукраїнської акції НОК України «Олімпійський куточок» команда переможниця та команди призери отримали спортивний інвентар: футбольні, волейбольні, баскетбольні м’ячі, набори для гри в бадмінтон та пінг – понг. А солодкі нагороди від спонсорів отримали всі учасники заходу.





17.01.2012

Новорічні свята радували дітей розмаїттям розваг. Так в Щорському районі Чернігівської області на базі ДЮСШ відбувся ІІ етап Всеукраїнського спортивно – масового заходу серед дітей і юнацтва «Олімпійське лелеченя». На відкритті змагань учнів привітали начальник відділу освіти А.М.Біба та директор ДЮСШ Є. О. Мудрицький. Між собою змагалися команди Щорської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Щорської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, збірні команди Новоборовицької ЗОШ І-ІІІ ст. та Петрівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.- ДНЗ», Кучинівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Рогізківського НВК І-ІІІ ст. та Смяцької ЗОШ І-ІІ ст. Кожна з команд мала свою назву, емблему та девіз.





Окрім фізичної підготовки, яку демонстрували діти під час естафет та рухливих ігор, потрібні були і розумові та творчі здібності в таких етапах, як презентація команди та вікторина. За підсумками чотирьох конкурсів перемогу здобула команда Щорської ЗОШ І-ІІІ ст. №1



17.01.2012

В біатлоні завершились змагання в індивідуальних програмах. 16 січня юні учасники юнацьких Олімпійських ігор-2012 боролися за нагороди у перcьюті.

Найкращий час і стрільбу в українській команді продемонструвала Юлія Журавок. Наша біатлоністка фінішувала з 8 результатом, не припустившись жодного промаху на усіх 4 вогневих рубежах.

Окрім українки лише двом спортсменкам вдалося відстрілятись на нуль. Одна серед них – росіянка Ульяна Кайшева, яка і стала володаркою Олімпійського «золота».

Ще одна представниця України Анастасія Меркушина з вісьмома промахами – 18.

Наші хлопці теж припустились помилок у стрільбі. Максим Івко не закрив 7 мішеней, але ходом зумів утриматись у десятці найсильніших. Дмитро Ігнатьєв з 8 промахами фінішував 27.



16.01.2012

13 січня 2012 року назавжди увійде в історію олімпійського руху, як перша церемонія зимових Юнацьких Ігор, а Інсбрук, як столиця третьої «білої» Олімпіади. Усе дійство, як і 1964 так і 1976 року, розгорнулося на стадіоні Бергізель за участю 15000 глядачів та більше 1000 атлетів з 70 країн світу. Відмінністю від церемонії відкриття «дорослих» Ігор стало те, що команди виходили без оголошення і прапороносця, а ті, в свою чергу, удостоїлись особистого виходу й представлення. Але незмінним залишились такі олімпійські традиції як підняття прапора, звучання гімну, клятва спортсмена, тренера і судді та звісно ж – запалення Олімпійського вогню. Спеціально для цього було підготовлено третю чашу, дві попередні залишились з Ігор 1964 та 1976 років, кожна з них була запалена поступово найвідомішими австрійськими спортсменами. Сам Олімпійський вогонь ефектно з’явився на стадіоні – спустившись з трампліну. Церемонія відкриття вміло об’єднала в собі тірольські традиції з сучасною молодіжною культурою. Ну, а на завершення, як і обіцяли організатори, відбувся грандіозний салют.

14 січня, українські спортсмени розпочали боротьбу за нагороди I зимових Юнацьких Олімпійських ігор. Перший комплект нагород у гірськолижному спорті розіграли дівчата у супергігантському слаломі. Україну у цьому виді представляла Анастасія Горбунова із Закарпатської області. Анастасія показала 26 результат і увійшла до тридцятки найкращих.

15 січня і Інсбруці стартувала змагальна програма в біатлоні. Відбулися спринтерські гонки у дівчат і юнаків. Кращий результат в українській команді показав наш земляк Максим Івко, який фінішував сьомим в гонці серед хлопців. Чекаємо на гонку переслідування, яка відбудеться сьогодні, 16 січня. Вболіваємо за збірну команду України, і бажаємо Максиму Івко покращити свій результат.

10.01.2012

8 січня 2012 року на базі олімпійської підготовки СДЮШОР з лижного спорту м. Чернігова в урочистій обстановці було проведено підняття Державного прапора, прапора НОК України та прапора Чернігівської області з нагоди відкриття І зимових Юнацьких Олімпійських ігор в австрійському місті Інсбрук.

Захід розпочавсяся в ЗОШ №23, де навчається учасник І зимових Юнацьких Олімпійських ігор Максим Івко. Дирекція школи, учні та вихованці СДЮШОР з лижного спорту, призери міжнародних змагань на чолі із Заслуженими майстрами спорту, учасницями 3-х зимових Олімпіад Ніною Лемеш, Оксаною Хвостенко та майстром спорту міжнародного класу, учасником 4-х зимових Олімпіад В`ячеславом Деркачем запалили факел із символічним олімпійським вогнем. Разом з кращими вихованцями спортивної школи пронесли його вулицями міста і фінішували на базі СДЮШОР з лижного спорту, де вже зібралися учасники заходу – біля 300 вихованців спортивних шкіл міста. Почесними гостями на святі були батьки Максима Івка – мати Лідія Григорівна та батько Едуард Григорович. Слова подяки за виховання такого сина прозвучали на адресу батьків а також його тренерів - Заслужених тренерів України Ворчака Олександра Васильовича та Світлани Леонідівни і Ященка Ігоря Леонідовича.

Після оголошення вітання Президента НОК України, Героя України Бубки Сергія Назаровича головним спеціалістом НОК України Габелко А. Ф. та вітання голови Чернігівської обласного осередку НОК України Хоменка В. М. відповідальним секретарем обласного осередку Лазаренком М. Г. кращими вихованцями СДЮШОР з лижного спорту було піднято Державний прапор України, прапор НОК України та прапор Чернігівської області.

Учасників заходу привітали юні спортсмени віршиками, юна гімнастка, вихованка обласної ДЮСШ освіти, лауреатка Всеукраїнських та міжнародних конкурсів серед читців Дарина Лазаренко гуморескою та юна біатлоністка, переможниця всеукраїнських змагань Таня Кищук піснею «Це край, де я родилась і живу».

Після цього розпочалися змагання, вікторина та конкурси.

Дякуючи обласному осередку, спонсорам: компанії «Санінбев Україна» та кондитерській фабриці «Стріла» всі учасники були нагороджені солодощами, переможці та призери змагань (а змагання пройшли в 33 видах) – медалями, всі відділення спортивних шкіл отримали м’ячі: футбольні, волейбольні чи баскетбольні.

І незважаючи на зовсім незимову погоду (снігу організатори так і не дочекалися), учасники залишилися задоволеними. Звичайно всі чернігівці з нетерпінням чекають 13 січня, коли в Австрії стартують перші зимові Юнацькі Олімпійські ігри, в яких буде брати участь наш юний біатлоніст Максим Івко, який єдиний представляє Чернігівщину на цих змаганнях. Змагання з біатлону відбудуться 15, 16 та 19 січня. Тож, ми будемо палко вболівати за нашого Максима і підтримувати всю збірну команду України.









*****

03.01.2011

Національний олімпійський комітет нагородив цінними призами і памятними дипломами переможців Всеукраїнського конкурсу серед спортивних журналістів"Україна олімпійська"і лауреатів конкурсу на кращу спортивну фотографію.

Подібні конкурси проводяться уже восьмий рік підряд. В цьому році представлени работи із всіх регіонів. Кількість робіт найбільша за ці роки.

Президент НОК Сергій Бубка сказав, зокрема що більшість ведущих ЗМІ не завжди віддають належну увагу українському спорту.

Серед 12-ти переможців Всеукраїнського конкурсу на крущу спортивну фотографію – чернігівці Віктор Кошмал і Валерій Шайгородський, а також Олена Канавец із м.Прилуки (Черніговська обл.).

03.01.2012

Вже ступає на поріг
Новий суперєвроолімпійський рік.
Тож ми хочем побажати
більше рухатись, не спати,
бути здоровими й активними,
нездоланними і перспективними

Від обласного осередку НОК України таким словами привітала Ніна Лемеш (заслужений майстер спорту України з біатлону) всіх учасників Новорічних веселих стартів, які пройшли в ДЮСШ – 1 міського відділу освіти м. Чернігова. В Новорічні казки вірять навіть дорослі і з нетерпінням чекають Діда Мороза з подарунками. Чотири команди школи, представниці відділень легкої атлетики, шахів, велоспорту та веслування боролися за подарунки Діда Мороза в спритності, швидкості, силі. За результатами десяти естафет визначився переможець – відділення легкої атлетики. А за друге місце до останньої естафети йшла запекла боротьба, тільки на один бал команда відділення шахів випередила команду відділення велоспорту. Але без подарунків не залишилась жодна команда: солодощі отримав кожний учасник, кожна команда отримала м’ячі від Національного олімпійського комітету. Хоровод з Дідом Морозом, веселощі, сміх, позитивні емоції – ось новорічні подарунки для учасників, батьків – глядачів та організаторів свята.



26 грудня під головуванням голови обласного осередку НОК України, члена НОК України,
голови облдержадміністрації Володимира Хоменка була проведена
IV Асамблея обласного осередку НОК України

26 грудня 2011 року в залі облдержадміністрації під головуванням голови обласного осередку НОК України, члена НОК України, голови облдержадміністрації Хоменка В.М була проведена IV Асамблея обласного осередку НОК України.

В Асамблеї взяв участь віце-президент НОК України Борзов В.П.

На розгляд IV-ої Асамблеї були винесені питання: звіт про діяльність обласного осередку за період з жовтня 2010 року по грудень 2011 року, звіт ревізійної комісії та питання про затвердження поточного кошторису фактичних грошових доходів і витрат обласного осередку за 2011 рік та план бюджету на 2012 рік.

Протягом останнього часу спортсмени області виступали на чемпіонатах світу та Європи, де завоювали медалі, чим прославили область та Україну, тому в урочистій обстановці керівництво обласного осередку привітало та вручило подарунки бронзовій призерці чемпіонату світу з важкої атлетики Ользі Коробці, чемпіонці світу з боротьби сумо Аліні Бойковій, чемпіонці Європи з боротьби дзюдо серед молоді Марії Буйок та багато іншим. Грамотами та подарунками від обласного осередку НОК України були нагороджені переможці та призери щорічного обласного конкурсу серед районних та міських осередків на кращу постановку роботи щодо розвитку олімпійського руху в області в 2011 році: Борзнянський, Козелецький, Корюківський районні осередки і Чернігівський, Прилуцький та Ніжинський міські осередки.

У звіті голови обласного осередку Хоменка В.М. відзначалося, що обласним осередком значно збільшилася кількість проведених заходів під олімпійськими гаслами, постійно підвищується рівень проведення традиційних заходів, спрямованих на розбудову олімпійського руху, під постійним контролем і увагою керівництва обласного осередку знаходяться питання щодо зміцнення матеріально-спортивної бази області, ведеться другий етап робіт по капітальному ремонту об’єктів державного підприємства «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів» (стадіон ім. Ю.О. Гагаріна), виділено земельні ділянки та здійснено конкретні організаційні кроки щодо будівництва в м.Чернігові льодового палацу та спортивного комплексу з критим плавальним басейном у м.Прилуки, керівництвом обласного осередку підтримано ініціативу представників громадськості і бізнесу та разом з ними активно опрацьовується питання щодо будівництва в наступному році в м.Чернігові критого футбольного манежу та Будинку здоров’я і спорту.

Для гарантованого фінансового забезпечення олімпійської програми в умовах обмежених можливостей обласного бюджету керівництвом обласного осередку залучено потужних спонсорів, зокрема, компанію «САН Інбев Україна», якою на підтримку олімпійців виділено 350 тис.грн. Плідна співпрацює осередок з Чернігівська кондитерська фабрика "Стріла", підприємствами "Чернігівське хімволокно", "Чексіл" "Домобудівник" "Ясен", "Нивки", Чернігівський молокозавод , МакДональдз та рекламною компанією "Голд Фьюче".

З вітальним словом виступив віце-президент НОК України Борзов В. П., який відзначив медалістів Олімпійських ігор.

В обговоренні питань взяли участь начальник обласного управління фізичного виховання і спорту комітету фізичного виховання та спорту міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Скрипченко А. Ф. та начальник відділу з питань молоді і спорту Борзнянської райдержадміністрації Іващенко С. М., які вносили багато конструктивних пропозицій. Виступаючі підкреслили, що Чернігівський обласний осередок за звітний період зробив великий крок вперед. І хоч багато чого зроблено, багато чого ще належить зробити. Спільними зусиллями з партнерами, спонсорами, федераціями, ФСТ буде досягнено ще більших успіхів.





















Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода