back

Громадськість розпочинає реалізацію проектів

03-03-2018 09:55

П’ять конкурсних пропозицій інститутів громадянського суспільства реалізовуватимуться на Чернігівщині з березня.

Серед них – інформаційна кампанія про реформу системи охорони здоров’я «Реформа медицини стосується кожного!». Упродовж трьох місяців ініціатор проекту – громадська організація «Громадське телебачення: Чернігів» інформуватиме жителів області про медичну реформу: на якому етапі вона перебуває, що потрібно робити вже зараз, а до чого готуватися громадянам як пацієнтам, як оминути підводне каміння реформи, чи є воно взагалі, де шукати відповіді на насущні питання тощо.

Як обіцяють автори даної конкурсної пропозиції, актуальна інформація від пацієнтів, лікарів, чиновників, експертів буде розміщена на You-Tube каналі Громадське.CN за посиланням  та на сторінці в мережі Facebook.

Провести історичний квест «Патріоти Чернігівщини» для школярів Сіверщини запропонував ІГС «Чернігів Європейський». Мета заходу – поширення серед молоді нових знань про рідний край, сприяння виявам поваги до його історії, турботи про сучасне й майбутнє.

Ще один проект – «Чернігівці в Українській Революції» ініціювала ГО «Асоціація безперервної фахової освіти «Атенеум». Автори цієї конкурсної пропозиції планують випустити книгу «Чернігівці в Українській Революції: 25 біографій» та створити на сайті «Сіверський історичний портал» розділ «Українська Революція».

Питанням екології, раціонального природокористування та вихованню у підростаючого покоління любові до рідного краю присвячений проект «Living lesson (живий урок)», який розробила Новгород-Сіверська районна громадська організація «КНЯЖИЙ ГРАД».

Соціально-психологічною реінтеграцією жінок, що перебувають у конфлікті із законом, займатимуться представники ГО «Епоха свідомості» під час реалізації проекту «Калиновою дорогою змін».

Усі зазначені пропозиції – переможці конкурсу проектів громадських організацій на 2018 рік і реалізуються в рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода