back

ДФРР: як справедливо розподілити кошти та не втратити можливості розвитку ОТГ

21-02-2018 14:15

Державний фонд регіонального розвитку —  дієвий інструмент децентралізації та стимул розвитку областей. У 2018 році обсяг фінансування ДФРР збільшився. Регіони отримали вдвічі більше можливостей і ресурсів на розбудову.

Втім, на тлі загального покращення Чернігівщина має незначне підвищення таких видатків — на 2,8% більше від рівня попереднього року.

В області це пояснюють необхідністю корегування формули розрахунків. Вона має враховувати не лише чисельність, а й щільність населення.

Детальніше це питання обговорили сьогодні під час платформи з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування в Чернігівському регіонального відділення АМУ. Участь у заході взяли в.о. першого заступника Юлія Свириденко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народний депутат України Анатолій Євлахов, помічник-консультант народного депутата Олександра Кодоли Андрій Тертілов, очільники міст, районів та ОТГ області.

— Облдержадміністрація звернулась до Прем’єр-міністра України, Віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, народних депутатів України, до Асоціації міст України з проханням ініціювати внесення змін до Бюджетного кодексу України в частині удосконалення критеріїв розподілу коштів ДФРР між регіонами, — зауважила в.о. першого заступника Юлія Свириденко.

Таке ж звернення планує підготувати і Чернігівське регіональне відділення АМУ.

Читати також: Про помилки та завдання у роботі з ДФРР

Ще одне важливе питання для обговорення: співробітництво територіальних громад з ДФРР. Чернігівське регіональне відділення АМУ рекомендує громадам спробувати скористатися шансом залучення додаткових коштів, зокрема  у рамках реалізації спільних проектів кількох ОТГ.

Варто зауважити, що окрім допомоги ДФРР, в поточному році області передбачається субвенція на розвиток інфраструктури громад – понад 143 мільйонів гривень, субвенція на розвиток сільської медицини – 111,2 мільйона гривень, кошти на будівництво футбольних полів — біля 8 мільйонів гривень, залишки коштів субвенції на розвиток окремих територій  — більше 114  мільйонів гривень та кошти цієї ж субвенції 2018 року, сума якої на сьогодні для області ще не визначена.

Також розпочато роботу над проектом обласної програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку в Чернігівській області на 2019-2020 роки з акцентом на ініціативах співробітництва ОТГ.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода