back

На Чернігівщині відсутні випадки африканської чуми свиней

21-02-2018 10:15

Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Юрій Павлішен під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації, яке відбулося минулого тижня.

Серед розглянутих питань – ситуація з африканською чумою свиней в регіоні та відпрацювання механізму проведення відстрілу дикої перелітної птиці для дослідження на пташиний грип.

– Загалом в Україні збитки вітчизняного свинарства від поширення АЧС склали більше 200 мільйонів гривень. На сьогодні в нашій області за знищених через африканську чуму свиней тварин господарствам відшкодовано понад мільйон гривень. Наразі Чернігівщина є благополучною щодо цього захворювання, – зазначив Юрій Павлішен.

Окрім продовження превентивних заходів у господарствах, комісія вирішила забезпечувати проведення депопуляції диких кабанів на неблагополучних територіях, зонах захисту та нагляду, незалежно від сезону та затверджених лімітів на полювання.

Цей процес обов’язково контролюватиметься територіальними органами Головного управління Держпродспоживслужби в області, обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції в області та користувачами мисливських угідь, а також представниками національних природних, регіональних ландшафтних і дендрологічних парків загальнодержавного значення, якщо диких тварин відстрілюватимуть на їх території.

Крім того, очільник Головного управління Держпродспоживслужби в області повідомив, що з метою відбору проб біоматеріалів для проведення моніторингових досліджень на Чернігівщині проводитиметься відстріл дикої перелітної птиці. Аби не допустити розповсюдження пташиного грипу на території області.

З урахуванням фактичної міграції диких перелітних птахів, заходи з їх відстрілу заплановані на другу і третю декади березня.

 

За інформацією Головного управління
Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода