back

Чернігівські рятувальники зустрілися з делегацією Консультативної Місії Євросоюзу

15-02-2018 17:02

Учора, 14 лютого, в Чернігові відбулася робоча зустріч керівництва оперативно-рятувального гарнізону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області з делегацією Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

Мета візиту — здійснення детального аналізу ситуації щодо безпеки на Чернігівщині, а також проведення оцінки ризиків, аби визначити ступінь можливих загроз для закордонних експертів під час їх перебування на території області у разі запровадження та виконання локальних проектів ЄС в галузі реформування сектору цивільної безпеки в регіоні.

Крім того, учасники заходу проаналізували можливі техногенні та природні загрози, наявність обладнаних місць для тимчасового укриття в разі виникнення катастроф тощо.

Як зазначили оперативні офіцери з питань безпеки профільного департаменту Консультативної Місії ЄС в Україні Тібор Кондас, Люв Лаппалаінен та Олег Пінський, на підставі отриманих результатів будуть розроблені рекомендації відповідним органам ЄС задля кращого реагування на потреби українських партнерів в реалізації реформ.

У свою чергу, перший заступник начальника Управління ДСНС України в області Дмитро Бескостий охарактеризував стан забезпечення пожежної та техногенної безпеки на Чернігівщині, розповів про завдання пожежно-рятувальних підрозділів, їх матеріально-технічне забезпечення.

Також обговорені актуальні питання щодо знешкодження вибухонебезпечних предметів, співпраці з цього приводу рятувальників і правоохоронних органів, залучення аварійних служб під час ліквідації пожеж і аварій в екологічних системах та на небезпечних об'єктах.

— Підрозділами та обласним управлінням оперативно-рятувальної служби налагоджено тісну співпрацю з органами виконавчої влади та всіма суб'єктами реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій, в тому числі й транскордонного характеру. Ми готові до виконання завдань за призначенням, адже відпрацьовуємо їх під час спільних практичних навчань і тренувань, — наголосив Дмитро Бескостий.

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода